Varkenshouderij

Achtergrond

Biggen duurder door stijgende varkensprijzen

De DPP-noteringscommissie verhoogt haar biggenprijzen met 5 euro naar 31 euro per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van een niet al te groot aanbod en flink stijgende varkensprijzen. Ondanks de forse stijging van de opbrengst van biggen, lijden vermeerderaars nog steeds forse verliezen. Ook vleesvarkenshouders zijn nog niet uit de financiële problemen. Zowel de biggen- als varkensprijzen moeten dus verder aantrekken.Exporteurs vinden biggen te duur ten opzichte van de opbrengst in het buitenland. Zij moeten af boerderij of exportplaats 47 tot 48 euro per stuk betalen voor grote koppels. De DPP-biggenprijs ligt deze week 9 euro per stuk lager dan vorig jaar.
Prognose: hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.