Varkenshouderij

Achtergrond 10 reacties

Biggen duurder door toeslag

Biggen worden deze week duurder om de toeslagen in de hand te houden. De DPP-prijs voor biggen stijgt met een halve euro naar € 34,50 per stuk. Dat is € 6,50 minder dan een jaar geleden.
De afzet van de dieren loopt stroef. Vleesvarkenshouders vinden ze te duur in verhouding tot de opbrengst van vleesvarkens. Eigenlijk zijn biggen niet te duur, maar vleesvarkens veel te goedkoop. Oost-Europese vleesvarkenshouders bestellen bijna of geen geen Nederlandse biggen meer. Hun opbrengst van vleesvarkens is nog lager dan die in Noord-West Europa. Alleen de vaste koppelingen lopen goed door. Gewone koppels biggen brengen af exportplaats 40 tot 42 euro op. Grote koppels af boerderij noteren rond 50 euro per stuk.
Vleesvarkens brachten vandaag op de Duitse Teleporc-varkensveiling hetzelfde (€ 1,45 per kilo) op. Een prijsstijging lijkt komende vrijdag in Duitsland niet aan de orde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  burgertje

  Ik vind 50 euro af boerderij een forse prijs.

 • no-profile-image

  arme boer

  mijn biggen gaan weg voor 45 euro ik voel me bestolen kan best 4 euro bij.

 • no-profile-image

  mester

  ga ze maar eens mesten voor dat geld,wordt je pas arm van.

 • no-profile-image

  piggy

  Mester heeft gelijk. Vleesvarkens houden voor de prijs van de afgelopen 4 jaar is einde verhaal. Dit gaat niemand volhouden op termijn, en hoe kleiner de sector hoe gevoeliger hij wordt. Dat is een ontwikkeling die de laatste jaren zijn opmars maakt en gaat in 2013 50% stoppers opleveren.
  Jammer maar wel realiteit !!!!

 • no-profile-image

  Stoppen

  Wellicht hoor ik er zelf ook bij, maar stoppers zijn de enige garantie op minder aanbod van varkens. Collectief zijn we tot niets in staat. Zie alleen al de grote verdeeldheid op dit forum.

 • no-profile-image

  consument

  De produktierechten en - ruimte wordt in 2013 heel snel overgenomen door de blijvers. Gevolg: een relatief lage vleesprijs in de winkels. Het is in Nederland nog niet zo slecht geregeld.

 • no-profile-image

  Rabobank

  produktie rechten worden niet op genomen in 2013,er is/ komt een overschot aan rechten,meer stoppers dan blijvers.

 • no-profile-image

  Laatste adem

  Daarom zakken de rechten nu ook al door de 100 euro grens. Binnenkort nog hooguit enkele tientjes. Zijn we daar alvast van verlost.

 • no-profile-image

  martin

  ik heb al zo vaak gezegd: overal waar een en quotum op zit moet je niet aan beginnen, daar is (volgens de overheid) te veel van.

 • no-profile-image

  beoreke

  burgertje 50 euro voor een big is niet veel met deze voerprijzen ,mestprijzen van van de winter en arbeidskosten is ook niet slecht maar daar heb je 2 mnd van 50 euro in het jaar niet genoeg aan krijg 12 maanden in een jaar rekeningen binnen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.