Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Duitse veilingprijs varkens daalt

De verkochte vleesvarkens brachten vandaag met € 1,67 per kilo 1 cent minder op dan vorige week woensdag op de Duitse internetveiling Teleporc. Van de 1.600 aangeboden dieren werden er 1.380 verkocht. Dat geeft aan dat de haast bij Duitse slachterijen om vleesvarkens te kopen niet zo groot meer is. Deze week is de laatste volle slachtweek voor de kerstdagen. Volgende week slachten varkensvleesbedrijven alleen de eerste dagen van de week volop. De laatste dagen verwerken zij alleen vleesvarkens, waarvan zij het vlees tussen de kerstdagen en oud en nieuw kunnen verkopen. Meestal hebben consumenten dan wat minder behoefte aan vlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendriksen

  Grappig dat van Rooi 4 cent verhoogd omdat de Vion en Tönnies dreigen met verlagingen van 4 cent voor a.s. vrijdag..
  Gewoon omdat het kan...

 • no-profile-image

  varkens

  DERK zegt: dit geeft aan dat de slachterijen geen varkens nodig hebben, en waar hebben we het over.....1300 vleesvarkens dus eer paar vrachtwagens...dit gaat toch nergens meer over

 • no-profile-image

  Geert

  Tonnies probeert nog steeds zijn machtspel uit te oefenen en de Teleporc is geen maatstaf omdat die veiling gedomineerd wordt door kopers die geen baat hebben bij een verhoging. De teleporcnotering wordt misbruikt voor stemmingmakerij. Inderdaad, wat stellen die 1300 varkens voor op de Duitse markt. Laat je niet leiden door de slachterijen met je marktcommentaar, Derk.
  Vrijdag onveranderd tot +2.
  Het mindere aanbod van varkens gaat nu zijn weg leiden, Tonnies is gewaarschuwt !!!

 • no-profile-image

  .

  Kleiner aanbod gaat de weg leiden? Nog weinig van te zien. Flinke aantallen geslacht laatste weken. Aanbod is hooguit relatief krap.

 • no-profile-image

  porkypig

  Met slachtdag die wegvalt haalt iedereen zn varkens naar voren. Zelfs dan blijven de vv gelijk! Genoeg collegas die ermee ophouden niet alleen in nederland. Wereldwijd blijft consumptie stijgen plus dollar stijgt/euro goedkoper. Aanhouder wint!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.