Varkenshouderij

Achtergrond 42 reacties

Beursprijs varkens omhoog

De beursprijs voor geslachte varkens stijgt voor volgende week met 4 cent naar € 1,58 per kilo. Levende varkens noteren 3 cent hoger op € 1,26 per kilo. Voor slachtzeugen noteert de beurs geslacht € 1,21 (+2) en levend € 0,94 (+1). Biggen noteren op de beurs € 2,00 hoger op € 32,00 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tja

  zal afvoer mest ook wel weer duurder worden ,, nog steeds deprie van afgelopen tijd

 • no-profile-image

  alias

  Heren varkenshouders, is het niet tijd dat jullie de spiegel voorgehouden word. Het is crisistijd, we hebben met z'n allen op te grote voet geleefd. De transporteur die voer brengt of varkens haalt rijd onder de kostprijs, in het slachthuis werken Polen omdat er anders geen rendement wordt gehaald, in de supermarkt werken 15- en 16 jarigen omdat het anders niet uit kan. Jullie betalen de vermeerderaar niet de kostprijs. En zelf willen jullie een kostprijs+???

 • no-profile-image

  denk eens na

  alias voerfabrieken maken ruime marge plus hebben nog miljoenen onderweg van onbetaalde rekeningen die ze nog krijgen als varkensprijs doorstijgt. Varkenshandelaren kopen nieuwe vrachtauto,s terwijl transporteurs ze van armoede moeten lease.
  In slachthuizen werken polen omdat nederlanders het niet zoeken te doen.
  En in supermarkten werken 15 en 16 jarige omdat dat goed voor rendement/aandeelhouders is, Als supermarkten zo,n kleine marge hadden verbouwde ze niet iedere 2 jaar de tent en gingen ze vroeger dicht om arbeidskosten te besparen. Als bij varkensboer na 20 jaar is afgeschreven lapt ie het nog 10 jaar op van armoede.

 • no-profile-image

  Lachspiegel

  Sommige dingen ( zoals veewagens)kunnen en mogen volgens de wet niet groter gebouwd worden ,je zou ze wel groter willen hebben op een auto mogen bijna jaarlijks minder dieren geladen worden bij varkens is dit ten opzichte van een tijdje geleden 10 a 15 % en bij rundvee zelfs 50 % .
  Elke ondernemer investeerd in toekomst waar dat nog mogelijk is ,en moet ook de tijd afwachten of dit wel ook zo uitkomt of goedkomt .
  Ik volg regelmatig deze site maar het valt mij op dat er telkens weer iemand anders afgeseikt of de zwarte piet toegeschoven word.
  Heren verbeter de wereld en begin met UZELF.

 • no-profile-image

  fokkertje

  als ik de vleesvarkenshouders hoor klagen over de vleesprijs die in hun ( en ook de mijne) veel hoger kan zijn en dat ze dan bestolen worden, denk ik wel eens, waarom melken jullie dan de fokkers zo uit? de voerwinsten in de vleesvarkenshouderij zijn de laatse 4 maanden niet super maar naar omstandigheden niet zo slecht, terwijl de fokkerij zwaar in de verliezen zit! nu is de vleesprijs de laatste weken met 10 cent gestegen en de biggen met 4 a 5 euro, naar mijn mening had dat best wat meer mogen zijn om ons ook een beetje versneld naar de kostprijs te brengen! ik hoor de mester al zeggen dat de biggenprijs dan vraag en aanbod is, maar dat zeggen de slachters ook over het vlees en daar mopperen jullie dan toch ook over?

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ja fokkertje en jij betaald zeker kostprijs+ voor je fokgelten? Dat er subfokkers bij bosjes omvallen, maak jij je er druk om?

 • no-profile-image

  fokkertje

  ik fok mijn fokgelten zelf! iedereen die met mijn bedrijf zaken doen verdiend! zoals het trouwens ook hoord

 • no-profile-image

  Remco

  Uitmelken fokkertje?!!!
  Jij kijkt nu naar de laatste 4 maanden,kijk je naar de laatste 3 jaar dan liggen de verhoudingen wel anders of niet?!! ' Mesters blijven biggen opleggen;verwachtten over 4 maanden goede opbrengsten' waren toen de marktcomentaren terwijl toen de bigprijzen gewoon te hoog waren. Nu zegt VION: de bigprijs mag omhoog want de vleesprijzen stijgen ook.Is wat voor te zeggen hoor. Het omgekeerde verhaal heb ik in geen jaren gehoord.Zelfs toen de dioxinecrisis dit voorjaar speelde bleven biggen stevig aan de prijs,immers de mester werd 1,70 euro in het vooruitzicht gesteld. We weten wat daar van terecht gekomen is. Nee fokkertje de vaste koppelingen lopen door,maar de mester in Oost-europa is de beloftes een keer zat,verkoopt zijn graan , gaat afwachten en laat jou met de biggen zitten. Het wordt tijd dat de fokker en de mester beide een goede boterham verdienen en niet ten koste van de een of de ander. Anders blijven we deze idiote uitmelkverhalen horen.

