Varkenshouderij

Achtergrond 503 x bekeken 9 reacties

LEI verlaagt prijzen varkensbrok

Het onderzoeksinstituut LEI verlaagt zijn prijzen voor varkensbrok voor deze maand met 30 tot 35 cent per 100 kilo. De prijsdaling is een gevolg van lagere inkoopprijzen van grondstoffen voor het voer. De LEI-prijs van varkensbrok met een enrgiewaarde van 1,08 komt daarmee op € 27,90 per 100 kilo. Dat is nog € 3,10 meer dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  gemalen tarwe kost euro 21.00 en de soja nog geen euro 29.00, terwijl bij de meeste bedrijven er nog geen 10% soja in het voer loopt. pakken ze toch even een euro of 6.-- /100kg
  32- ton voer = 1900.-- euro in de pocket

 • no-profile-image

  speklap

  i.d.d. gaat nergens meer over, ik krijg wel een vermoeden wie deze cijfertjes aanleverd bij het Lei ,

 • no-profile-image

  leverantier

  ... kan ik ook leveren ... of inkopen ... bij het LEI ?

 • no-profile-image

  drientje

  De voersector is financiert de voerschuld van de varkenshouders, dit kunnen ze alleen bij de bank gefinancierd krijgen als zelf een hoge marge hebben. Voorlopig blijft het voer dus wel duur.

 • no-profile-image

  john

  dan moet de fabriek die geen voerschulden financiert nu veruit de goedkoopste zijn. Maar deze zal wel veel klanten verloren omdat veel varkenshouders de mogelijkheid van voerschulden afgelopen periode nodig hebben gehad.... Maar helaas ook deze zijn nu duurder omdat er minder tonnen voer gemaakt worden...

 • no-profile-image

  Deskundige

  Elke fabriek financiert momenteel voerschulden, evenals trouwens dierenartsenpraktijken, fokkers, KI, enz. Uiteenlopend van 6 weken tot 6 maanden en meer, het is helaas de werkelijkheid bij meer dan de helft van de klanten. Door faillisementen en veilingen zijn de eerste miljoenen euro's inmiddels ook al "weggepoetst" en dat worden nog tientallen zo niet honderden miljoenen. Banken hebben hun stroppenpot hiervoor, alle overige leveranciers zullen het bij de resterende varkenshouders doorberekenen in de prijs. Aan de voerprijzen is dit nu al duidelijk te zien, ze lopen niet in de pas met de grondstoffenmarkt en er is collectief overleg over. Varkenshouders kennen nauwelijks collectieven en zijn daarmee een gemakkelijke prooi.

 • no-profile-image

  .

  Wat wordt er betaald dan voor vl. varken voer, laatste fase voor tempo's. Basisprijs, exclusief kortingen?

 • no-profile-image

  Henkie Snel

  vl start tempo 26.90
  vl eind tempo 24.75

  ex btw en korting

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  wat voor startvoer?? Aangepast op het ras ,hoeveel EW-waarde?? Standaard startvoer???

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.