Varkenshouderij

Achtergrond 413 x bekeken

DPP-biggenprijs 2 euro omhoog door goede vraag

De DPP-prijs voor biggen stijgt deze week met 2 euro naar € 35,50 per stuk.

De prijsverhoging is een gevolg van goede vraag naar biggen bij vleesvarkenshouders. Die verwachten dat de varkensprijzen de komende maanden flink aantrekken en willen hun leeggekomen stallen zo snel mogelijk vullen. Bovendien leveren zij deze week veel slachtrijpe dieren af, omdat het de laatste volle slachtweek is voor de kerstdagen. Slachterijen hebben volgende week veel minder varkens nodig.

Niet alleen in Nederland is de vraag naar biggen groot, maar ook in het buitenland. Voor export leveren gewone koppels Nederlandse biggen 46 tot 47 euro op. Grote koppels Piëtrains noteren boven 50 euro per stuk.

Prognose: prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.