Varkenshouderij

Achtergrond 326 x bekeken 3 reacties

Tijdelijke toeslag Good Farming Star verdwenen

Vion stopt met ingang van deze week met de tijdelijke toeslag van 6 cent per kilo voor vleesvarkens uit het Good Farming Star-programma. Het bedrijf gaf die toeslag in week 3 en 4, omdat de prijzen van vleesvarkens toen flink zakten. Het extra bedrag was bedoeld om Good Farming Star-vleesvarkenshouders die moeten investeren voor de welzijnseisen van het programma, financieel te steunen. Nu de prijzen voor vleesvarkens weer aantrekken, verdwijnt de tijdelijke toeslag. Vleesvarkenshouders die aan het Good Farming Star-programma meedoen, houden wel hun bedrijfsspecifieke toeslag. Die dekt de kosten voor hun investeringen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blijven

  Maar deze varkens brengen de kostprijs nog niet op dus is de toeslag er te vroeg af.

 • no-profile-image

  boer

  Nou zou het heel natjes zijn van de boeren die aan het VION Star-programma meedoen als ze de "gewone" klanten van VION via deze site eens bedanken. VION heeft deze 6 cent extra namelijk gefinancierd door de rest een week 2 cent minder te betalen. Lijkt me wel een bedankje waard dacht ik zo......

 • no-profile-image

  Geen VION

  Boer Brabant, steek zelf de nek eens uit, in plaats van bij voorbaat in de strop te hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.