Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs omhoog

De biggennoteringen stijgen met drie euro. DPP komt zo uit op 34 euro. De notering is vooral gestegen onder invloed van de binnenlandse vraag. Het aanbod van biggen neemt wat af. De export staat ook onder invloed van de grotere binnenlandse vraag enigszins onder druk. Ook de relatief stevige prijsstijging van de laatste weken staat de export in de weg. In een land als Polen bijvoorbeeld, toch een redelijk belangrijke exportbestemming voor Nederlandse biggen, staan de varkensprijzen nog steeds fors onder druk. De animo onder mesters om op te leggen is minimaal. De vraag vanuit Spanje naar Nederlandse biggen neemt toe. al met al zijn exporteurs niet ontevreden. De DPP-biggenprijs ligt deze week, ondanks de stijging, 6 euro per stuk lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.