Varkenshouderij

Achtergrond 48 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht gelijk

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vandaag onverwacht gelijk op € 1,42 per kilo geslacht gewicht. De Duitse en Nederlandse varkenssector rekende op een prijsverhoging van 3 cent per kilo. De verkoop van varkensvlees valt tegen. Dat levert deze week niet meer op dan vorige week. Bovendien neemt het aanbod van vleesvarkens komende week fors toe. Vleesvarkenshouders durven het niet aan om nog te wachten op verdere prijsverhoging. De Duitse varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herman

  Nou ww, Haarle en andere NVVbestuurders waar wachten we op; doe wat je moet doen als varkensvakbond NVV en waar je voor en door opgericht bent n.l ACTIEVOEREN!!!!!
  Het lijkt wel alsof de NVV aan het inkakken is.........

 • no-profile-image

  boerin

  Een raar iets is dit alles, want de prijzen voor varkensvlees in de supermarkt zijn met enkele dubbeltjes gestegen,(buiten de kiloknallers om) en een varkenshieltje(het minste stukje vlees kost rond de 5 euro per kilo, waar blijft ons geld???
  3 weken geleden heb ik er niets van gezien de dat prijzen 22 cent de kilo zakten en nu wel weer omhoog in de supermarkten.

 • no-profile-image

  joseph,de man van maria,geb te nazareth

  nvv zit weer in de winterslaap na een kleine slaapverstoring enige weken geleden,welterusten
  NMA inschakelen dat er teveel onderlinge prijsafspraken gemaakt worden
  www.nma.nl een goed onderbouwd klachtenformulier invullen
  met vr gr joseph de man van maria geb te nazareth

 • no-profile-image

  varkensboer

  pfff, een echte teleurstelling is dit. de slachthuizen hebben ons stil gekregen met 2 weken een stijgende prijs, maar in feite zijn we nog altijd op het zelfde lage niveau als de afgelopen jaren: onder de kostprijs. wij laten nog altijd met ons voeten. de melkboeren waren een stuk vlugger met hun reacties op de crisis, tijd dat wij ook eens uit ons kot komen

 • no-profile-image

  ronald

  Het ENIGE wat afgelopen weken is gebeurd is het wegwerken van de dioxine crisis prijsverlaging. Iedereen was al weer in hosanna stemming. Er is in feite NIETS gebeurd qua varkensprijzen. Dik en dik verliesgevend. Overigens las ik dat in Duitsland opnieuw een enorme uitbreiding van slachthaken is gepland...... HOE KAN DAT DAN??????

 • no-profile-image

  optimist

  geen overaanbod, vraag is goed maar inkopers wijgeren om meer te betalen = prijsafspraken

 • no-profile-image

  Boerin

  Hallo Joseph man van maria, als ik naar de NMA link weet ik niet hoe ik hier verder moet. Ik begrijp wel je hint, maar wat kunnen we als varkensboeren dan concreet gaan doen Geef iets meer aanwijzingen

 • no-profile-image

  WW

  Wat een verrassing, Duitsland gelijk, kon je vorige week al zien aankomen toen de rem er behoorlijk werd op gegezet.
  Dat de NVV nu weer aan zet is lijkt me duidelijk, maar dat ze zijn opgericht om actie te voeren gaat me te ver. @Herman Weerselo, met een klein beetje moeite kun je mijn 06 wel vinden en bel je me ff.

 • no-profile-image

  piggy

  Tijd voor het blokkeren van de distributie. Te beginnen bij Lidl, en de rest mag snel volgen. Supers vragen erom en dat moeten we niet nalaten !!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  piet

  de voedselprijzen moeten ook laag blijven, anders krijgen we de zelfde toestanden als in egypte, en varkens zijn er toch genoeg

 • no-profile-image

  Jan Bakker

  Varkensprijzen onverwacht gelijk??
  Update De Vries & Westermann B.V. dinsdag 8 februari:
  Duitsland-De marktberichten zijn sterk verschillend. Enerzijds wordt er geroepen dat de markt nog voldoende ruimte heeft om vrijdag verder te stijgen. Misschien dat het verschil tussen Vion-Nord en Vion-West deze stelling voedt. Echter het aanbod is ruim voldoende, de noteringen zijn in twee weken tijd met 22 cent gestegen en de effecten van de dioxine-affaire zijn bij de consumenten nog niet voor 100% weggewerkt. De noteringen zijn mede door de private opslagregeling naar een hoger niveau getild en staan 4 cent hoger dan vorig jaar week 6 (PO-regeling, eerste week voor 66.000 ton aangevraagd!). De vleeshandel heeft altijd moeite om in een korte periode forse prijsstijgingen door te berekenen.Consolidatie van de markt verdient de voorkeur om de markt te behoeden voor teveel volatiliteit.

