Varkenshouderij

Achtergrond 187 x bekeken 16 reacties

Vion-prijs hoger dan Duitse notering

Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 9 cent naar € 1,45 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee volgt het vleesbedrijf zijn Duitse concurrenten. De noteringen van de laatstgenoemden stegen afgelopen vrijdag met 9 cent naar € 1,42 per kilo. Vion noteert zodoende in Nederland 3 cent per kilo hoger dan in Duitsland. De Nederlandse Vion-prijs ligt deze week 17 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door de introductie van een franco slachterij-prijs in week 13 van vorig jaar, brengen vleesvarkens deze week bij Vion netto 7 cent per kilo meer op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkensboer

  ik denk niet dat de prijs nog lang zal stijgen hoor collegas: moet je dit artikel eens lezen http://vilt.be/Carrefour_bradeert_met_varkensvlees . carrefour verlaagt de prijs voor varkensvlees in belgie ongelofelijk veel, en dat allemaal op de kap van de boer in volle crisis, ik ben woedend en ik vind dat we de distributiecentra de volle laag moeten geven, allemaal blokkeren.

 • no-profile-image

  kenner

  inderdaad , lees hieronder
  een schande


  In haar twee recentste promotiefolders pakt supermarktketen Carrefour uit met stuntpromoties voor varkensvlees. Zo betaal je voor een kilo varkenshaasje maar acht euro in plaats van de normale aankoopprijs van 13,9 euro. Carrefour geeft dus ruim 40 procent korting op varkensvlees op een moment dat bij heel wat varkenshouders het water aan de lippen staat door de aanhoudende crisis in de varkenshouderij.  In de folder van afgelopen week werd niet alleen het varkenshaasje aan een stuntprijs verkocht, ook de prijs van varkenskoteletten was verlaagd van 6,59 euro per kilo naar 4,50 euro. Het varkensgebraad werd in prijs teruggebracht van 11,79 euro naar 9,99 euro per kilo. De varkensspieringkoteletten kostten bij de supermarktketen maar 4 euro in plaats van 4,99 euro. Ook in de folder voor volgende week houden de lage prijzen voor varkensvlees aan. Zo wordt varkensruggebraad verkocht aan 6 euro per kilo of 3,39 euro minder dan de normale prijs.

  Vorige week haalde ABS-voorzitter Hendrik Vandamme nog uit naar de distributiesector omdat die in het ketenoverleg de ernst van de situatie voor de varkenshouders niet kan of wil inschatten. De landbouworganisatie vraagt dat de distributie opnieuw een tijdelijke crisistoeslag uitbetaalt zoals dat in de tweede helft van 2009 voor de zuivelsector is gebeurd. Vandamme stelt dat deze maatregel aan de distributiebedrijven weinig of niets kostte omdat een groot deel werd doorgerekend aan de consument.

  De onderhandelingen tussen de partners van het ketenoverleg sprongen vorige week af omdat Comeos, de overkoepelende federatie voor de distributie, niet wilde ingaan op de vraag van de landbouworganisaties. Dinsdag is er een nieuw overleg gepland, maar deze keer schuiven de CEO’s van de grootste distributiegroepen in België mee aan de onderhandelingstafel.

 • no-profile-image

  Buurman

  Oke, het enige voordeel is veel afzet. Ik vraag mij dan ook hardop af wat de (varkens)vleesverkopen doen zonder de kortingsakties. En bij een prijsverhoging richting kostprijs varkenshouder?? Ben bang dat dan o.a. kipvlees varkensvlees gaat verdringen. We moeten samen met onze buren het aanbod drukken, dan blijven die idiote kiloknallers en allerhande kortingen vanzelf achterwege.

 • no-profile-image

  Bart

  Een week lang Carrefour dichtgooien lijkt mij de enigste juiste optie. Het enige wat Carrefour met kiloknallers bereikt is meer klanten de winkel in. Die nemen de kiloknaller mee en een krat bier enzovoorts maar dat soort consument wil niet betalen voor welzijn en milieu. Opzouten met de kiloknallers. Iedere supermarkt met kiloknallers draagt bij aan het uitblijven van investeringen in welzijn en milieu en moeten dus direct op een rode lijst gezet worden !!!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  het is zo nog maar eens duidelijk hoe groot de winstmarge wel is die supermarkten nemen. de CEO's gaan na de crisisvergaderingen over de varkenshouderij lachend naar huis, ze zeggen dat ze geen crisistoeslag kunnen uitbetalen zoals in de melkcrisis, en ze steken daarna een mes in onze rug. het moet nu toch voor iedereen duidelijk zijn dat de retail de ernst van onze problemen gewoon banaliseerd en dat prijsvorming een lachtertje is. dit is geen diefstal in het donker meer, maar uitbuiterij bij klaarlichte dag. prijzenoorlog tussen supermarkten op de kap van de boer, het wordt tijd dat we ook eens deelnemen in die oorlog.BLOKKEREN

