Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Beursprijs biggen iets omlaag

De nieuwe beursprijs voor biggen daalt volgende week met € 0,50 naar € 41,50 per stuk. De prijsverlaging is een gevolg van slechte exportmogelijkheden van Nederlandse biggen. Vleesvarkenshouders in Zuid- en Oost-Europa hebben minder geld te besteden en bieden dus lagere prijzen voor Nederlandse biggen. Die moeten zodoende vooral naar Duitsland. Als de dieren dan niet 100 % zijn, leveren ze ook minder geld op. De exportprijzen liggen tussen € 38,00 en € 40,00 per stuk.
De beursprijzen voor vleesvarkens blijven onveranderd op € 1,44 voor geslachte en € 1,12 voor levende dieren. Geslachte zeugen noteren op de electronische beurs ook gelijk met € 1,10 per kilo. Voor levende slachtzeugen stijgt de beursprijs met 1 cent naar 85 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schuld groeit met de dag

  Snappen ze bij de beurs niet dat als je nu twee kwartjes zakt dat je volgende week voor de losse biggen minstens 2 euro minder beurt.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Dat snappen ze wel. Maar dit is juist de bedoelling. Handelaren die de prijs bepalen zijn bijna allemaal slachterij gerelateerd. Slachtvarkens worden voorlopig niet duurder (boven de 1.50 schiet de retail in de stres) Dus om de vv houder de nek net niet om te draaien gaan de biggen zakken.

 • no-profile-image

  bos

  Zoek je toch een handelaar die niet gerelateerd is aan een slachthuis. Hier zat er één, vorig jaar zat hij lekker te stoken maar hij is nu ook muisstil. Ik denk nu dat er ECHT een overschot aan varkens is, zeker aan biggen. Als die niet geproduceerd worden krijg je ook geen groot aanbod varkens. Maarja, een vermeerderaar wil zo graag 30 biggen draaien. En in oostblok is een big van 40 a 45 euro al te duur.

 • no-profile-image

  john

  de meeste stoppers (4 a 5 %) willen de eerste 4 maanden van het jaar nog meepakken.. vanaf mei zal het aanbod biggen ligt dalen. Vorig jaar is de biggen productie per zeug ongeveer 1% gestegen. er komt dus een daling van 3 %. Pin me er niet op vast maar de meeste landbouwtellingen laten deze trend zien. Vanaf augustus komt er dus een kleiner aanbod aan varkens. Nog even doorbijten.

Of registreer je om te kunnen reageren.