  Update De Vries & Westermann B.V. donderdag 10 februari
  Zonder noemenswaardige ontwikkelingen heeft de tweede helft van deze week zich ingezet. De vleeshandel ondervindt veel weerstand voor verdere verhogingen. De slachterijen hebben een redelijk aanbod en voor volgende week lijkt het zelfs iets te verruimen. De Duitse Erzeugergemeinschaften zullen morgen nog proberen een paar cent te verhogen, maar de marktomstandigheden laten dat eigenlijk niet toe. Prognose notering vrijdag: onveranderd.
  Jan Bakker

 • no-profile-image

  boerke

  ergens zitten ze ons te bestelen. waar weet ik niet en ik denk dat ik er ook niet achterkom. ik vind het verschil met de internetbeurs en de isn toch wel heel groot. ik denk dat een gezamelijke europese actie de enigste oplossing is. als voorproefje zullen we vrijdag de jumbo in vechel maar eens gaan blokkeren. ik hoor wel van de nvv hoelaaat we moeten verzamelen

 • no-profile-image

  aan het einde

  dat hebben we een tijdje niet gehoord. het vlees stijgd te hard zodat de inkopers weerstand geven. ook de voerprijzen stijgen dagelijks. en 13 cent eraf in 2 weken geeft bij mij ook weerstand. jan bakker, zeg eens werkelijk wat er mis is, want mischien weet jij het wel?

 • no-profile-image

  Bart

  Zojuist alle marktberichten gelezen en ik denk dat de NVV er het dichtste bij zit deze week. Jan Bakker weet te vertellen dat er zoveel in opslag zit. Waar dan Jan? Is er een lijst met data waar ik kan zien waar al dat vlees in opslag zit in de EU. Ik ken hem niet maar jij blijkbaar wel. Kom maar op met die gegevens dan zodat boeren zelf kunnen checken of de marktberichten kloppen. 4 maanden terug was er een groot tekort aan biggen en dat vertaald zich nu ondanks de dioxine in de vleeshandel. Ik wil die data zien van het opgeslagen vlees Jan. Kom op dan met die cijfers als jij weet waar het overal zit. Zoniet, dan moet je per direct je marktberichten niet langer publiceren, of heb jij ook belangen met je termijnmarkten ??? PO aangevraagd kan, maar zit het vlees nu ook in de vriezer ?? Ik verwacht normaal gesproken een prijsstabilisatie van een PO regeling en niet een abnormale stijging als laatste weken.
  Ik wil dat er een openbare data komt binnen de EU waar nog ingevroren vlees zit. Iets voor de NVV misschien om dit op te zetten.

 • no-profile-image

  herman

  Tijd voor actie en wel volgende week wat mij betreft. Volgens mij gaat het met de NVV dezelfde kant al op als met de LTO. Wachten, afwachten en wachten.
  Contributie afdracht is ook al bijna gelijk dus fuseren maar, kunnen we daar al op besparen komend jaar
  Waar zijn onze strijdvaardige bestuurders ten tijde van de oprichting gebleven?
  Ik zeg het je, NVV het gaat dezelfde kant op als de LTO
  Slaap lekker allemaal

 • no-profile-image

  stef

  Jan Bakker verkondigt al bijna een afslag , die termijnmarkten brengen wat op denk ik
  Kom maar op met je informatie JB

 • no-profile-image

  verkoper

  als vleuten vanavond zijn ballen maar eens laat zien! volgens mij staan die te laag en heb ik pech dat ik ze daar op verkocht heb.maar ja, die durven ook niet meer of zouden ze ook in het complot zitten? verdeel en heers, hou ze dom ,hou ze arm. tijd voor actie, samen staan we sterk. ps slachterije, de tijd dat er grote afzetcooperaties komen komt als jullie zo door gaan met bestelen rap dichterbij, en dan hebben jullie het niet meer alleen vor het zeggen

 • no-profile-image

  john

  Als de slachterijen dit niveau volhouden tot en met week 10 doen ze het goed!. De biggenprijs lag tot week 44 op of onder de 30 euro! Die biggen brengen nu dus een slachtprijs van 1,42 op. 30 euro betekent een overschot aan biggen. Voor hetzelfde geld lag nu de prijs op 1,22 of zelfs nog lager (overschot biggen is overschot vlees). Dat de biggen nu duur(der) zijn betekent een kleiner aanbod aan varkens over 18 weken met een daarbij behorende hogere varkensprijs..

