Varkenshouderij

Achtergrond 33 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs fors

De Duitse varkensvleesbedrijven Tönnies en Vion Nord verlagen hun varkensprijs vandaag met 4 cent naar € 1,59 per kilo geslacht-gewicht. De prijsverlaging is een gevolg van het ontbreken van een aantal slachtdagen vlak voor de kerstdagen. Veel slachterijen zijn woensdag en donderdag geheel of gedeeltelijk gesloten, omdat zij het vlees anders te lang moeten laten hangen en dat pas na de kerstdagen kunnnen verkopen. De Duitse Vereinigung houdt zijn varkensprijs nog wel onveranderd op € 1,63 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  niks aan leveren. de vuile.... had al weken kunnen verhogen, maar ho maar, met verlagen is ie weer haantje de voorste, van rooi heeft ze graag genoeg, die liet deze week zien hoe het moet. droog zetten die klootzakken, en als vion vandaag ook min 4 doet, dan wil die ook liever geen varkens

 • no-profile-image

  Clemens

  Verkoop ze maar aan W.W. uit Haarle, uw NVV-Duitsland specialist. Weet altijd wel extra toeslag te bedingen (verzinnen).

 • no-profile-image

  WW

  Hoi Clemens, afgunst voelt niet prettig he. Voor volgende week krijg je voldoende tijd om de fabriek eens te poetsen, meerdere handelaren geven aan niet meer te willen leveren. Voor de varkenshouder fijn om te weten dat er ook nog handelaren zijn die nog ballen hebben.

 • no-profile-image

  john

  als de prijs omlaag moet omdat er een slachtdag minder had mr tonnies ook kunnen zeggen: ik wil de prijs gelijk houden maar omdat er twee slachtdagen minder zijn kan er 30% minder geleverd worden... denk dat iedere boer die markt een beetje volgt nu wel zover bij is dat een week varkens vasthouden geen probleem hoeft te zijn.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Tonnies is momenteel Europa`s grootste rat !!!!!!!!! Niet aan leveren aan zulke gast. Dat is het enigste wat je als boer kunt doen...........

 • no-profile-image

  boerke

  ook vion doet zijn prijs met 4 cent omlaag! op zich kan een markt die uit het dal aan het klimmen is best een keer een correctie naar beneden hebben,wat ik waardeloos en diefstal vind, is dat ze al weer 6 weken op 1.63 staan. terwijl er best ruimte was voor een verhoging, nu het een keer wat minder gaat zijn ze er als de ratten bij om de prijs te verlagen clemens is de grootste rat van europa, maar van vion valt het me zwaar tegen dat ze nu wederom niet laten zien dat ze ballen hebben, en de prijs gelijk laten! maar met die trouwe fanclub komen de varkens daar toch wel aan de haak.

 • no-profile-image

  john

  voor iedereen die van mening is dat zijn varkens volgende week niet 4 cent horen te zakken: varkens afbellen en wachten tot ze komen met die 4 cent extra! 4 cent minder bieden voor de varkens betekent nog niet dat je ze voor 4 cent minder hebt!

 • no-profile-image

  Observer

  Wanneer jullie "organisatievermogen" als varkenshouders niet verder reikt dan wat anoniem gebral op een forum, blijft de periferie in aan- en afvoer doen waar ze zin in hebben. Of denken jullie dat ze met angst en beven meekijken hier?

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeieavond collega's, vind het triest en onterecht voor de varkenshouders dat o.a. TONIES de prijs "tracht" te verlagen...terwijl dat in géén geval nodig is!!! ikzelf ben dan wel maar enkel melkveehouder...Maar de mensen hadden nu weer pas nieuwe moed!!? sommige vleesfabrieken willen zichzelf nog vlug zelf een mooi kerst en nieuwjaar cadeau'tje geven...ze zouden potverdorie eens in de schoenen moeten staan van de kweekers!!!???? Groeten!

 • no-profile-image

  anonieme

  observer, ik ga nooit met mijn naam op de site( en de vorige forumbezoeker trouwens ook niet) de rede is dat er veel gespuis in nederland is die rare dingen kunnen doen, zoals in het verleden al is gebleken. ik heb de laatste weken flink varkens geleverd, de komende 3 weken zit ik maar op 60 % van mijn normaal aantal. ik denk dat ik niet de enigste ben, naar duitsland gaan ze nu zeker niet en ik denk dat ik niet de enigste ben die er zo over denkt. mischien dat dit forum ander varkenshouders op het idee brengt om hetzelfde, (in meer of mindere maten) te doen als ik, volgens mij hebben we dan wel wat berijkt!

