Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 15 reacties

Stijging Duitse varkensprijs weer voorbij

De stijging van de Duitse varkensprijzen met 4 cent van vorige week vrijdag zet vandaag niet door. De Duitse varkensnoteringen blijven vandaag onveranderd op € 1,63 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens neemt wat toe. Bovendien levert varkensvlees ook niet meer geld op. Duitse slachterijen hoeven zodoende minder hard achter de varkens aan te jagen. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 23 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Die hogere prijs is nog lang niet kostendekkend voor vleesvarkenshouders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  de hele week roepen dat ze niet duurder worden, op vriidag gelijk laten, en dan op zoek gaan naar varkens. tip, laat je niet voor de gek houden, lever ze waar je wilt, maar niet in duitsland, ook niet voor onderhands een paar cent extra, want zo maak je de markt kapot, de basis prijs moet omhoog. zoniet, dan slacht er maar wat minder! tonnies en vion!

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Denk dat beurs vanavond nog wel wat stijgt er word toch flink naar varkens gevraagt.

 • no-profile-image

  Realist

  Lijkt me verstandig om de aantallen naar beneden bij te stellen. Dat zal voor de korte termijn ook met de vraag naar vlees gebeuren. Er is teveel loos in Europa. Griekse bedrijven gaan en masse "naar de Filistijnen", in Italië dreigt hetzelfde. Dit zal de export geen goed doen !! Ik zal wel een doemdenker zijn, maar als we niet minder gaan produceren, verwacht ik dat we snel structureel naar lagere prijzen gaan.

 • no-profile-image

  john

  tja de varkens voor de volgende 11 maanden zitten al in de buik, in het kraamhok, biggenopfok, vleesvarkensstal, slachterij en verpakking. Hoe wil je die snelle productiedaling bereiken??? Export naar griekenland ligt al plat en in italie heeft de varkenshouderij in de winter van 2010/2011 al flinke klappen gehad waardoor daar de productie al flink onderuit is. Misschien dat de vleesvarkenshouder van elke 10 biggen die gekocht worden er meteen 1 naar de slacht brengt, de zeugenhouder de 10% slechtste zeugen ruimt, en alle biggen met een geboortegewicht onder de 1 kg met jezus kennis laat maken?? Allemaal mogelijkheden maar deze hebben pas zin als we allemaal meedoen. Dat gaat nooit lukken! Daarom zal de harde weg van kostprijsverlaging en maximaal produceren de enige blijven. Misschien dat ik het zelf niet volhoud of een van de personen waarmee we op de studieavond nog gezellig een glas bier stonden te nuttigen maar zo steekt de sector nu eenmaal in elkaar. De juiste balans tussen vakmanschap en ondernemerschap bereiken, keuzes maken en een aanvalsplan voor de komende tien jaar opstellen om deze strijd te 'winnen'. Elk jaar weer. De groeimarkt is weg en zal niet meer terugkeren.

 • no-profile-image

  Ieder voor zich

  Zorg dat je de collega de nek omdraait, al lig je zelf ook op apegapen. Varkenshouders zijn egoïsten, gunnen elkaar het verlies nog niet.

 • no-profile-image

  zool

  het wordt tijd dat ze met de opkoopregeling beginnen!

 • no-profile-image

  Boer

  Er komt geen opkoopregeling, op bijeenkomsten blijkt er geen enkele varkenshouder in geïnteresseerd te zijn.

 • no-profile-image

  boerke

  er zijn niet te veel varkens, er is met name onder de duitse slachterije stemmingemakerij, zeggen dat ze niet omhoog gaan, zelfs mischien wel zullen gaan zakken, om vervolgens als ze op vrijdag de prijs bekent maken naar varkens op zoek gaan, ze slachten tegen de klippen op, de koelhuizen zijn leeg, en de gewichten lopen naar beneden, als je wilt dat ze duurder woren moet je ze niet in duitsland laten slachten, laat die maar zoeken en niets vinden, dan komt de prijs vanzelf. met de nederlandese prijs zijn er veel varkens die hier hetzelfde geld oopbrengen als in duitsland. dus een export stop kost de duitslandgangers vaak helemaal niets in opbrengst

 • no-profile-image

  john

  de duitsers slachten graag meer varkens maar niet voor meer geld... Misschien dat tonnies volgend jaar zijn vlees verkoopt op basis 1,60 kg geslacht gewicht aan de supers...

 • no-profile-image

  boerke

  klopt, john, maar dan hoeven ze niet met het smoesje aan te komen dat er te veel vlees is! ik voorspel je wanneer het aanbod met 5 % krimpt ze nog hetzelfde reportwaar zingen waarom ze niet duurder worden, die duitsers denken dat ze in europa alles te vertellen hebben, de exporterende vleesvarkensboeren kunnen laten zien dat dat niet zo is!

 • no-profile-image

  Jonas

  Er zijn inderdaad niet te veel varkens, maar blijkbaar is de margeverdeling tussen de schakels in de sector zo ziek, dat slechts bij een (groot) tekort de prijs omhoog zal gaan. Lege schappen varkensvlees in de winkels zijn er nog nooit geweest, en dat zal er dan toch maar een keer van moeten komen.

 • no-profile-image

  Boer

  Iedereen wijst naar anderen, zeker werken voerleveranciers goed samen en slachterijen ook. Wat doen varkenshouders eigenlijk samen?

 • no-profile-image

  supermarkteigenaar en boerenzoon

  Wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het deksel op de neus. Ik denk dat de slachterijen verstandig bezig zijn om de prijzen niet te drastisch te verhogen. vlees kan dan wel een schaarser artikel worden en daarom duurder, de consument moet het wel willen kopen!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Dat is het mooie van ongereguleerde/ongeorganiseerde productie. Als de een minder dekt, dekt de ander alvast meer. De politiek heeft het altijd over "verbreden". Goed idee om inkomen te genereren door alle renderende onderdelen van het productieproces naar je toe te trekken. Zelf voer maken is nummer 1. Zelf sperma vangen, eigen transport eigen aanleg onderhoud en reparaties van gebouwen en en installaties etc etc. Je kunt wachten tot de varkensprijs omhoog gaat en dat je het eens wordt met je collega's of je kunt morgen al beginnen te voorkomen dat je wordt kaalgeplukt door je toeleveranciers door meer zelf te gaan doen.

 • no-profile-image

  john

  helemaal mee eens meneer geverink. Bewaak je eigen productieproces is de boodschap. Bedrijven die dit goed doen zie je groeien. bedrijven die dit niet doen zie je bedelen bij de voerleverancier of hoor je hier klagen...

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.