 • no-profile-image

  kip

  jhon. er is een spreekwoord dat gaat over kip en kop, volgens mij hebben ze dat verzonnen toen ze naar jou luisterden. de vleesprijs heeft niets met vraag en aanbod te maken. maar met wat de maffia ons wil betalen, en dat de biggen toen zo goedkoop zijn geweest had meer te maken met de inhoud van de portomonee van de vleesvarkenshouder.

 • no-profile-image

  Joseph, de man van Maria,geb te Nazareth

  Geachte varkenshouders
  Op de website www nma.nl,staat aan de rechterzijde van de pagina.tip ons.
  Als je dit correct invult, met feiten onderbouwt gaat het nma zelf op onderzoek uit naar het tot stand komen van deze varkensprijzen,daterend van de vorige eeuw.
  De varkensslachterijen en de vleesverwerkende industrie zullen dan wel voorzichtiger worden en een minder slechte prijs gaan betalen.
  Als we niets doen zeuren,gaan we allemaal naar de Filisteinen.
  Deze aktie werkt beter dan demonstreren,vooral als ze van te voren aangekondigd zijn.

  Met vr gr Joseph de man van Maria,geb te Nazareth.

 • no-profile-image

  klacht

  heb zojuis een klacht ingedien bij het nma. gericht tegen de vleesinkopers, die vermoed ik onder een hoedje spelen met de slachterije.

 • no-profile-image

  kenner

  in een belgische krant te lezen

  Varkensprijzen lichtjes gestegen

  De varkensprijzen zijn weer lichtjes gestegen. Eind 2010 werd een forse prijsdaling genoteerd als gevolg van een dioxineschandaal in Duitsland.

  De Europese Commissie keurde onlangs een tijdelijke private opslag van vlees goed, en de crisis in Duitsland lijkt achter de rug, wat de prijzen weer deed stijgen. De boeren verkopen echter nog steeds met verlies, zeggen de landbouworganisaties Boerenbond en ABS.

  Grondstoffenprijzen
  Bemefa, de Belgische beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten, riep haar leden eind januari op het doorrekenen van de gestegen grondstoffenprijzen in de prijs van varkensvoeders uit te stellen tot half februari. Aan die maatregel komt volgende week een einde.

  Als de fabrikanten de markt volgen, zal dat leiden tot een stijging van de voederprijzen, zegt Yvan Dejaegher van Bemefa. De Boerenbond verwacht een stijging van de voederprijzen met 6 of 7 procent.

  Colruyt
  Warenhuisketen Colruyt kondigde op 18 januari aan dat varkensboeren die vlees leveren aan Colruyt, tijdelijk 5 euro extra per varken zouden krijgen. Die maatregel liep tot 11 februari en wordt niet verlengd. De landbouworganisaties drukten hun tevredenheid uit over de tijdelijke actie van Colruyt, maar zien liever een "totaaloplossing" voor de crisis in de varkenssector.

  Over oplossingen op lange termijn lopen nog onderhandelingen waarbij de hele varkensketen is betrokken. Gisteren zaten vertegenwoordigers uit de sector rond de tafel bij de federale minister voor Landbouw, Sabine Laruelle (MR). (belga/sam)

  11/02/11 20u28 volledig dossier: economische crisis

 • no-profile-image

  kip

  @ kip zonder kop
  Dat de prijs niets met vraag en aanbod zou te maken hebben geloof je toch zelf niet? Produceer gewoon minder(gans europa) en dan komt het vanzelf goed,dan zal je wel zien dat de prijs wel te maken heeft met vraag en aanbod !

 • no-profile-image

  kip

  kip met kop. beina alle weken van het jaar wil het slachthuis meer varkens als ik heb opgegeven. en het liefst ook nog zwaarder al de 92 kg wat nu mijn gemiddelde aflevergewicht is, er word een spelletje met ons gespeeld, maar niet lang meer! de tijd van allen praten is voorbij, samen staan we sterk. ps en de nma is al ingelicht!

 • no-profile-image

  kip

  Veel geblaat,weinig wol !