 • no-profile-image

  john

  belangen in de sector zijn heel erg verdeeld, waar de ene boer snakt naar een betere om te overleven. ziet de ander liever de prijzen zo blijven of nog verder zakken zodat er weer wat conculega''s minder op de markt aanwezig zijn. De varkensmarkt is gewoon aardig verzadigd en daar wordt flink gebruik van gemaakt.

 • no-profile-image

  Jonas

  @anonieme braller: schrijf je "berijkt" bewust met een lang "ij"? ;-)

 • no-profile-image

  supermarkteigenaar

  Varkensboeren, jullie willen toch graag vrije marktprijzen, dan ook niet klagen als er een week of meerdere wekentijdens minder betaald word. Maakt niet uit of je Vion of Tonnies heet de bestellingen voor de feestdagen zijn binnen en al het extra vlees kun je inblikken. Maar varkenhouders wees gerust, volgende week wordt in de winkels een heel beste prijs voor het vlees betaald.

 • no-profile-image

  boereke

  Nu komen de echte handelaren boven drijven ik denk dat je bij tonnies deze week trouwens nog heel makelijk 1,63 kunt beuren . clemes jij betaald toch ook niet iedere handelaar even veel?

 • no-profile-image

  AFGELOPEN

  NU ECHT KAPPEN MET LEVEREN AAN VION EERST TE WEINIG BETALEN DAN TOCH MAAR GAUW EEN PAAR WEKEN EEN CORRECTIE OM NIET NOG MEER KLANTEN TE VERLIEZEN .DAN ZOVEEL MOGELYK SLACHTEN DEZE WEEK ZODAT ZE NA DEZE DAGEN ZO WEINIG MOGELYK PERSOONEEL NODIG HEBBEN ,DUS OOK WEINIG VARKENS AFNEMEN OOK AL IS ER VRAAG GENOEG,MET ALS GEVOLG PRYS NAAR BENEDEN .VION VUILE HUFFTERS ZYN JULLIE IKKE ,IKKE ,IKKE EN DE REST KAN STIKKEN PRIMA TEKST VOOR JULLIE EN BYDEZE GEEN PRETTIGE FEESTDAGEN GEWENST VOOR HEEL VION OF MOET IK ZEGGEN VOOR DE OPLICHTERS

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Op advies van dit forum hou ik nu al 137 weken mijn varkens vast. Wordt nu wel wat vol in de stal..... Mensen, ga aan het werk of onderneem echt gezamelijk actie. Dit geneuzel schiet niet op.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Kappen aan vion?? Vion heeft de prijs gelijk gehouden en de laatste 2 weken 2 cent bijbetaald en vion maakt a.s maandag pas bekend!! of bedoel je niet leveren en de prijs zal niet zakken??? dan heb ik het zelfde probleem als varkenshouder salland, dan zit mijn stal ook vol, nee niet vol , tot de nok toe als ik alle adviezen moet volgen!! We moeten meer betaald krijgen, dat klopt, maar als wij 1000 varkens vast houden totaal, schiet dan echt de prijs omhoog??? denk het nie. Europees wel, maar we vormen nog steeds nie dat ene front wat iedereen wil en dat krijgen we ook nooit klaar!! De slachterijen dat is alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan ...... Tot dat er werkelijk een tekort komt gaat de prijs omhoog. Dat zie je nu bij de biggen wel, dus tel 3 a 4 maanden verder en dan moet ie wel omhoog de prijs!! als er nu al een 20% tekort aan biggen is dan is er ook een tekort aan vlv, neem ik aan!! Dus afwachten of dat ene blok vormen wat iedereen wil maar niet doet! Prettig weekend!!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Gewoon doorleveren. Vast houden resulteert altijd in lagere prijzen. Een tekort is er al, en die prijsverhoging zit er aan te komen. Rond Kerst en nieuw zijn er altijd problemen omdat slachterijen met veel Polen werken die thuis Kerst gaan vieren, willen ze die varkens voor de Kerst gehad hebben.
  Januari zou wel eens de omgekeerde wereld kunnen worden !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  nuchter boerenverstand

  bouw nog meer stallen zou ik zeggen, jullie leren het nu niet en jullie zullen het nooit leren

 • no-profile-image

  .

  @nuchter boerenverstand. Inderdaad, wanneer varkenshouders de laatste 20 jaar is wat breder geinvesteerd hadden (grond, mestverwerking, cooperatieve slachterij) en niet alleen in stallenbouw. Hadden we dan niet een sterkere sector gehad?

