Varkenshouderij

Achtergrond 25 reacties

Vion-varkensprijs verrast niet

Vion houdt zijn varkensprijs in Nederland voor de elfde keer op € 1,53 per kilo. Dat is geen verassing. Tönnies hield zijn varkensnotering afgelopen vrijdag ook al gelijk op € 1,53 en dat bedrijf is toonaangevend voor de ontwikkeling op de Europese vleesvarkensmarkt. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. De aanvoer van vleesvarkens moet duidelijk dalen om een stijging van de varkensprijs te veroorzaken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  dat de varkensprijs nu nog steeds op 1,53 staat is mijn inziens net zoveel waar als een varkensprijs die in de zomer piekt naar 1,70 en daarna terugzakt naar 1,36. Tot het einde van het jaar die 1,53 vasthouden dan krijgen we nog een redelijk varkensjaar.

 • no-profile-image

  boerke

  een goed varkensjaar om er definietief mee te stoppen. jij praat als een kip zonder kop!

 • no-profile-image

  apj mulders

  en dit durven ze nog een "varkens markt"te noemen met vraag en aanbod,er is geen een markt met vraag en aanbod waarbij de prijs elf weken hetzelfde is!

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik zou bijna aan mezelf gaan twijfelen! Zijn er nog echt boeren die nog een redelijk varkensjaar hebben net als John Brabant?

 • no-profile-image

  john

  als we zo het jaar uitgaan met dalende voerprijzen staan er aan het eind van het jaar nog redelijke voerwinsten bij de vleesvarkens. Dan kan daarna de biggenprijs herstellen en hebben we een mooi 2012.

 • no-profile-image

  boerke

  oh john. nou ineens 2012! jij bent geen varkensboer, je doet je voor alsof

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  John heeft een Burn out volgens mij. Het water staat aan de lippen bij vele en John praat over een redelijk varkensjaar.
  Ik vraag mezelf wel af of de Europese mededingingsautoriteit niet moet gaan kijken naar de dominantie van Tonnies.

 • no-profile-image

  ok een boerke

  volgen mij werk john voor een slachthuis of een winkelinkooporganisatie, die beloven ook altijd dat het later beter word.als ie echt varkensboer is, is ie ergens tegenaan gelopen, of zoiets moet het zijn

 • no-profile-image

  Jonas

  De mededingingsautoriteit is er helaas alleen voor een zo goedkoop mogelijk voedselpakket voor de burger. Varkensbedrijven die op de fles gaan hebben zij geen boodschap aan. Anders hadden we inmiddels al lang iets van hen gehoord.

 • no-profile-image

  john

  john heeft mijnvoer gevonden en weer vertrouwen in de toekomst.

 • no-profile-image

  ynit

  _20000 euro verlies per 1000vleesvarkens komt dichter in de buurt john

 • no-profile-image

  .

  Als we deze prijzen vasthouden (of een centje of 5 lager) wordt het voor vleesvarkenshouders een heel aardig jaar lijkt me. Echter de vermeerderaars maar ook gesloten bedrijven krijgen het plaatje niet rond.

 • no-profile-image

  BOER ASTEN

  Ik wordt doodziek van je slapgezever John .Ik weet zeker dat je geen boer bent anders kon je niet zo dom reageren. Het gaat zeer slecht in de sector dus denk nou eens na.

 • no-profile-image

  economie leraar

  De marktprijs volgt altijd de kostprijs! Ergens gaat er iets fout. Zo gauw er aanbieders afvallen en dus het aanbod krap wordt stijgt de prijs maar er word nog steeds uitgebreid! Dit geld evengoed voor de slachterijen. Als ik hoor dat de varkens jaarrond voor 1.50 zijn verkocht, houd geen slachterij dit vol, ook Tonnies niet!

 • no-profile-image

  john

  kostprijs volgt marktprijs, zo werkt het. Je moet bij de beste 25% zitten om toekomst te houden in de varkenshouderij. Aan de opbrengstkant is niet veel te halen. vleesprijzen staan vast, kwaliteits toeslagen zijn bekend. Waar is nog winst te halen? zoveel mogelijk varkens afleveren voor de maximale kwaliteitstoeslag tegen zo min mogelijk kosten. Met zeuren om hogere prijs wordt je rendement echt niet beter. Kijk en vergelijk waar nog rendement zit en concentreer je daarop. Als er 50 euro saldo per vleesvarkensplaats / jaar en 200 euro saldo per zeugenplaats verschil is tussen de beste 10% en de slechtste 10% Kan er nog veel geleerd worden.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Ik zit al jaren bij de beste 25% maar dan wordt je nog steeds tot het merg uitgekleed.
  Hoelang hou je dat vol, John ???

 • no-profile-image

  john

  net zolang totdat er weer boeren die die grens niet halen niet meer kunnen investeren en afvallen. de welbekende varkenscyclus.

 • no-profile-image

  boerke

  john doet het goed die verdient in 2011 nog, of was het nou 2012?

 • no-profile-image

  john

  Ik doe het niet goed, ben gewoon een beetje slimmer als jullie

 • no-profile-image

  Frits

  Varkenscyclus, bestaat die dan nog steeds ??
  Volgens mij zit je gewoon ergens op kantoor te stoken, John. Of heb je de laptop de hele dag om je nek. Je reageert ieder uur volgens mij.

 • no-profile-image

  zool

  volgens mij is die john uit brabant een idioot die in de vleeshandel zit, want hij ziet alles te rooskleurig in! ofwel is het een varkenshouder waar de voerlevrancier alles heeft aangeslagen!!!!

 • no-profile-image

  john

  ben gewoon een boer met een positieve instelling. Klagen en met de pakken neer gaan zitten is niets voor mij. Uit kansen zoeken en resultaat verbetering haal ik mijn energie. Zolang we met 1 000 000 miljoen varkenshouders wereldwijd varkens leveren is de opbrengstprijs wel het laatste waar ik me druk over maak. Het is zeker niet leuk als de rekening niet stijgt of zelfs daalt maar ik probeer de daling teminste beperkt te houden en sterker uit de crisis te komen dan ik erin ben gegaan. Als kostprijsbeperkende maatregelen nu effect hebben is dat ook in een goed varkensjaar en haal ik daar weer wat extra winst. Financieel ben ik dit jaar geen stap vooruit gekomen. Wel flinke stappen gezet in de bedrijfsvoering die straks weer ten goede komen.

 • no-profile-image

  boerke

  is dat dezelfde john die in het eerste stukje schreef, die 1.53 tot het eind van het jaar vasthouden, dan word het nog een redelijk jaar!

 • no-profile-image

  twente

  die john uit brabant heeft een internetsite volgens mij,tik maar eens john brabant varkens in op google!

 • no-profile-image

  boertje drenthe

  en van de lucht kun je zeker leven john!, toch mooi al die aandacht of niet dan!!!!!!

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.