Varkenshouderij

Achtergrond 204 x bekeken 12 reacties

Duitse varkensprijs fors omhoog

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 9 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. De forse prijsstijging is een gevolg van een grote vraag naar varkensvlees bij Duitse consumenten en een daarbij achterblijvend aanbod van vleesvarkens. Nederlandse slachterijen zullen de Duitse prijsstijging volgende week ongetwijfeld volgen. De Duitse varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leverancier aan Weidemark

  het gaat de goeie kant weer op gelukkig..nog ff en we kunnen weer wat verdienen misschien!!!

 • no-profile-image

  varken

  Ja gelukkig wel, alleen nu hoor je niemand. Als het berg afwaarts gaat klagen ze steen en been, gaat het nu eindelijk de goede kant op ( we zijn er nog lang nie) hoor je ze niet meer. De kostprijs word nog lang nie betaald, maar het gaat de goede kant op en dat mag ook wel gezegd worden. Zo zie je maar weer het is toch weer een vraag / aanbod kwestie. Maar ik vind wel dat de prijs in de winkel omhoog moet om ons te kompenseren. De consument maakt het nie uit, of ze zien het niet, of ze nu 1,80 of 2,30 per kg betalen! Zo niet dan denk ik dat we de retail moeten gaan blokkeren.

 • no-profile-image

  nvv-lid

  noteringen worden alleen maar verhoogd
  om de varkenhouders rustig te houden
  in de zomer pakken ze het dubbele weer terug door het vlees van de opslag regeling op de markt te gooien

 • no-profile-image

  waarheen metal die

  weet iemand of dat de particuliere opslagregeling definitief is ? had gehoord dat ie misschien werd terug getrokken. Wanneer deze definitief doorgaat, tip houdt de varkens maar vast, de prijs zal volgende week nogeens stijgen, of wat denken jullie hiervan?

 • no-profile-image

  kees

  vlees in de winkel is duur genoeg,durf zelf nog geen stukje te kopen,de vakens zijn veel te goedkoop,geld wordt niet eerlijk verdeeld

 • no-profile-image

  a te e

  Juist nu moeten we de zaak structureel op orde brengen. De zaak is de afgelopen weken in gang gezet. Verslappen met deze oplopende prijzen is dodelijk. Doen we dat wel dan zal de eerste de beste reden aangegrepen worden om de prijzen weer te laten zakken.

 • no-profile-image

  Boer

  Sorry, maar deze kunstmatig omhoog geblazen markt zal snel (zodra de po stopt) imploderen. Nu zie je onze collega's weer snel naar de Oosterburen rijden. Juist dat zorgt ervoor dat er geen balans komt. Er is een oplossing; minder varkens en eerlijke concurrentie (gelijke loonregels in de vleesindustrie) met de ons omringende landen. Iedereen die nu denkt dat het probleem zich aan het oplossen is, is niet goed wijs. De EU betaalt ons indirect een subsidie van ± € 40 miljoen. Daarom stijgt de prijs. Maar in een (van varkens vergeven) vrije markt zou dit onmogelijk geweest zijn. We zijn blij met een dode mus, een sigaar uit eigen doos. En we doen het onszelf aan. Nog meer stallen erbij !!! De Prijs gaat omhoog !!!

 • no-profile-image

  Waarheid

  Varken Venray, welke retail wil je dan blokkeren? In heel Europa, China, Zuid Korea, Japan etc., of enkel in Nederland??? Van elke 100 geslachte varkens in Nederland blijven er slechts circa 25 in Nederland, rest is voor export. In veel van de exportlanden telt wel degelijk de prijs per kilo. In arme landen spenderen mensen 90% van hun inkomen aan voedsel, wij in Nederland 10% Natuurlijk is dat een grote spreiding, maar als de varkensprijs voor de boer kostendekkend wordt, zal de consumptie in menig exportland afnemen.
  Hierdoor kom je weer in de negatieve vraag/aanbod spiraal. Enige oplossing is produktiebeperking.

 • no-profile-image

  boerke

  ik zou is beginnen met de jumbo in vechel. die van eerd opend elke week wel een nieuwe winkel. en dat doet ie niet omdat ie zijn leveranciers zoveel betaald. ik hoop dat de nvv weer snel iets van zich laat horen. de tijd van alleen praten is voorbij. samen staan we sterk!!!!!

 • no-profile-image

  boertje

  Door de actie bij de slachterijen zijn ze bang dat we de ah ect blokkeren maar we zijn er nog niet..... Actie wand veel vlees gaat de vriezer in en daar verdienen ze weer veel aan nu door gaan tot er een gewoon min de kostprijs volgens lei betaald word zo niet actie.

  PS NVV het is weer te stil kan niet wachten om weer actie te voeren ik ben er bij

 • no-profile-image

  boerke

  ALLEMAAL DE VARKENS VAST HOUDEN...ZE PRATEN VAN VOLGENDE WEEK PLUS 8 CENT.....

 • no-profile-image

  john

  en over 2 weken als er dubbel zoveel varkens komen weer - 16. De big heeft maar 30 euro gekost, een nieuwe big is nu 40 euro. Lekker doorleveren en als de biggenprijs te hoog wordt de afdeling een week leeg laten dan komt het allemaal goed! Voor biggen van 30 euro moeten we met deze opbrengsten in de handjes klappen!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.