 • no-profile-image

  john

  willen we een goed 2012 dan moet er nu op tijd gecommuniceerd worden naar de vermeerderaars: even 3 maanden de rem erop in de dekstal zodat we 2012 beginnen met een 'tekort' aan vleesvarkens. Maar mijn gevoel als vermeerderaar zegt nu met de hogere biggenprijzen en lage slachtzeugenprijzen dat ik nu gas moet geven met insemineren. Daarom vleesvarkenshouders: spreek nu met je koppeling af dat je in augustus, september en oktober maar 8 biggen i.p.v. 10 biggen in een hok wil leggen. Dan worden er minder zeugen gedekt en komen er ook minder biggen op de markt en uiteindelijk dus vleesvarkens! Maar om dat we allemaal bang zijn dat de buurman hier niet aan mee doet en profiteert van 'onze' winst beginnen we er niet aan en gaan we op deze manier door. Het enige wat boeren samen kunnen is klagen. Samen werken is maar weggelegd voor enkele..

 • no-profile-image

  Bart

  De slachters en de supers hebben afgelopen jaar diverse keren hun macht getoond door bij krapte in de varkens toch de prijs te laten zakken. Dus jou verhaal gaat niet helemaal op John. Er zit een machtswerking ipv een marktwerking boven de varkensmarkt en dat is funest voor de prijzen. Ik denk ook dat de NMA zijn werk niet correct uitvoert en dat er meer handel terug mioet komen in de vleeswereld.

 • no-profile-image

  schakel

  Boeren moeten leren, modern te informeren/communiceren. Alle andere schakels in de voedselketen verstaan deze kunst al veel langer.

 • no-profile-image

  Bart

  @Schakel: Leg dat eens nader uit want de meeste kunnen jou bericht al niet verstaan !!!

 • no-profile-image

  eenvoudige boerenlul

  Als eenvoudige boerenlul heb ik voor die wijsneuzen hieronder een nog veel simpeler advies, nl.: ga samen met de alle betrokken instanties om de tafel zitten om te bestuderen hoe tweederde van de varkens-productiecapaciteit weggesaneerd kan worden. Dan komt alles vanzelf goed. Wees niet bang dat er hier dan iemand honger gaat lijden. Kunnen er gelijk ook weer een heleboel midden- en oosteuropeanen naar huis, het mes snijdt aan twee kanten. Wat zeg Ik?, het mes snijdt aan wel drie kanten, want grote delen van Noord-Brabant zouden weer leefbaar worden voor de mens. Iedereen tevreden, ik zeg: DOEN!

 • no-profile-image

  schakel

  @Bart, 10 grote supermarktketens informeren elkaar dagelijks, 4 grote voerleveranciers in NL idem. TrusQ is een perfecte dekmantel, Safefeed volgt. Hoe zou het komen dat de Europese slachterijen elkaar wekelijks volgen in prijsmutaties? Boeren missen de middelen om werkelijk elkaar van dienst te zijn.

 • no-profile-image

  Piggy

  Hè eenvoudige boerenlul: 2 derde wegsaneren betekend een faillisement voor de rest. Hun kostprijs stijgt zo gigantisch dat ze weg geconcurreerd worden door de rest van de EU. Wat wil je nu, een goede varkenshouderij in Brabant is gewoon mogelijk, maar daar gaat deze discussie niet over. Het gaat hier over de prijssamenstelling en die is in Belgie, Frankrijk, denemarken en Duitsland net zo ziek als hier. Daar komen boeren terecht tegen in bezwaar, en niet alleen in NL !!!
  Wat is nu wijs, Wijsneus ??

 • no-profile-image

  boerke

  op al die onzin praat van minder zeugen insimineren, wegsaneren van varkens moeten we eigenlijk niet reageren, dit zijn mensen die geen belang hebben in een sterke nederlande varkenshouderij. hoogstwaarschijnlijk stemmen ze op de partij voor de dieren, wat ze helemaal zelf moeten weten overigens. een feit is wel dat we al jaren voor de gek worden gehouden, met als exuus dat er teveel varkens zijn. vroeg of laat komt de waarheid naar boven. zelf zie ik een grote afzetcooperatie als een mogelijke oplossing voor ons probleem. als je daar lang over nadenk zie ik ook steeds meer beren op de weg, maar ik vind het toch iets om eens dieper op in te gaan, wie heeft daar goede ideeen over?