 • no-profile-image

  drijfzand

  Het is nu eenmaal zo dat de biggenprijs het enige instrument is om de produktie van biggen te vergroten of te verkleinen. Wanneer je dit niet wilt zoek dan een andere manier om dit te regelen. Overigens is het gewoon een feit dat de mesterij financieel minder gedraaid heeft de laatste 5 jaar dan de vermeerdering. Dus.

 • no-profile-image

  varkensboer

  de enigste rede dat vion de biggenprijs zoo hard omhoog gooit (is eigenbelang)is dat ze in de toekomst anders een groot tekort verwachten, want in mijn ogen is de biggenprijs nog helemaal niet toe aan verhoging

 • no-profile-image

  boer

  Als ik dit allemaail lees hier dan kan ik niet anders dan concluderen dat een deel van mijn collegaboeren enorme zeveraars zijn. Ik wordt een beetje moe van dit forum want elk marktbericht gaat over iedereen die geld verdient behalve de arme mester of de arme vermeerderaar en het is altijd de schuld van de voerleveranciers, de slachterijen, de fokkerij-organisatie, de handel. Nooit zoekt iemand het probleem dichter bij huis, ofwel bij jezelf. Denk eerst een na voor je iets schrijft. Er komen niet alleen minder boeren, maar ook minder slachterijen, minder voerleveranciers, minder handelaren, enz. En geloof mij: dat komt niet door die vette winsten!!!!!!

 • no-profile-image

  Boer

  Verstandige taal Boer Brabant. Laat die zeveraars die nooit eens in de spiegel durven kijken zo snel mogelijk stoppen.

 • no-profile-image

  boertje

  Lees hier op agd dat kostprijs is 1,40 en dat we het dus moeten kunnen nu.
  OOIT al zoon onzin gelezen het lei berekend toch niet voor niets ongeveer 1,75 per kg mooi voor die gene die niet kan tellen maar een stal moet na 25 jaar terug verdient zijn wand dan is hij hellemaal op. sinds 1997 (Varkenspest gebied) gemiddeld geen redament dus KLOOT maar allemaal lekker heen (ik kan nog stoppen de meeste niet en doe dat ook) zal nu wel even beter worden maar de varkenspest licht al weer om de hoek anders wel dioxine of mkz of vogelpest het is triest hier was op het nieuws nederland nog beter land om te leven maar toch niet als varkens boer

 • no-profile-image

  Realist

  @Boer Brabant. Eerlijke realistische taal. Ook in de vleesindustrie zijn het alleen de "supermachten" die nog wat kunnen verdienen. De overige bedrijven vechten voor hun bestaan. Ergo; kopie van de primaire sector.

 • no-profile-image

  fokkertje

  ik hoor wel dat ik van niemand hulp hoef te verwachten

 • no-profile-image

  boer

  Zo is het, mensen gunnen elkaar uiteindelijk toch niks. Boeren zijn daar geen uitzondering op, dus is het ieder voor zich en God voor ons allen. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven. Hoe meer boeren er stoppen, des te beter het voor de blijvers is. Hard op hard. Dus.

 • no-profile-image

  optimistisch

  Wat is er toch aan de hand. Beginnen de prijzen net iets op te lopen en wordt de stemming iets beter, zit iedereen hier nog steeds te zwarte pieten. Laten we toch proberen elkaar wat positief te ondersteunen en iets vertrouwen te krijgen in de toekomst

 • no-profile-image

  guillaume

  Hoe sneller we optimisch worden,hoe meer hoe goedkoper de kostprijs las ik op AGD.Hoe minder boeren en hoe meer vreugd.In de middeleeuwen hadden we de "horigen" onder de grootgrondbezitters,word weer helemaal actueel zo te lezen.Voorlopig nog geen varkensboerenopstand en de kans wordt steeds minder want wat overblijft zijn de horigen,en als je niet luistert kreeg je vanzelf (financ.)stokslagen.Hard tegen hard,kleinduimpje tegen de REUS,dat blijft het een fijne onderhandelingspositie heren/dames toegewenst.We hebben er een grote bende van gemaakt.

