Varkenshouderij

Achtergrond 203 x bekeken

Biggen worden vlot verkocht, noteringen hoger

De biggennoteringen stijgen. Zowel DPP als Vion verhogen hun notering met twee euro.

Uit de handel komen positieve geluiden. Nu de varkensprijs is aangetrokken, ontstaat er optimisme bij de vleesvarkenshouders. In het binnenland leveren al vrij veel bedrijven vervroegd hun dieren aan de slachterij, met het oog op de komende feestdagen. De vrijkomende plaatsen worden tamelijk snel weer volgelegd.

Vanuit Polen is ook meer vraag naar biggen ontstaan. De winter in dit land is tot nu toe vrij mild. Vleesvarkenshouders hebben vaak veel en goed voer gewonnen van hun eigen land en willen gezien de goede varkensprijs biggen opleggen.

Prognose: stabiel tot stijgend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.