Varkenshouderij

Achtergrond 322 x bekeken 21 reacties

Biggenprijzen NVV en beurs omhoog

Biggen noteren volgende week bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en op de beurs hoger. De NVV verhoogt zijn prijs met € 2,00 naar € 39,50 per stuk. Op de beurs steeg de biggenprijs met € 1,00 naar € 34,00 per stuk. De vraag naar biggen is deze week groot. Vleesvarkenshouders leveren vele slachtrijpe dieren af en willen hun hokken zo snel mogelijk vulllen. De varkensprijzen stijgen volgende week niet, zodat de biggenprijs niet te veel uit de pas moeten lopen met de opbrengst van vleesvarkens. De beurs noteert voor geslachte varkens € 1,58 en voor levende dieren € 1,26 per kilo. De NVV-varkensprijs blijft € 1,63 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miss piggy

  Biggenprijs niet teveel uit de pas lopen met de vleesvarkensprijs. Mij dunkt: de richtprijs voor een big is 44 euro, dus de beurs kan nog met 10 euro stijgen voordat de vleesvarkenhouders terecht mogen gaan piepen. Het verschil is tussen beursprijs en richtprijs is wel meer dan een jaarinkomen! De vleesvarkenshouders draaien positief over de ruggen van de fokkers!

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Ja Miss Piggy, begin maar te piepen. Op Beurs wordt nog 10 euro toeslag betaald voor kwaliteitsbiggen. De kale beurs staat voor muiters en slachtbiggen. Ik ben zelf ook vermeerderaar, maar waarom als varkenshouders elkaar aanvallen, terwijl jouw en mijn voerleverancier doen waar ze zin aan hebben en elkaars "adviseurs" voor 7000 euro per maand weg kopen. In wat voor wereld leven we eigenlijk? Staat er dan nooit eens een front van producenten op die dit niet langer pikt? Varkenshouders, jij ik en de anderen, zijn mietjes. Wanneer stellen we een producenten voorman of voorvrouw aan? Wanneer er nog 100 varkenshouders over zijn?

 • no-profile-image

  boer

  Als je de biggenprijs hoog houd heb je over een jaar nog genoeg vleesvarkens

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Mekaar niet zo afzeiken lijkt me wel verstandig. Als de biggen over 3 maanden 65 euro opbrengen gaan de vleesvarkenshouders de vermeerderaars weer afzeiken.
  Volgens mij is het zo als we er allebei aan verdienen het jaarrond dat we pas tevreden mogen zijn. Laten we hopen dat de mesters er flink aan kunnen verdienen nu want dat is het enigste wapen wat de biggenprijs boven de kostprijs kan brengen buiten het zelf verlagen van je kostprijs.
  De laatste 4 jaren was het te mager voor de vleesvarkenshouders en dat is ook niet goed voor de biggenprijs. Ieder zijn part is van levensbelang !!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  klopt helemaal boer nl, dat is ook de enigste rede dat ze omhoog gaan want er zijn nog steeds ruim voldoende biggen alleen wil men niet dat het er minder worden daarom gaat de biggenprijs maar vast omhoog. maar de biggen zijn het nog steeds niet waard om omhoog te gaan! ondanks dat ik de fokkers wel een goed inkomen gun, is het nog tevroeg

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Biggen voldoende?? Hier leveren we al onder de 20 kg. Normaal op 25 kg. Hoor van de chauffeurs dat de biggen allemaal lichter worden. Dus pas straks maar op. De meesten hebben 2 maand terug op 28 kg geleverd dus die extra biggen zijn al weg en verder zakken dan 20 kg kunnen we niet.

 • no-profile-image

  john

  en de grote hoop stoppers komt er nu pas aan... was de hele tijd van mening dat de vleesvarkensprijzen flink moesten klimmen voordat de biggen omhoog zouden gaan maar een kleiner aanbod aan biggen wordt nu duidelijk zichtbaar.

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Iedereen zo veel mogelijk slachtbiggen leveren. Voor de kerst brengen deze een goede prijs op. Een tekort kun je met zijn allen maken.

 • no-profile-image

  john

  stoppers + slachtbiggen + zomerdip = ???? voerfabrieken klagen niet voor niets dat de afzet van zeugenvoeders flink krimpt. Gelukkig zijn de vleesvarkensprijzen op een goed niveau voor de tijd van het jaar anders was er ook een grote golf stoppers onder de vleesvarkenshouders gekomen.

 • no-profile-image

  miss piggy

  Blijft, ondanks de opmerkingen hieronder, als een paal boven water staan dat de fokkers het gelag betalen. Vleesvarkenshouders krijgen de biggen 10 euro te goedkoop, dat ze dan dan 10 euro of meer aan toeslag betalen is hun eigen keuze.

 • no-profile-image

  herman geeft gas

  NVV-bignotering nog een halve euro erbij en we zitten gelukkig weer op kostprijsniveau te werken. Kunnen we weer flink tegenaan met onze uitbreidingsplannen

 • no-profile-image

  x

  En het mooie nog is dat de stoppers van de laatste maanden pas over een maand of vier echt zichtbaar worden.
  De varkenscyclus doet nog steeds zijn werk.
  Dat de biggenprijs zo snel zou stijgen had ik ook niet verwacht.

 • no-profile-image

  Jan

  Stoppers worden steeds sneller zichtbaar. Binnen 2 maanden leeg in plaats van 6 maanden. Alle zeugen tot 100 dagen dracht gaan weg en biggen als slachtbig.

 • no-profile-image

  WW

  @Janbrabant, wil je zulke domme reactie's achterwege laten

 • no-profile-image

  Jan

  De waarheid is hard WW. Zolang je strijd om niet bij de stoppers te horen en je er de ogen voor sluit, kan ik me voorstellen dat je dit niet wilt/kan horen en zien.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  WW heeft wel gelijk Jan. Zeg dan niets !!!

 • no-profile-image

  WW

  Het gaat niet me niet om de waarheid, het gaat om wat je schrijft en wie dit leest. Ik neem aan dat je bedoelt dat de dragende zeugen verkocht worden en dat de biggen verkocht worden om later als vleesvarken geslacht te worden.

 • no-profile-image

  Speklap

  Vraag UniFar eens wat hun biggengezondheidsplan inhoudt en bezoek VION Groenlo eens. Wanneer je bepaalde zaken niet wilt, vecht dat dan bestuurlijk en openbaar aan.

 • no-profile-image

  boertje

  Jan niets mis mee om te schrijven.
  WW de waarhied is hard als een normaal burger 3 jaar moest werken zonder brood op de plank dan wil ik nog wel eeens zien wat er dan allemaal gebeurde. Kijk maar naaar egipte en een paar jaar geleden joegoslavie en binne kort Belgie ???? komt al kort bij echt ellende

 • no-profile-image

  frikandel

  Inderdaad mag je mijn inziens gerust alles opschrijven. De ellende op de boerenerven verborgen houden voor de burgers zijn beiden niet bij gediend. Of eigenlijk alledrie niet. Het gezinsbedrijf niet ,de burgers niet en de dieren niet. Bij wel brood op de plank is vanzelfsprekend de verzorging van de dieren ook passender.

 • no-profile-image

  Jonas

  was jij geen varkenshaas??

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.