Varkenshouderij

Achtergrond 298 x bekeken 33 reacties

Vion-varkensprijs voor vierde keer op € 1,63

Vion houdt zijn varkensprijs voor deze week gelijk op € 1,63 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee ligt deze prijs al voor de vierde week achter elkaar op dit niveau. Kennelijk kunnen alle geledingen in de varkenssector met deze prijs leven. Vanuit geen enkele schakel in de keten is een negatief geluid te horen. De prijsverhoging met 1 cent naar € 1,64 per kilo van de Nederlandse Vakbond varkenshouders vindt geen navolging bij varkensslachterijen. Duitse varkensvleesbedrijven hielden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag ook al gelijk op € 1,63 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  betsie

  En maar uitbuiten die handel

 • no-profile-image

  boerke

  hoeze tevereden? als je alles telt is de kostprijs op een gesloten bedrijf hoger als de 1.60 die de varkens nu netto opbrengen! dan zullen we het nog maar niet hebben over de verliezen van de afgelopen 5 jaar. ze zullen lang 2 euro op moeten brengen wil mijn finacieele positie weer een beetje gezond worden, en ik denk niet alleen bij mij!

 • no-profile-image

  varkensboer

  Boerke brabant: eindelijk iemand die de waarheid spreekt !!!!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  da klopt boerke, maar wat kunnen we doen???
  De actie's hebben ook nie veel geholpen, het hele welzijns en duurzaam gebeuren moet een keer betaald worden, alleen de consument eist wel maar betalen homaar. Eigenlijk moesten we allemaal niet investeren, tot het betaalt word, maar dat gaat denk ik niet lukken!!
  Ze moesten de burger is opzadelen dat alle auto's van voor 2005 ook aan alle milieu eisen moeten voldoen net als een nieuwe auto van 2010 / 11, en dan kijken wat ze zeggen als het ook hun portomonee raakt!!

 • no-profile-image

  r.bakker

  Blijf dromen boerke! Met dalende eurokoersen en hogere rentes in het verschiet zullen de prijzen alleen maar zakken. Zie wat er 10 jaar geleden met Argentijns vlees gebeurde.

 • no-profile-image

  ikke

  varkenshouder, venray we leven in een democratie. er zijn meer mensen die vinden dat die paar varkenshouders iets aan het milieu moeten doen, als dat er iets aan aan een auto gedaan moet worden, want dat treft bijna iedereen.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  beste ikke, volgens mij snap je hem niet!!

  Ik heb al jaren geinvesteerd in millieu en welzijn, maar betaald de consument er voorr???? NEE, dus. Ze kiezen het goedkoopste stukje vlees. Dus wat ik bedoel is dat de consument wel alles kan eissen wat de boer moet doen, maar ervoor betalen willen ze nie!! Dus als de consument in 1 keer zijn auto moet aanpassen, wat hij moeilijk kan betalen en er later niet meer voor teugkrijgt doet ie het ook nie!

 • no-profile-image

  ikke

  juist, als er 10miljoen automobilisten zijn die zeggen we doen iets niet, dan gebeurt het niet. Maar als er 1000 varkenshouders zijn die zeggen we doen iets niet of we willen iets anders, dan hebben deze een probleem want de meeste mensen vinden dat dit wel moet. dit heet namelijk democratie.

 • no-profile-image

  autohandelaar

  Het verschil tussen een auto en een varken is dat eerstgenoemde al sinds jaren schoner en zuiniger wordt. Dat is bij een varken (nog) niet het geval.

 • no-profile-image

  Jonas

  Dat is ook bij een varken het geval autohanderlaar! Maar daar zit meteen het probleem, elke burger heeft "verstand" van auto's, en weet dus dat die steeds schoner en zuiniger worden. Van een varken weet niemand dat, behalve de varkenssector zelf.

