Varkenshouderij

Achtergrond 228 x bekeken 34 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijs

Op de markten voor vleesvarkens en varkensvlees is totaal niets te beleven. Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht met elkaar. De slachterijen krijgen de dieren voor de huidige prijzen makkelijk bij elkaar om hun klanten van varkensvlees te voorzien. Zij leunen dus achterover en volgen de Duitse marktprijsleider Tönnies. Die doet al maanden niets met zijn notering. Vion volgt Tönnies braaf en houdt zijn varkensprijs voor deze week dan ook gelijk op € 1,53 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Het is de twaalfde keer op rij dat deze prijs op dit niveau blijft hangen.
Alleen een forse daling van het aanbod kan de varkensprijs laten stijgen. Dat zal niet eerder dan volgend jaar gebeuren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  toch jammer dat vion op de beurs staat, kost toch al gauw 2 ton, daar hadden ze ook 2 weken de varkens 1 cen/kg meer voor kunnen betalen. ik ga er in ieder geval geen koffie drinken!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  VION staat niet in Den Bosch! Juist al die voerleveranciers met weer "nieuwe voeders" als "oud nieuws" moeten zich diep schamen. Als ze ons geld zo makkelijk verkwisten (BB Deurne bespaart 200.000 euro door niet te staan), kunnen ze de betalingsmoraal verder zien wegzakken.

 • no-profile-image

  guillaume

  Het beste kunnen de boeren wegblijven, alvast een actie zonder inzet!Het zal wel een gezellig onderonsje worden voor de periferie.Lekker netwerken en de dag volhangen over de rug van de boeren en kijken waar zitten nog reserves om nog trekkers te vinden voor hun inkomen.Ze hebben ook echt geen fatsoen meer maar dat wisten we al.Veel (onder)nemers gaan het al gewoon vinden,want sommige kunnen niet meer zonder die aandacht etc.

 • no-profile-image

  medewerker evenementenhal

  De boeren komen zelf anders ook in drommen naar de beurzen! Staat een leverancier er niet, dan wordt hij ook door zijn klanten daarp afgerekend, zie Agrifirm enige jaren geleden.

 • no-profile-image

  speklap

  kom op vion presenteer nu maar eens de niet op de beurs toeslag, boerenbond deurne 25 ct per 100 kg, vion ook?

 • no-profile-image

  boerke

  als vion niet op de beurs staat dan snap ik niet dat ze gisteren niet plus een hebben gedaan? mischien van rooi morgen? zal ook wel niet, ze lopen allemaal achter tonnies aan

 • no-profile-image

  Voorlichter

  Boeren zijn te zuinig om een paar tientjes aan entree te betalen voor een kaartje. Indirect 1000 euro betalen maakt ze gelukkig niets uit. Let op, wel netjes dankje wel zeggen voor de vreterij, bier en koffieleut. En steek vooral ook nog wat pennen in de zak.

 • no-profile-image

  kenner

  Voorlichter brabant , je hebt een rotmentaliteit , en zo'n mannen als jij , zijn al jaren de sector ( boeren) kapot aan t'maken

 • no-profile-image

  johnny

  voorlichter brabant, jij moet gewoon je werk doen en je niet bemoeien met wat boeren in hun vrijetijd doen, daar heeft niemand jouw bij nodig.Jij de boeren wel, want daar eet jij van.Dus denk eerst na voor je wat uitkraamt.

 • no-profile-image

  boer

  Prachtige actie van Deurne, zoiets maakt mijn dag weer eens goed. Is een reden om van hun te gaan voeren. Zouden er meer moeten doen, wat ik altijd al heb gezegd, want op deze dagen vreten ze letterlijk van onze centen. Ook zouden boeren als protest tegen de gang van zaken in de sector massaal thuis moeten blijven. Wat zou dat lachen zijn, een hele grote lege hal. Maar ja, boeren zijn meelopers en dus veranderd er weer niks, zoals ik ook al vaker heb gezegd. Weer veel geschreeuw en weer heel weinig wol.

 • no-profile-image

  Sigaar

  Nou wat lachen, al die miljoenen euro's (van ons) zijn inmiddels al over de balk gesmeten. Laat het een les zijn en de volgende beurscoördinatie in handen van boerenorganisaties geven. Wat wil de boer: boerenregie.

