Varkenshouderij

Achtergrond 203 x bekeken

Biggenhandel loopt moeizaam

De vrije biggenhandel loopt niet best. Gevraagd naar de biggenhandel van deze week variëren de reacties van 'dramatisch' tot 'het loopt, maar niet hard'.

Algemeen is de mening dat de biggenprijzen te hoog zijn in relatie tot de prijzen die voor vleesvarkens worden gerealiseerd. Bij de huidige prijzen laten vleesvarkenshouders het afweten, omdat het niet rond is te rekenen.

De afzet binnen vaste relaties tussen vermeerderaar en vleesvarkenshouder loopt wel door onder lopende afspraken. Sommige handelaren stellen echter dat het prijsniveau binnen die vaste koppelingen te hoog ligt en dat dit tot gevolg heeft dat het in de vrije handel op het ogenblik niet loopt.

Prognose: prijzen lagerFoto

Of registreer je om te kunnen reageren.