 • no-profile-image

  kritische consument

  Auto`s zijn er een paar miljoen meer dan 30 jaar geleden, varkens een paar miljoen minder. De productie van milieuvriendelijke elektrische auto`s is overigens vele malen vervuilender dan de standaard benzineauto. En als we niet met de auto op vakantie willen dan gaan we toch gewoon 2 keer per jaar met het alles vervuilende vliegtuig. Nee, alleen de boer vervuild denk men toch.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  ikke, Democratie??
  10 miljoen tegen 1000???
  Hoe zou jij het vinden dat de rest van nederland gaat bepalen wat jij gaat verdienen en hoe dat moet gaan gebeuren!! In dit hele verhaal hebben wij nix te zeggen, de consument wil dit, en wij moeten het maar uitvoeren, en als alle varkensboeren zeggen van dat willen we wel maar moet wel terugbetaald worden via het winkelketen en dat lukt of gebeurd niet, moeten wij even goed investeren en aanpassen aan de consument!! Maar het goedkope stukje vlees uit brazilië of ander landen wat niet "schoon"is en niet aan alle eisen voldoet word wel weer gekocht door de mensen die zeggen wat wij moeten doen, want dat is goedkoop en dat voel je niet of minder in de portomonee!Want weet jij wel hoe het er aan toegaat in landen buiten de EU en sommigge in de EU, nix welzijn of milieu, maar dat vlees wordt toch weer gekocht, omdat het daar gaan we weer, goedkoop is!!!

 • no-profile-image

  guillaume

  Dit noemen we nou een 4 weekse prijs.Ben benieuwd wat volgende week de nieuwe 4 weekse prijs wordt.Er zit een stijgende lijn in,net als met de benzine.

 • no-profile-image

  een consument

  jullie durven toch niet te beweren dat varkensvlees "schoon" is. Al dat preventieve medicijngebruik. Niet voor niets moet Den Haag daar ingrijpen.

 • no-profile-image

  varkensboer

  @consument jij hebt zeker nog nooit meegedraaid op een varkensbedrijf dan had je allang geweten dat preventieve medicijngebruik lang niet meer aan de orde is! bij mij word alleen medicijn gebruikt wanneer dit noodzakelijk is

 • no-profile-image

  een consument

  @varkensboer, waarom moet de overheid dan regels stellen tegen het gebruik van preventieve medicijnen. Hoe is het mogelijk dat vele varkenshouders resistent zijn tegen MRSA bacterie?

 • no-profile-image

  resistent voor resistente resistentie

  @ consument. Resistent zijn tegen een resistente bacterie? Heb je alles wel op een rijtje in de bovenkamer want volgens mij is het e.e.a. door elkaar geschud. Ps. Ik zie overigens het probleem niet van je bewering. Om even op jou niveau te anwoorden: Varkenshouders overleven door resistentie en de rest legt het loodje door de mrsa bacterie. Tja, zo gaat dat in de natuur.

 • no-profile-image

  john

  hoeveel antibiotica gebruikt een gemiddeld kind van 0 tot 18 jaar?? is dat niet meer dan een varken van geboorte tot slacht. Zeker in de stad blijkt dit hoger te liggen dan op het 'platteland'.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  inderdaad john, daar heb je een goed punt. Ze klagen wel over de lucht op het platteland, maar die is denk ik vele male beter dan in de stad met al die smog en uitlaatgassen, maar dat zien we zeker weer verkeerd!!!!??

 • no-profile-image

  boer

  Jongens,jongens, laat jullie toch niet zo opfokken door mensen die het verschil nog niet weten tussen een kameel en een paard. Als het zo in de maatschappij doorgaat met al die crisissen, al die zwarten, al die moslims, komt er geheid oorlog en dan hebben ze die boeren toch weer nodig.