 • no-profile-image

  boer

  2/3 wegsaneren, door met de betrokken instanties aan tafel te zitten, maar man toch hoe dom kan je zijn. een land zoals belgie of nederland slaagt er amper in om een regering te vormen! wij willen een goede oplossing voor alle boeren, en niet voor 1/3 van de boeren die dan waarschijnlijk geen boeren meer zijn maar onderdelen van voederfabrieken. ZEVERAAR, ga van dit forum. landbouw wordt van alle kanten bestolen, we moeten niet altijd de schuld bij ons leggen, hoe is het mogelijk dat er na 4 jaar crisis nog altijd mensen zijn die op dit forum de oorzaken banaliseren. het is niet zo dat als een land te veel fietsen maakt voor de binnenlandse consumptie, dat de prijs daardoor onder de kostprijs moet zijn. landbouw mag heus aan export doen.

 • no-profile-image

  eenvoudige boerenlul

  Awel jao, kek er reageert hier ok nog unne Belg ha. As ge dan wilt exportere zult ge toch concurrerend moet kunne warke, heej? Iek denk da da hier nie so gooed zult gaon heej. Dan moete naor elders nie dan? Trouwens wai hebbe hier wel wir unne regierung heej? En gullie nie haj.

 • no-profile-image

  boer

  nog dommer, zij weet duidelijk niet waarover je praat, denk jij dat scharrelvarkensvlees de lucht zullen zuiveren, ik zal eens mijn 2000 varkens buiten laten scharrelen en mijn luchtwassers afleggen. het milieu en de mensen zullen nog nooit zo blij geweest zijn. jij ben gewoon een van die mensen die alleen maar goedkoop en diervriendelijk vlees wil eten, maar niet beseft wat de gevolgen zijn voor de productie. in het weekend ga je dan met je fiets rijden in agrarisch landschap maar je wil nergens een stal zien of ruiken. landbouw moet onzichtbaar zijn, ookal is het de basisbehoefte. daarbij moet je beseffen dat een hogere prijs de boer ten minste in staat stelt om te investeren in diervriendelijkheid en milieuveiligheid, geld hiervoor komt niet uit de lucht vallen. uitbreidingen zijn onderworpen aan de wetgeving met milieu en bouwvergunningen. is de druk op het milieu te zwaar, dan krijg je geen vergunning.

 • no-profile-image

  Piggy

  @eenvoudige boerenlul, Het zit hem helemaal niet in de concurrentie positie. Onze kostprijs ligt gelijk met de Duitsers, Denen, Belgen, Fransen enz. Het zit hem wel in bovengemiddelde welzijns en milieunormen. Maar dat die Russen enzovoort niets in welzijn en milieu investeren mag nooit de leidraad zijn voor de kostprijs in West-Europa. Inderdaad moetn wij meer gaan samenwerken om meer daadkracht te krijgen.

 • no-profile-image

  ondertussen meervoudige boerenlul

  In dat geval kunnen jullie ook veel beter naar die nog lege landen gaan waar de milieueisen niet zo streng zijn als hier. Kunnen die Polen die nu hier naar toe komen gelijk daar blijven om tussen jullie varkens te werken. Kun je lekker concureren. Als dan eenderde van de produktie hier blijft als scharrelvarken, dan hebben wij hier ook voldoende. Zo, iedereen tevreden; niks moeilijks aan; gewoon doen.

 • no-profile-image

  Bart

  let maar op dat je geen wormen krijgt, boerenlul !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  down under

  @ ondertussen meervoudige boerenlul, als we het eens omdraaien en jij/jullie effe zelf opzouten naar Verweggistan! Kun je daar genieten van de ruimte, rust en "schone" lucht. Oeps, vergeten, kan natuurlijk niet want dan kan men geen aanspraak meer maken op een uitkering. Maarja zulke polariserende reacties zoals zij plaatsen kan ook alleen maar door zo'n -PVV stemmende- slapnekken.

 • no-profile-image

  gelijk u

  Da's nou toch echt een teleurstelling. Ik dacht, ik zal een eenvoudige oplossing aandragen, dan snappen ze 't wel. Helaas.