 • no-profile-image

  ik wil wat

  vandaag ben ik eens rond wezen bellen, om mijn varkens voor ik de zeugen insimineer te verkopen. het enige antwoord wat ik kriig is, verkoop ze maar op de termijnmarkt, daar zit bij een calamiteit wat risico s aan, maar het grootste probleem is dat die zelde of nooit de kostprijs dekt, hoe kan ik nou mijn varkens voor over 10 maanden verkopen, voor een prijs met een beetje marge. is dat nou teveel gevraagd? overigen vind ik de prijs die het lei berekend (1.72)wel aan de hoge kant, zelf zit ik rond de 1.50 euro, maar als je het op een andere manier berekend kom je er mischien tussenin uit. zo rond de 1.60. wie wil ze kopen? en dan elk kwartaal een nieuwe berekening maken en dan hoor ik wel wat mijn marge mag zijn?

 • no-profile-image

  John

  als we nu eens allemaal gaan bellen om onze varkens voor over 10 maanden te verkopen.. ik zie er ook ook wel iets in: eerst afzet en dan productie. De kosten zijn veel te hoog geworden om wild te blijven gokken op een hoge varkensprijs. Oh ja voor de mesters laat mij dan even weten hoeveel biggen er over 6 maanden nodig zijn dan houd ik daar ook rekening mee. Dan maken geen kilo te veel en krijgen we wat we horen te verdienen!

 • no-profile-image

  martin

  Als we nu eens met z'n allen boodschappen gaan doen in de winkel waar het het duurste is, dan verdient de buurtsuper ook een beetje en groeien de grootwinkelbedrijven minder. In ieder geval naar de winkel die het meeste betaald voor inkoop van vlees. Ik denk dat ik weinig volgelingen meekrijg, maar dat zou een begin kunnen zijn om de grootgrutters minder macht te geven. Vrijwillig zullen ze dat nooit doen. Ik ook niet!!

 • no-profile-image

  joseph,de man van maria

  varkensprijsafspraken
  als we nu allemaal een goede uitgebreide, met voorbeelden benoemd en bewezen klacht over de prijsafspraken, die slachterijen,de tussenhandel en de grootwinkelbedrijven ONDERLING afspreken en alleen de boer het gelag laten betalen,melden bij het NMA dan ben ik er van overtuigd dat die hun werk doen en er voor de varkenshouders een heel wat rooskleuriger toekomst is dan nu.
  www.nma.nl
  maar wel goed onderbouwd, en vooral geen geschreeuw,maar wel massaal
  met vr gr josph

 • no-profile-image

  jopiesnel

  VION is incl BTW en ISN is excl BTW

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Het inslachtingspercentage en de classificatie is in Duitsland ook anders dan in Nederland.
  Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  boer

  en de kosten.

 • no-profile-image

  jan

  een varken in duitsland 56% breng €1,42 ex op dat=95x€1,42=€134.90x1.06=€143en de kosten is +- €7=€136/95=€1.43 netto en wat beur je bij vion volle vracht ????

 • no-profile-image

  miep

  kijk op www.schweine.net voor varkens-
  prijzen europa.
  succes

 • no-profile-image

  WW

  Prijs blijft al weer staan op dit niveau, vorige week was er al behoorlijk druk van de duitse slachterijen om geen 12 tot 15 ct te verhogen en zie ze hebben alles weer onder controle, zelfs JB vind dat een consolidatie de voorkeur verdiend, met andere woorden, een blijvend verlies voor de varkenshouder en de megawinsten verder op in de keten moeten in stand worden gehouden.

 • no-profile-image

  herman

  Nou ww, haarle doe wat je wat je als NVV moety doen en waar je als clubvoor opgericht bent: ACTIE VOEREN!!!!!!!
  Het lijkt wel of de NVV aan het inkakken is..........

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.