 • no-profile-image

  boertje

  optimistsch blijven leuk verhaar je hebt je bedrijf nog niet in order of nog maar net ander was je ook niet meer zo.
  Maar hoop datje gelijk hebt Dus nu kunnen we het wel regelen die mest afzet hebben we met promest etc etc toch ook gedaan en als de zlto nu niet overal een heeeeeeele dikke vinger in de pap had was er nu weer geen mest verwerking maar het moet kan niet zo zijn dat het nu in 3 a4 jaar wel gaat

 • no-profile-image

  Patrick

  In het verleden was ik nooit erg optimistisch over een betere toekomst voor de varkensprijs.
  Ik ben dat nog altijd niet , maar toch lijkt er een bewegingslichtpuntje open te bloeien.
  Neem nu Hongarije , in het verleden wel eens een afzetgarantie voor vette varkens , ik neem aan dat die markt plat ligt met de huidige forintkoers , dus een extra afzetmarkt op een laag pitje en toch een beweging , of zijn de slachthuizen wakker geschoten het helemaal fout gaat mee de varkenshouders en zij onverwijl de volgende worden... als het tij niet keert .

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik wil graag optimistisch blijven, maar ondertussen is de koude sanering in volle gang, zo realistisch ben ik dan ook weer wel!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  Van de week de topigs vertegenwoordiger gehad op het bedrijf, hij vertelde dat van de 1miljoen zeugen er aan het eind van dit jaar nog zon 900.000 over zijn. Nu is de productie op de diverse bedrijven wel aan het stijgen maar als de kaalslag in varkensland door gaat zo hard het momenteel gaat, kan het alleen maar beter worden voor de volhouders. Hier in de buurt zijn er diverse bedrijven die deze maand of komende maand gaan stoppen met insemineren cq leeg beginnen te draaien. En dat zijn geen kleine bedrijven.

 • no-profile-image

  Jan uut Oosten

  @boertjebrabant die info qua kostprijs van 1,40 komt van Interpig ( WUR/Lei )
  Is gemaakt nav cijfers 2009 om concurentiekracht tussen EU landen te vergelijken Dit vergeet AGD te vermelden. Momenteel met actuele voerprijs ( + €8,- / 100 kg ) zitten we tegen de €1,70.

 • no-profile-image

  john

  de varkens nog 10 cent duurder en we halen de kostprijs.. Heb vorig jaar iemand horen roepen dat met duur voer eerder de kostprijs gehaald wordt dan met goedkoop voer en ik denk dat die persoon 100% gelijk heeft... duur voer = kleiner aabod en hogere prijs. Het duurt alleen even voordat die 11 maanden productie die in pijplijn zit weggewerkt is.

 • no-profile-image

  gedupeerde

  wel zwaar klote dat er veel varkenshouders een kapitaal kwijt zijn aan meesteroplichter agrilogica.je weet wel dat graan voor mest fabeltje.

 • no-profile-image

  ook gedupeerde

  ja, mij heeft ie ook te pakken. ik heb wel kalm aan gedaan met contracteren 25 ha. maar ja dat geld ben ik kwijt en nog maar de helft van de mest, onvoorstelbaar dat er van die gasten rondlopen en veel mensen waaronder ik er met beide benen in trappen!

 • no-profile-image

  x

  Ja, als iets te mooi om waar te zijn is, dan is het meestal ook te mooi om waar te zijn. Ik had ook wel gereageerd, maar ben er gelukkig maar niet aan begonnen.
  John, jij dacht de vleesprijs niet ver boven de 1,50 zou komen. Maar net als in de jaren 80 toen het voer duur was werden de varkens ook gewoon duur.
  Dus die 1.80 zit er gewoon wel in.

 • no-profile-image

  john

  wat is het probleem dan?? x,y ik heb geroepen dat ze in 2011 gemiddeld de 1,50 wel halen..

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Ik vind dat de prijs komend jaar gewoon de 2 euro aan hoort te tikken om gemiddeld over 5 jaar voldoende rendement te halen. We zijn 4 jaar genaaid geweest en daar hoort een jaar achteraan te komen met dikke prijzen. Op naar de 2 euro zou ik zeggen en voer en mest omlaag !!!

