Varkenshouderij

Achtergrond 178 x bekeken 10 reacties

Duitse veilingprijs varkens stijgt

De 2.070 aangeboden vleesvarkens brachten vanmiddag met € 1,66 per kilo 3 cent meer op dan vorige week woensdag. Dat geeft aan dat de vraag naar vleesvarkens nog groot is bij Duitse slachterijen. Als het tekort de komende dagen aanhoudt, zullen Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag met een paar centen verhogen. Zij verdienen in ieder geval op het slachten. Als handelaren zeggen dat zij minder varkens gaan leveren, smeken Duitse slachterijen om ze toch te brengen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zool

  ziet ge wel dat aanbod de prijs bepaald!

 • no-profile-image

  WW

  @zool. Op de internet beurs misschien wel maar niet bij de slachterijen en aan hun word er verkocht. Duitse slachterijen hebben het voor morgen op onveranderd tot een heel klein +je (2ct). Als vraag en aanbod lijdend is dan is het minimaal +7. Trouwens er word wel een hogere toeslag betaald

 • no-profile-image

  boerke

  minimaal 5 cent erbij de vrijdag in duitsland en gewoon via de basisprijs en niet stiekem via iets extra. zoniet dan probeer ze maar eens ergens anders te verkopen, als we dit massaal doen komen ze heus wel over de brug, dit is geen dreigement, maar eigenlijk normaal als de varkensprijs de vleesprijs volgt! denk niet wat ik doe maakt niet uit, samen staan we sterk en begin bij jezelf!

 • no-profile-image

  .

  Danish Crown +0,04 zie ik. In totaal 9 centen der bij de laatste maand. Duitsland ook?

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Even rondbellen, 5 cent heb je zo te pakken. Kost wel even tijd, maar die verdoe je nu ook op dit forum.

 • no-profile-image

  varkens(houder)

  ik vind dat niet zo slim om even rond te bellen en dan iets meer te krijgen als een ander, dat is nou wat we noemen verdeel en heers. de extra varkens goed betalen en het gros te weinig! dit is kort gewin, gewoon een goede prijs voor iedereen(is een verhoging van de basis prijs) en anders lever gewoon niet aan duitsland, laat die maar naar varkens op zoek gaan want die bepalen de prijs in heel europa

 • no-profile-image

  heb er ook

  hallo varkenshouder gelderland
  als ik t goed begrijp hebt u al rondgebeld dus hoef ik dat niet meer te doen , waar moet ik dan zijn voor die 5 c extra alvast bedankt voor u info

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Niet vragen is luiheid. Geen probleem natuurlijk wanneer je die luxe kunt permitteren.

 • no-profile-image

  alias

  Vion begint met het verhogen van de biggenprijs. Ze doen meteen meer dan de anderen. Kan ook gemakkelijk, want Vion weet wat de vleesvarkenshouders nu ontvangen. Ik ben echt geen fan van Vion maar zij zijn en blijven trendsetter.

 • no-profile-image

  ook geen fan van

  ja ja, trendzetter in het verlagen en niet voorop verhogen van de varkensprijs!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.