Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biggen 6 euro duurder

De paniek die de afgelopen weken regeerde in de varkenswereld is achter de rug. De prijzen herstellen zich. De biggennoteringen stijgen deze week met 6 euro naar 26 euro (DPP) en 29 euro (Vion). De verwachting is dat ze de komende weken verder zullen stijgen. Het aanbod van biggen is vrij krap. De Nederlandse markt vraagt goed. Exportbestemmingen zijn in deze weken vooral Duitsland, Spanje, Italië, Hongarije en andere Oost-Europese landen. Naar Polen gaan weinig biggen. De varkensprijs in dat land is bijzonder laag en vleesvarkenshouders wachten daarom af. In de handel worden prijzen genoemd van 32 tot 33 euro voor kleine koppels en 35 tot 36 euro voor grotere koppels af exportplaats. DE DPP-biggenprijs ligt deze week € 12,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    econoom

    Zo nog 3 weken verhogen dan begint het er op te lijken en kunnen we weer alles betalen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.