Varkenshouderij

Achtergrond 225 x bekeken

Biggennotering DPP € 1,50 hoger

DPP heeft de notering met € 1,50 verhoogd naar 37 euro. Onder invloed van de varkensprijs en de goede vraag van vleesvarkenshouders naar biggen (er zijn veel varkens afgeleverd de laatste weken) stijgt de biggennotering.

Ook in de export worden nog steeds goede prijzen betaald. De prijzen in de export variëren van 47 tot 48 euro voor gewone koppels biggen tot 50 euro voor luxe koppels Piétrain-biggen.

De varkensprijs komt onder druk de komende weken. Deze week verlaagden Tönnies en Vion in Duitsland hun notering al met 4 cent. Voor volgende week doet het verloop van de Teleporc-veiling weinig goeds verwachten. Dat zal op termijn ook effect hebben op de biggenprijzen.

Prognose: top lijkt bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.