Varkenshouderij

Achtergrond 187 x bekeken

DPP-biggenprijs omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 2 euro naar 27 euro per stuk. De binnenlandse vraag naar biggen is goed, maar vleesvarkenshouders zijn nog wel wat terughoudend om meer voor de dieren te betalen. Gezien de stijging van de varkensprijzen met 4 cent per kilo, is een prijsverhoging van de biggen met 2 euro niet apart groot. De export van Nederlandse biggen naar het buitenland loopt stroef. Als zij verkocht worden, brengen 35 tot 36 euro per stuk op. Dat is 1 tot 2 euro meer dan een week geleden. Vooral Oost-Europese afnemers hebben voor deze prijzen weinig interesse in Nederlandse biggen. Vleesvarkens brengen volgende week naar verwachting niet meer op. Dan maakt een verdere verhoging van de biggenprijs moeilijk te realiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.