Varkenshouderij

Achtergrond 192 x bekeken

DPP-biggen stijgt met één euro naar 28 euro per stuk

Ondanks de gelijkblijvende varkensprijzen stijgt de DPP-biggenprijs deze week met één euro naar 28 euro per stuk.

Vleesvarkenshouders leveren wat meer slachtrijpe dieren af, omdat zij inzien dat de varkensprijzen niet meer stijgen. Het langer vasthouden van de dieren heeft geen zin met de huidige hoge voerprijzen. Door het grotere aanbod van vleesvarkens, komt er ook meer ruimte vrij voor biggen in de stallen van varkenshouders. Zij willen die stallen snel vullen, omdat zij verwachten dat de biggenprijzen de komende tijd verder stijgen. Bovendien willen zij profiteren van de verwachte hogere opbrengst van varkens over vier maanden. De biggenprijs ligt 4 euro hoger dan vorig jaar.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.