 • no-profile-image

  trots dat ik varkensboer ben

  beste boerenlul, ik vind het erg jammer dat je hier de boeren op hun eigen forum in crisistijd komt uitdagen en uitlachen. je hebt nu je zin gehad, je hebt boze reacties kunnen uitlokken en je bent daar waarschijnlijk heel blij mee. natuurmensen zoals jij hebben bijna jullie doel bereikt, jullie hebben meer macht in het bepalen van het landbouwbeleid dan de landbouwers zelf. daarom is het gemeenschappelijk landbouwbeleid van europe vandaag geen landbouwbeleid meer, maar een natuurbeleid. wees daar zeer trots op. maar het tegenwerken van de landbouw op zoveel verschillende manieren zal binnnen 5 jaar een duidelijke weerslag geven. voedsel zal nooit nog zo goedkoop zijn!!! deze crisis is het begin van een verandering van tijdperk, boeren zullen opkomen voor hun belangen, graan zal nooit nog de prijs van vroeger kennen en voedseltekorten zullen dreigen. wees hier dan ook zeer trots op. jij bent iemand die niet weet van waar het eten op je bord komt, kijk morgen maar eens in je bord en gooi alles weg dat van de boer komt, kom dan morgen eens terug op dit forum en zeg eens hoeveel je van je maaltijd genoten hebt, en welke slechte mensen wij wel zijn. je hebt de mond vol over stank en luchtkwaliteit en dan kom je ter zelfde tijd aanzetten met scharrelvarkens. mijn biologische luchtwassers halen 90% van alle stank en stof uit de lucht, mijn varkens zijn dus 90% beter voor het milieu dan jouw scharrelvarkens. je weet niet waarover je praat, kleine kindjes moeten zwijgen als de grote mensen aan het praten zijn. wees dus verstandig voor je in de hand bijt van diegene die je voeden.

 • no-profile-image

  down under

  @ een eenvoudige boerenlul, Nee dat jij niet vooraan gestaan hebt met het uitdelen van het cognitief verstand is nu wel duidelijk!

 • no-profile-image

  Math

  Graag wil ik ook even reageren op eenvoudige boeren***. De agrarische sector in brabant maakt (mede) dat er een vitaal platteland is in deze provincie. De werkgelegenheid direct en indirect (voer, dierenarts, bouw, installatie, accountants, banken, advies, amtenaren enz) is enorm. Door deze werkgelegenheid zijn ook andere bedrijven in staat de kop boven water te houden. Stel je voor dat de agrarische sector verdwijnt (want 1/3 betekend verdwijnen). Dan is (bijna geen) enkele winkel (gerelateerd aan landbouw of niet) in staat om zijn hoofd boven water te houden. De mensen die er hun inkopen doen verdienen namelijk indirect of direct de kost met de landbouw. Daarnaast maakt de landbouw enorme stappen in verduurzaming en dit gaat nu eenmaal hand in hand met schaalvergroting. Ieder bedrijf groeit (autonoom of niet), van een bakker, bank, aannemer deze ontwikkelingen zijn normaal, maar zo gauw er ontwikkeling in de landbouw is dat kan dit niet.

 • no-profile-image

  b.l

  U weet ook wel wat de echte oorzaken zijn van de slechte (varken)vleesprijs. Dat zijn niet de mensen die bedenkingen hebben bij Uw productiemethoden. Staat U er wel eens bij stil, dat ook Uw zelfbeeld een mythe is?

 • no-profile-image

  ww

  Denk dat de meeste varkenshouders zichzelf op de borst mogen kloppen: We zijn recht op blijven staan terwijl we door gesubsidieerde milieu en dierwelzijns clubjes werden neer gesabeld, dat we ondanks de slechte prijzen vele miljoenen in verbeterde stallen hebben gestoken en hierbij het milieu ook veel baat bij heeft. De zogenaamde gangbare varkenhouder is het voorbeeld voor velen. Dat er mensen als b.l. zijn die altijd wat hebben te zeuren terwijl ze geen € hebben bij gedragen is een slechte zaak en op je vraag of ik er wel eens bij stil sta is mijn antwoord: Ja, ik ben op de goede weg en vele collega's met mij.

 • no-profile-image

  Ook NVV lid

  @WW, Haarle Meen je dat nu echt; ik ben op de goede weg ! Wat is je netto winst, ex arbeid ? Iedereen verdient aan ons behalve wij zelf. Het is maar net wat je de goede weg vind.

 • no-profile-image

  WW

  Had het niet over de prijs, dat lijkt er nog niet op. Het is een reactie op b.l. die probeert ons ziek te praten terwijl we de samenleving recht in de ogen kunnen kijken. Om een betere prijs te krijgen zal er nog wel een actie nodig zijn.

Laad alle reacties (44)

Of registreer je om te kunnen reageren.