 • no-profile-image

  john

  ik weet het niet.. maar met een parttime baan haalt niemand een inkomen. 450 zeugen of 4000 zeugen kunnen vandaag de dag door een persoon verzorgd worden op een goed georganiseerd bedrijf(korte looplijnen, gezonde dieren etc.) Op grond van 7 euro per m2 zit ook geen rendement, aan mestverwerking heb je een dagtaak > dus afvoeren is minder duur, de enige slachterij waarin ik zou willen investeren is een slachterij waar we heen gaan met de varkens die niet voor onze af boerderijprijs (kostprijs + marge) verkocht kunnen worden. Zeg maar het schropputje voor onze overproductie.

 • no-profile-image

  .

  Noem ook zo maar een aantal zaken. Maar investeren in grond was volgens mij lang niet gek geweest. Minder kosten voor mest + voer. Nu is het niet meer rendabel om grond aan te kopen, maar met de prijzen voor een jaar of 20 terug?

 • no-profile-image

  buur

  HE JOHN, MOET JIJ DAN WEL ERG VEEL INVESTEREN HE, ALLES BIJ JOU IS TOCH VOOR HET SCHROBPUTJE!

 • no-profile-image

  john

  nee 10 %, net zoals jouw 10% buurman..

 • no-profile-image

  richard

  450 zeugen door 1 persoon zou je kunnen bijhouden met 70 uur in de week als je zzp er wordt verdien je meer en minder zorgen.Ook je eigen baas.

 • no-profile-image

  john

  wat doe jij dan die 70 uur in de week?

 • no-profile-image

  richard

  Werken kun je overal ook in de weekend zeker als ondernemer van een varkensbedrijf moet je toch meer als een gemiddeld werknemer kunnen presteren geen 9 tot 5 mentaliteit.Anders hoef je ook niet aan 450 zeugen te denken.

 • no-profile-image

  W Geverink

  De eerste 40 uur is nodig om 29.5 biggen te halen en de volgende dertig uur wordt ingezet om dertig biggen per zeug te halen. Daarnaast zou eventueel het zelf voer maken, handel en aankoop van ingredienten, zelf sperma vangen en verdunnen, eigen aanfok en selectie van fokmateriaal, zelf aanleg en onderhoud plegen aan de op je bedrijf voorkomende installaties etc ook tijd kunnen kosten.

 • no-profile-image

  Adviseur

  Een boer maakt graag veel voor weinig, ondertussen drinkt hij de koffie met "adviseurs" die hem 7000 euro per maand kosten. Laat die boer toch, hij wil immers niet anders dan in armoede leven. Praat met hem mee en als je weer in je nieuwe leasebak stapt, lach je hem vierkant uit, het zijn simpele zielen die niet willen weten hoe de wereld in elkaar steekt.

 • no-profile-image

  john

  inderdaad tel alle advieskosten maar eens bij elkaar op.. en voor voer is dat vlot 20 euro de ton.... verdekt in de voerprijs. die 20 euro is nog niet eens zo erg, maar van de 20 euro zit de adviseur maar vor 10 euro aan jouw tafel en voor die andere 10 euro probeert hij een ander klant te maken. Ik denk dat het voer wereldje er heel anders uit gaat zien als we uurtje factuurtje krijgen. Zoals het nu geregeld is zijn we het verlengde van de voerfabriek en hebben we meest kapitaal intensieve en risicovolle gedeelte van de keten gekregen en hebben we nauwelijks invloed op het rendement van de sectorl

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Simpele zielen??????

  Wat vind de rest van dit verhaal??? ik heb mijn mening wel maar ga er hier geen tijd in steken, is toch verloren tijd!! de ädviseursgroep"word ook gesaneerd, let maar op!!!!! Je weet denk ik nie hoeveel er vast hangt aan de agrarische sector!!

 • no-profile-image

  voerboer

  jhon uurtje factuurtje betekent voer 10 euro goedkoper en die andere 10 euro blijf je gewoon betalen. 10 euro factuur voor advies. lijkt mij broekzak vestzak.

 • no-profile-image

  john

  verkoopkosten kunnen ook lager.. mijnvoer.nl vraagt 2,5 per ton.. en fabriek heeft ook niet eens risico. Offertes voor installatie om zelf te gaan mengen kunnen weer terug in de kast. Door een gedeelte van het kostenvoordeel te investeren in een veilige(re) stabiele samenstelling hoop ik ook minder werk in de stal te krijgen, en minder problemen waarvoor ik de voorlichter nodig heb. Ik zeg ook niet dat er geen voorlichters meer nodig zijn maar ik verwacht dadelijk meer specialisten en minder generalisten. Dus bij een probleem met de melkgift nodig ik iemand uit waarvan ik weet dat deze persoon een goede kijk heeft op melkgift en niet eerst de voorlichter die me daarna weer een collega specialist inschakeld.

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.