 • no-profile-image

  een consument

  Wat een kromme redenatie houden sommigen er op na. Zoveel medicijnen gebruiken dat de overgebleven bacterieen resistent worden is toch nooit goed. En dan nog durven te beweren dat er geen preventieve medicijnen worden gebruikt. Hoe worden de bacterien anders resistent.
  Een andere kromme redenatie: omdat de lucht in de stad vervuild is, is de vervuilde lucht op het platteland beter.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Op het plattenland is ie niet vervuild!! Hoe kan het dan dat al die mensen die op een boerderij gewerkt en gewoond hebben de meeste toch 80+ worden??? is de lucht dan zo slecht????

 • no-profile-image

  john

  van de mensen die nu 80 + zijn geworden en op een boerderij gewoond en gewerkt hebben, hebben er maar weinig 40 tot 50 uur per week in een varkensstal gezeten. Ik bedoel de mensen die op het platteland wonen. De lucht is daar zo goed dat de kleinste afwijking opvalt > mest uitrijden of de wind van een stal net de verkeerde kant op blaast.

 • no-profile-image

  varkensboer

  @consument, weet je wel dat de mrsa bacterie via de mens bij de varkens is gekomen en niet anders om, somige varkenshouders zijn resistent tegen het mrsa bacterie omdat ze ermee in aanmerking zijn gekomen maar in de meeste gevallen is mrsa bacterie alleen gevaarlijk als je er ziek bij bent daarom word er zoo op gehamerd door de overheid doordat de mens zelf de bacterie aan de varkens heeft ondergebracht en daarom moet een varkensboer in qarantaine in het ziekenhuis om de mrsa bacterie niet over te brengen want deze zou nu resistent kunnen zijn, voor dezelfde antibiotica, want bij varkens en mensen worden veel dezelfde antibiotica gebruikt. maar het kan ook net zo goed andersom werken

 • no-profile-image

  de grootste fan van

  super gedaan vion, onvoorstelbaar dat jullie beginnen met verhogen, wel jammer dat je de basisprijs niet hebt verhoogd want dan weten de vleesinkopers dat ze ook echt meer moeten betalen, maar geen kritiek hoor. van rooi kan deze week weer veel van jullie leren, wel raar de je de prijs verhoogd als het vlees moeizamer van de hand gaat, maar geen kritiek hoor! super gedaan, of zou je marktaandeel dit jaar weer met enkele procenten zijn gedaald?

 • no-profile-image

  P.A. Verkerk

  Mijne dames / heren, geloofwaardig en verdedigbaar zijn wij PAS als we onder onze EIGEN naam uitkomen en verantwoording nemen.

  andere zogenaamde pseudonamen moeten niet geplaatst worden

 • no-profile-image

  sint

  Piet, zet er dan ook even je adres en telefoonnummer bij

 • no-profile-image

  P.A. Verkerk

  Beste Sint, 3295 TD en 06-53818281
  maar dat hoort U toch te weten als GOEDHEILIGMAN

 • no-profile-image

  sint

  Beste Piet, je reageert wel op anonieme berichten. Het is al eens vaker en punt van discussie geweest, wat maakt het uit wat je gebruikt je echte naam of een psuedo? Het gaat om de booschap!

 • no-profile-image

  sint

  of boodschap

 • no-profile-image

  WW

  Beste sint en Piet, dank voor het kleine kadootje dat via Vion bezorgd is maar wil je collega Kerstman ff in seinen dat we dat straks in duitsland ook wel een presentje willen.

 • no-profile-image

  Jansen

  Verkerk heeft groot gelijk, op anonieme forums komt geen zinnig woord uit. Het is enkel zelfbevrediging, een uur achter de spiegel gaan zitten levert meer op.

 • no-profile-image

  sint

  Als je het een goed gevoel geeft om op dit forum te schrijven, wat is daar mis mee? Jaren in een studieclub gezeten en gediscusieerd over vanalles en nog wat. Maar na 12,5 jaar ken je elkaars denkwijzen ook wel en is het mooi geweest.

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.