Varkenshouderij

Achtergrond

Biggennoteringen stijgen met twee euro

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 2 euro naar 30 euro per stuk.

Dit gebeurt nadat de NVV afgelopen vrijdag al het voortouw nam met een stijging van twee euro. Ook Vion verhoogt met twee euro.

De prijsverhoging is een gevolg van een goede vraag naar biggen. Nu de varkensprijzen niet verder meer stijgen willen vleesvarkenshouders snel afleveren en weer opleggen. Aan de andere kant wordt het biggenaanbod krapper. Er zijn nogal wat vermeerderaars gestopt en de gevolgen doen zich merken in het aanbod. Voor export naar het buitenland brengen biggen een paar euro meer op met 40 euro voor gewone koppels. Grote koppels Piëtrain-biggen leveren nog enkele euro’s meer op.

Prognose: stijgend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.