Varkenshouderij

Achtergrond 256 x bekeken 3 reacties

Veel vraag naar biggen

De DPP-prijs voor biggen stijgt deze week met 2 euro naar € 35,50 per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van een goede vraag naar biggen bij vleesvarkenshouders. Die verwachten dat de varkensprijzen de komende maanden flink aantrekken en willen hun leeggekomen stallen zo snel mogelijk vullen. Bovendien leveren zij deze week veel slachtrijpe dieren af, omdat het de laatste volle slachtweek is voor de kerstdagen. Slachterijen hebben volgende week veel minder varkens nodig.
Niet aleen in Nederland is de vraag naar biggen groot, maar ook in het buiteland. Voor export leveren gewone koppels Nederlandse biggen 46 tot 47 euro op. Grote koppels Piëtrains noteren boven 50 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bart Jan

  Volgende week ook nog een volle slachtweek.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  zo derk dat bedoel ik ,en dit is nog maar het begin trouwens volgende week gewoon normale slachtweek ze bellen om varkens

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Laten we met zn allen oppassen we betalen nu de hoofdprijs voor de biggen.Wie garandeert ons dat de varkensprijs in maart , april zo hoog is? Er komt ook nog een reccesie aan

Of registreer je om te kunnen reageren.