Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 6 reacties

DPP-biggenprijs omhoog

Ondanks de gelijkblijvende varkensprijzen stijgt de DPP-biggenprijs deze week met één euro naar 28 euro per stuk. Vleesvarkenshouders leveren wat meer slachtrijpe dieren af, omdat zij inzien dat de varkensprijzen niet meer stijgen. Het langer vasthouden van de dieren heeft geen zin met de huidige hoge voerprijzen.
Door het grotere aanbod van vleesvarkens, komt er ook meer ruimte vrij voor biggen in de stallen van varkenshouders. Zij willen die stallen snel vullen, omdat zij verwachten dat de biggenprijzen de komende tijd verder stijgen. Bovendien willen zij profiteren van de verwachte hogere opbrengst van varkens over vier maanden. De biggenprijs ligt vier euro hoger dan vorig jaar.
Gewone koppels biggen leveren voor export 38 tot 39 euro per stuk op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Nog 5 euro erbij en de fokkers zitten op kostprijs en de varkens nog 10 cent dan zitten de mesters op kostprijs! Hierna moet er nog een toeslag verdiend worden om het gat van de laatste jaren te dichten!!

 • no-profile-image

  raar

  Een hoge kostprijs dunkt mij.

  Van dat gat is waar

 • no-profile-image

  zool

  bouw eerst nog maar een beetje af!

 • no-profile-image

  fokker

  wat word er deze week voor de biggen betaal T 20 x Piétrain (150stuks)

 • no-profile-image

  econoom

  Kostprijs is alles incl. dus inkomen aflossingen, mestafzet en 2013 klaar

 • no-profile-image

  pffff

  @ econoom, dat die 5€ erbij komt voor de fokkers dat geloof ik graag, die 10ct.....die komen er niet bij,prijs je gelukkig als ze deze prijs aanhouden tot eind dit jaar ! Van die toeslag......kan je alleen maar dromen ! Kmoet wel Zool jammer genoeg gelijk geven wat die afbouw betreft !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.