 • no-profile-image

  boertje

  Ja Jan wist ik wel maar een leek leest zoon verhaal en denkt oh niets aan de hand terweil het toch kommer en kwels is maar zo zie je het is gewoon hersen spoelen. Een boer die wat heeft gedaan of net heeft overgenomen 4 a 5 jaar terug hang nu voor een heel eind aan de strop saan er genoeg te koop voor heel weinig succes allemaal

 • no-profile-image

  wim

  Wat staat waar te koop voor hoe wenig? Bij mij in de buurt nog niet zoveel. Ik wil graag ergens beginnen, kan huren ook?

 • no-profile-image

  Frits

  Kijk eens op internet of bel een agrarisch makelaar. Aanbod genoeg.

 • no-profile-image

  x

  De prijs zou toch niet boven de 1,50 komen, want de slachterijen hadden toch afspraken gemaakt, had ik begrepen.
  Maar dit is ook niet zo belangrijk,
  dat de prijs nou eindelijk omhoog gaat, dat telt. Voorspellen blijft moeilijk, het is altijd weer anders.

 • no-profile-image

  Nieuwe start

  Als je eigen vermogen zat hebt (vereiste) is dit bij de bank bekend en presenteren ze je tientallen bedrijven in de regio. Inclusief varkens, rechten, woonhuis, volledig 2013 klaar all-in € 300 per vv. en € 1500 per zeug. Wat nog 2013 geïnvesteerd moet worden gaat van de som af. Banken strepen vlot de restschuld bij de oude eigenaar weg. Inmiddels al vele malen toegepast weet ik uit ervaring. Aanvankelijk in de tuinbouw, nu volop in de varkens. Banken weten wat er te koop is, vaak al lang voordat de "eigenaar" het zelf weet.....

 • no-profile-image

  guillaume

  Als ik veel eigen vermogen had stopte ik het niet in een varkensstal meer,je kunt dan beter naar het casino gaan of grond kopen.Wat anders,in Novemder December maken ze slachterijen en kruidenieren weer afspraken over de inkoop (aanbiedingen) voor volgend jaar. Wat wordt de basisprijs voor 2012,heren,wel een beetje positief afronden.Ik denk Euro 1,95.

 • no-profile-image

  piet

  nieuwe start,ik zoek bedrijf voor 2000 vleesv. ik wil wel 500 euro betalen incl rechten ,huis ,2013 proof, waar zijn die dan te koop?juist ja ,nergens.

 • no-profile-image

  Jonas

  Kijk maar op funda.nl agrarisch Piet, te kust en te keur!!

 • no-profile-image

  Jan

  Als je je afvraagd waarom er teveel biggen/varkens zijn, hoef je alleen dit forum te volgen. De varkens gaan 4 cent omhoog en we gaan weer makelaars opzoeken, en funda bekijken.
  succes jongens !

 • no-profile-image

  Boer

  Dat brengt wel de schifting Jan. bedrijven die 2013 waardig te maken zijn voor 1500-1700 euro incl. varkens, rechten, woning, enz. blijven varkens herbergen. Met een huiige of nieuwe eigenaar, dat doet er niet toe. Degenen die dit bedrag passeren worden vanzelf uit de markt gedrukt. Met miljoenen aan schulden wegstrepen helpen de banken nu wel degelijk met de sanering. Publiekelijk zullen ze dit nooit zo uitspreken.

 • no-profile-image

  boertje

  Met veel geld weg strepen word de nieuwe kost prijs gezet als eerts tot 2300 euro a 2800 per zeug werd gefinacierd en nu de bedrijven weer op nieuw verkocht met een begin van totaaql incl stal huis dieren en dier rechten voor 1500 euro dan is dat de nieuwe kost prijs en de gene die de broek wel op konden en hebben gehouden door hun eigen vermogen dus nu boven die 1500 zitten worden bedankt. Dit heeft dus niets meer met ondernemen te maken. nu kost prijs is gewoon max 1500 per zeug geleend geld anders is het over en sluiten( met de prijzen van de laatste jaren is dat nog veel ben je nog voor weinig aan het werken

 • no-profile-image

  boertje

  1500 euro per zeug voor een bedrijf incl rechten en varkens en woning dat ook nog aan de nieuwe eisen voldoet !!!

  geloof je het zelf?

  1500 euro zonder rechten en varkens en met stallen die eigenlijk gesloopt moeten worden komt dichter in de buurt

 • no-profile-image

  Makelaar

  Het enige wat bij een niet-courant zeugenbedrijf een beetje waarde heeft, is het woonhuis wat ervoor staat.

Laad alle reacties (38)

Of registreer je om te kunnen reageren.