Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Wei en Protiwanze duurder

Farmfeed verhoogt zijn prijzen voor kaas- en voerwei met 5 cent naar € 2,30 per procent droge stof. Het aanbod van deze producten is krap. Daardoor moet het bedrijf meer kosten (logistiek gezien onrendabele ritten) maken om ze te vervoeren.
Bij Hedimix stijgt de prijs van zijn tarwegistconcentraat Protiwanze met € 0,10 naar € 1,40 per procent droge stof. Het aanbod daarvan is groot, maar de vraag nog beter.
Duynie verlaagt zijn prijs voor zijn aardappelstoomschillen Duynie-Suva met € 0,20 naar € 2,00 per procent droge stof.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geert loeters

  Wat moeten de varkensboeren dan zeggen maken al jaren verlies mogen wij dat ook door rekenen!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  pj

  Heb toch van Duynie een brief ontvangen van een prijsverlaging van de stoomschillen!

 • no-profile-image

  bijproducten

  hedimix duinie en alle andere, zijn slim. de boertjes blijven maar bestellen, ondanks dat het eigenlijk helemaal niet meer lonend is, ik heb vandaag tarwe gekocht voor 188 euro, los gestord en ongemalen, met die prijs zakt het aandeel bijproducten flink. als meer mensen dat doen zakt de prijs vanzelf, of ze blijven met hunne rotzooi zitten. tip ook al leverd bijproducten nog iets op, halveer het aandeel maar. die paar cent die je dan nu verliest heb je vlugger terug als je denkt!

 • no-profile-image

  g

  bijproducten, gebruiker
  je kletst uit je nek of je heb rotzooi gekocht

 • no-profile-image

  bijproducten

  g. utrecht. ga morgen maar een een rondje bellen, het is goed mogelijk dat je het dan nog goedkoper aan kunt komen, tarwe zit in de vrije val, en zit zo aan de 160 euro, is nog een redelijke prijs als je de prijs van enkele jaren geleden van rond de 120 euro bekijkt. elke vracht word bij ons onderzocht, en als ie niet aan de normen voldoet word ie niet betaald. ( wat overigens nog niet is voorgekomen) leuker kan ik het voor jou niet maken. ps je bent toch geen tarweleverancier die op zijn teentjes is getrapt omdat ie te duur heeft ingekocht?

 • no-profile-image

  sjef

  g,utrecht wordt eens wakker!!!! tarwe en gerst gemalen en geblazen in silo, allebei voor €19.80/ 100 kg.soya hypro duikt ook al onder €28.-/ 100 kg
  prijzen zakken nog wel meer,alleen de mengvoerprijzen gaan nog nie mee,marge bij mengvoerleveranciers is vele malen groter dan bij de slachthuizen!!!maar de meeste snappen dat nog steeds niet.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.