 • no-profile-image

  Frits

  Ik ben het eens dat de beurs Den Bosch overbodig is geworden sinds het ontstaan van Venray. Boerenbond Deurne is zeer verstandig dat ze er niet staan in deze tijd. Ik denk ook dat de bedrijven die er wel staan flink achter de oren moeten krabben. Wat mij betreft komende jaren alleen Hardenberg en Venray.
  Presenteer jezelf door het jaar heen eens wat vaker door studieclubs uit te nodigen enzovoort. Daar bereik je meer mee dan op een te dure beurs gaan staan !!!
  Oh ja, Voorlichter. Ik ga er ook heen om m`n buik vol te vreten maar de reacties op deze site moet bedrijven wel aan het denken zetten als je actief bent in een sector die gemiddeld over de jaren heen een rendement voert van -4%. Dan moet je op de kleintjes gaan letten en dat geldt ook voor de periferie.

 • no-profile-image

  Standhouder

  Een kaartje kost nu indirect en omgerekend al snel 1000 euro per varkensbedrijf. Schaf de vrijkaarten af en laat iedereen de entree van 20 euro gewoon betalen aan de kassa. dan ben je in één klap van alle opa's / oma's / kinderwagens af. Alleen de echt geïnteresseerden komen dan nog en ook nog voor slechts een paar procent van de kosten. Voor boer en standhouder veel beter. Beursorganisatoren kwijlen op bezoekersaantallen, maar dat zegt niks.

 • no-profile-image

  jos

  Goed zo Boerenbond Deurne.Volgende bestelling is voor jullie!!!!

 • no-profile-image

  hans

  bracofeed staat op de beurs ,da is toch ook van boerenbond deurne

 • no-profile-image

  ook

  laatste jaren ook altijd op die beurs geweest , wat me opvalt is 95% geen boer meer , ik zie ook bijna alleen opa,s en oma,s en idd kinderwagentjes enz enz , dus voor mij part sluiten die beurs , en die pennen komen er toch wel

 • no-profile-image

  pj

  Goed opgemerkt Hans Veghel,is niet consequent van boerenbond deurne!

 • no-profile-image

  ww org.

  Geachte voorlichter,

  Hoe lang denkt U nog een baan te hebben??


 • no-profile-image

  Voorlichter

  Zolang varkenshouders denken dat ik en mijn 500 collega's hen niets kosten. In werkelijkheid kosten we samen 50 miljoen euro per jaar en een vergelijkbaar bedrag gaat op aan marketing: introductiecampagne nieuw voerassortiment, advertenties, zuipfeesten en o ja, beurzen natuurlijk.

 • no-profile-image

  jd

  Eigenlijk heeft voorlichter gelijk, daardoor komt er zoveel reactie.

 • no-profile-image

  ww org.

  Bedenk wel:
  Geen boeren, geen voorlichters !
  En daar gaan we naartoe

 • no-profile-image

  Jan

  Er is wel verschil, de voorlichter wacht een goede sociale regeling, dit geld is er al voor gereserveerd op kosten van.......

 • no-profile-image

  guillaume

  Ja voervoorlichters.Zo zie je maar weer,de franjes gaan er vanzelf af.Ik denk dat er een hoop vacatures vrij komen om het daadwerkelijke werk te doen. Voorlichters zijn over en kunnen direct aan het werk in de stal van wanbetalende boeren.De meeste zijn juist voorlichter geworden omdat ze vaak in de praktijk niets van bakken en de handen niet vies willen maken. Een varkenshouderij rendabel houden,op enkele uitzonderingen na komt niet in ze op.Bange kereltjes met een grote bek,profiteren van de kennis van de boeren en gefrusteerd dat ze het zelf niet konden worden(nu niet meer).Gaat vanzelf over of je gaat zelf in de stal aan het werk voor een laag loontje,dat hebben jij en een deel van collega's verdient,lekker de puntjes op de i zetten.Zonder een goede samenstelling van voer ben je zo over.Daar draait het om en natuurlijk goede inkoop.Einde fenomeen voervoorlichter!Succes met werk zoeken of heb je al een dik pensioen wat de meeste oud voorlichters hebben.Zo te zien wel!gezien je grote mond.

 • no-profile-image

  john

  er zal inderdaad een flinke kaalslag plaatsvinden in de commerciële groep voorlichters. Mooie praatjes en niet na te komen beloftes zijn niet meer goed genoeg voor de boeren van de toekomst. Vakkennis en het vermogen om structurele problemen op een bedrijf aan te pakken zullen bepalen of er nog een toekomst is voor een voorlichter. De 4 wekelijkse bezoek zullen ook niet meer standaard blijven. Bezoek op afroep bij problemen of belangrijke management wijzigingen met achteraf een factuur zullen het gaan worden. Nu mijnvoer er is zie ik ook de staffelkortingen onder druk komen te staan. Een goede bulk leveren, transportkosten en voorlichting worden in rekening gebracht. De boer bepaald of de prijs en kwaliteit voldoende is om te blijven leveren. zowel kennis als voer!

