Varkenshouderij

Achtergrond 290 x bekeken 13 reacties

Van Rooi Meat verlaagt varkensprijs fors

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs deze week met 7 cent naar € 1,50 per kilo. Daarmee maakt het bedrijf duidelijk dat zijn prijsverhoging met 4 cent van vorige week te hoog gegrepen is. De afzet van varkensvlees loopt ronduit slecht. Industrievlees is niet te verkopen door de sluiting van vleeswarenfabrieken. Ook voor volgende week zijn de afzetmogelijkheden niet goed. De Duitse veiling Teleporc noteert vandaag 5 cent lager op € 1,62 per kilo. Dat is meestal geen goed teken voor de varkensprijs van Duitse slachterijen voor komende vrijdag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leveranciers en afnemers

  We doen waar we zin in hebben. Boeren zijn als producenten toch niet te organiseren. Prettige kerstdagen.

 • no-profile-image

  ikke

  Zojuist op omroepbrabant radio, vion schijndel topdrukte met het maken van 225 tot 250000 gourmetschotels, want iedereen wil gourmetten met de kerst........aldus vion.
  Derk jij zei toch iets van dat december zon slechte afzet maand was voor varkensvlees.
  Ik vind het raar dat op deze side steeds geklaagd wordt over de afzet en op de radio roept de slachterij dat het zo druk is.

 • no-profile-image

  mest

  Laat die biggenprijs maar doorstijgen hoor;mesters verwachten hogere opbrengstprijzen over 4 maanden......(tuurlijk)

 • no-profile-image

  boer

  Waar zijn de fans van van rooi? Deze kreeg vorige week toch teveel varkens. En nu meteen bij gaan bouwen want misschien worden ze nog duur ipv eerst verlies terug te verdienen.

 • no-profile-image

  Oom Tom

  Het leek nog zo mooi, met die van Rooi.... Maar ook hij komt met zijn ijver, niet verder dan een boerenslavendrijver.

 • no-profile-image

  varkens

  ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom???????????? Die van Rooi zou wel weer met van Eerd met de Dakar mee moeten doen van onze centen!

 • no-profile-image

  steeds een

  uhm uhm aan wie moet ik ze nu gaan leveren , blijft nie veel over zo he .. en lichtpunt volgens is t licht nu bij jullie ook uit , tja succes heren

 • no-profile-image

  handelaar

  Veel van mijn klanten hebben aangegeven volgende week niet te laden omdat ze bij zijn met laden. Mijn indruk is dat slachterijen met de verlaging de varkens naar voren proberen te halen. Er wordt massaal vlees gegeten met kerst en er is maanden veel verdient aan het vlees. De -4 is onterecht opgelegd maar is een stuiptrekking !!!

 • no-profile-image

  intermediar

  klopt idd prijs volgende week is niet zo van belang, iedereen is nu bij met laden, volgende week hier maar krap 30% tov een normale week. belangrijker is wat gebeurt er in de eerste week van 2012

 • no-profile-image

  veva

  Komaan Veva Belgie, steek de koppen weer bij elkaar want de varkens gaan terug zakken!! actie jongens!

 • no-profile-image

  .

  Weken rond kerst zijn meestal zwak. De weken rondom kerst in voorgaande jaren:

  Kerst 2005 -19cent
  Kerst 2006 -18cent
  Kerst 2007 +-0cent
  Kerst 2008 -16cent
  Kerst 2009 -1cent
  Kerst 2010 -13cent

 • no-profile-image

  boerke

  mischien om het compleet te maken dat normaal de varkens direct na de zomervakantie ook flink stijgen, dit jaar zijn de slachterije dat vergeten

 • no-profile-image

  ook

  zoals .,. al schrijft weet iedereen dat je bij moet zijn met laden in de week van kerst zeker dit jaar met de prijs van 2 weken geleden. Dus als iedereen een beetje heeft opgelet hoeft er volgende week niemand te leveren en zitten we in week 1 op normale lever patroon, laat ze allemaal volgende week slachthuis poetsen en onderhoud plegen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.