Varkenshouderij

Achtergrond 244 x bekeken 4 reacties

Varkensprijs gelijk ondanks dalende beurs

Vion houdt zijn prijs voor vleesvarkens deze week gelijk op € 1,45 per kilo geslacht gewicht om de verkoop van varkensvlees niet onderuit te laten zakken. De afzet van dat vlees staat onder druk door een groot aanbod van vakanties. Vleesvarkenshouders bieden hun slachtrijpe dieren massaal aan, nu zij zien dat de opbrengst toch niet meer stijgt. Varkensvoer is dermate duur, dat het langer aanhouden van vleesvarkens dan strikt noodzakelijk is financieel gezien niet zinvol is. Daardoor gaan vleesvarkens meteen naar de slachterij als zij aan de onderkant van de gewichtsgrens van een concept zitten. De prijzen van de varkensbeurs dalen deze week daardoor met 2 cent per kilo.
De afzetmogelijkheden van vlees zullen volgende week niet verbeteren met Carnaval. Deze week gaat er nog wat varkensvlees in de Particuliere Opslagregeling, waarvoor begin vorige week vergunningen zijn afgegeven. Daarna is dat niet meer mogelijk. De Vion-varkensprijs ligt deze week 23 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door een wijziging van de Vion-prijssystematiek in week 13 van vorig jaar is het daadwerkelijke prijsverschil 13 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  overijsel

  hoe zo vleuten min 2 kijk dit beven na

 • no-profile-image

  stan

  de varkensprijs is slecht!
  er gaan nog veel boeren stoppen omdat ze niet voldoen aan de eisen en geen geld meer hebben door de lage prijzen!!

 • no-profile-image

  G.B.

  Heb het tijd geleden ook al eens hier geplaatst dat aanbodbeperking de enige manier is voor gezonde prijsvorming.
  Gelukkig zien steeds meer mensen dat ook Jan Bakker zie ik net,behalve de NVV die gaat weer bij de consument liggen drammen,de verkeerde plek in de schakels want het kwaad was al geschied die week ervoor, toen de varkens voor dat vlees al waren
  verkocht....tenminste....de kans is vele malen groter dat ze aan de slachterij waren 'meegegeven' waren !!
  Dus steek je energie niet in acties,maar beleg brainsessies met collega's via NVV etc. over hoe we weer grip krijgen op aanbod en prijs!
  Die Duitse enzeugergemeinshaften kunnen ons misschien ook nog helpen heb het idee dat die ook de grip aan't verliezen zijn,samen maakt je sterk!!

 • no-profile-image

  op zoek naar meer marktinfo

  vraag: op welke sites kijken jullie als je een tussentijdse update wil van de marktsituatie?

Of registreer je om te kunnen reageren.