 • no-profile-image

  boer

  Volgens mij zijn juist de boeren hieronder de afvallers en niet de voorlichters. Als ik tenminste lees wat voor voorlichters bij jullie binnen komen. Bij ons komt gewoon een voorlichter die ik zelf heb uitgezocht en die echt wel wat toevoegt. Ik zou zeggen: stop met zaniken en aan het werk. Doe ik ook als ik de koffie op heb.

 • no-profile-image

  boer

  Snelle rekensommen leren dan.
  Dat er circa 25 000 varkens worden voor
  gelicht per voorlichter een voorlicht heeft circa 10 bedrijven onder zijn hoede. Kost dus jaarlijks circa 8 Euro per varkenplaats aan voorlichting reclame beurzen etc.

 • no-profile-image

  medewerker evenementenhal

  Wat een negatieve reacties hier op deze site. Is dit kenmerkend? De ervaringen op beurzen is vaak het tegenovergestelde. Hoe lager de prijzen, hoe hoger de bezoekersaantallen. Ik vind het ook beneden peil dat de boeren hun perefirie zo afzeiken. Jullie bepalen toch zelf waar je het voer koopt en aan wie je de varkens levert! Ga dan niet anoniem afgeven op jullie zakenrelaties!

 • no-profile-image

  reken

  Komt er dus op neer dat een boer met 2 500 vleesvarkens 20 000 Euro per jaar aan voorlichting kwijt is.

 • no-profile-image

  Frits

  Ik zeik niet af maar stel alleen dat 2 beurzen per jaar voldoende is voor de huidige sector. Dat betekend dus dat de duurste beurs af moet vallen. Er zijn in de landbouw al sectoren die 1 beurs doen per 2 jaar. Dat is wel heel weinig maar hoe kleiner de sector hoe minder noodzakelijk om te dure beurzen te vaak te houden !! Misschien dat het nu nog niet duidelijk is bij sommige maar let maar op dat de beurs in den Bosch deze keer de laatste is of ze moeten de concurrentie aangaan met vd Most. Dan valt èèn van de 2 partijen weg, maar ik denk persoonlijk dat den Bosch de grote verliezer gaat worden omdat die maar èèn intensieve beurs landelijk hebben. vd Most heeft een landelijke dekking met een betaalbare opzet.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Waarom organiseer je geen lokale beurs voor boer en burger. Zo komen die bij elkaar in gesprek. Geef elke bezoeker 5 consumptiebonnen als sector zijnde en je bereikt vele malen meer dan met de miljoenen strooien in Den Bosch. Zorg dat je op zo`n lokale beurs stands, drank, catering, muziek en films hebt om de burger te informeren en de sector krijgt plots een ander gezicht omdat je partijen bij elkaar brengt. De beurzen in Hardenberg en Venray kunnen dan blijven draaien voor de sector zelf. Er moet een ommekeer komen in de denkbeelden van de periferie. Als die wil dat de sector blijft bestaan zal er ingezet moeten worden op lokale beurzen, en niet op een geldverslindende beurs als Den Bosch waar de burger zich niet welkom voelt. Dat is geld wat de sector uitstroomt zonder veel meerwaarde. Er zijn betere concepten te bedenken !!!

 • no-profile-image

  boerke

  wat een reactie wel niet kan uitlokken? ik ga nog een keer naar de beurs in den bosch, en ik hoop en denk dat dat de laatste landbouwbeurs voor varkenshouderij daar is geweest. venray elk jaar vind ik meer als voldoende

 • no-profile-image

  van rooi leverancier

  van rooi doet er deze week een centje bij. het is niet veel maar hij geeft wel weer de goede richting aan, kijk maar eens wie het laatse jaar is begonnen met stijgen, ? van rooi! kijk maar eens wie er de laatste jaren is begonnen met zakken? vion, ik lever er niet meer aan en ik ben geen zlto lid. ik heb dus geen invloed op de zaken daar, u als leverancier van vion en of lid van de zlto wel! geef ze maar eens wat minder varkens, want blijkbaar hebben ze er nog te veel om voorop te lopen met een prijsverhoging

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Vion heeft geen leveranciers maar volgelingen

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Misschien wel de toekomst?De concurentie doet ook niets.Toeslagen maken toch het verschil en je lid bent van (Z)LTO.

Laad alle reacties (30)

Of registreer je om te kunnen reageren.