Varkenshouderij

Achtergrond 295 x bekeken 28 reacties

Vion houdt varkensprijs gelijk na correctie

Vion houdt zijn varkensprijs voor deze week gelijk op € 1,59 per kilo, nadat het bedrijf die prijs afgelopen woensdag achteraf met 2 cent extra verhoogde. Vion maakte vorige week maandag bekend dat het zijn varkensprijs met 2 cent verhoogde naar € 1,57 per kilo. Door een groot tekort aan varkens, moest Vion die prijs vorige week woensdag noodgedwongen verhogen met 2 cent naar € 1,59 per kilo. Het varkensvleesbedrijf zat vorige week kennelijk te springen om varkens. Vion werd toen door Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat verrast met een prijsverhoging van 3 cent per kilo. Om niet te veel marktaandeel te verliezen moest Vion zijn varkensprijs dus met 2 cent per kilo extra verhogen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  wat een lef.

 • no-profile-image

  mester achterhoek

  Fijn slachterijtje. Dit schept echt weer een band met de leversnciers.

 • no-profile-image

  Frits

  En dat is dan de slachterij van de boeren. Ze zouden voorop moeten lopen met verhogen, de ratten !!! Maar ja, de boer telt daar niet meer mee. De winst van Sobel is vele malen belangrijker.

 • no-profile-image

  kees

  vandaag vier keer gebeld voor varkens te leveren.Fabrieken komen te kort. Dat is de waarheid.

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Frits vion is geen cooperatie,maar van zlto en deze staan ver van de varkensboer af.Daarom was lto tegen minder varkens.
  We kunnen nog wat leren van shel minder olie oppompen maar meer verdienen

 • no-profile-image

  Jovos

  Afbellen die varkens richting Vion= woensdag weer +2

 • no-profile-image

  hans

  de klanten die aan vion leveren geven 2 weken van tevoren netjes de varkens op via farmingnet dan krijg je wel 30 CENT BRAVO

 • no-profile-image

  johnny

  Wat maken jullie je toch iedere keer kwaad op vion, je hoeft er niet te leveren , er zijn gelukkig nog meer slachterijen.

 • no-profile-image

  zool

  ik hoop dat het nu voor iedereen duidelijk is dat de varkensprijs bepaald word door vraag en aanbod!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  En dat het voor iedereen duidelijk is dat varkenshouders op de vraag weinig invloed hebben, maar op het aanbod juist 100% invloed. We douwen zelf elke keer die pipet er weer in en zijn gelukkiger met 16 klootbiggen dan met 13 sterke.

 • no-profile-image

  josvanos

  Hé Jovos, ik dacht toch echt dat er in Tiel geen kuuskes meer waren, maar het blijkt dus van wel....... De groeten uit het land van maas en waal!

 • no-profile-image

  ex varkensboer

  Varkenshouders, ik zou mij toch maar eens achter de oren krabben. De varkensprijs is momenteel op het hoogste nivo sinds 5 jaar en in ieder geval 15% hoger dan vorig jaar. Het voerpakket is duurder geworden door 1. het zwaarder leveren van de varkens. 2. hogere voerprijzen. Maar terugkijkend op de afgelopen 5 jaar waren de grondstofprijzen in 2007 het hoogst. Ik denk dat jullie maar eens jullie aandacht moeten richten op de voerleveranciers. De laatste 5 jaar vele fusies en overnames maar of dat nu altijd in het voordeel van de boer is?

 • no-profile-image

  Boer

  Groot gelijk ex-varkensboer. Probleem is dat de meeste varkenshouder getrouwd zijn met hun voerleverancier. Eerst betalen ze minstens 10% teveel voor het voer. Vervolgens zakken ze op hun knieën om het dure voer wat later te mogen betalen en zeggen ze dank u wel voor zuipfeesten en beurzen. De voerjongens vinden het een meer dan prachtig systeem. Ze werken heel goed samen, iets wat varkenshouders nooit zal lukken.

 • no-profile-image

  WW

  Hey zool, als de varkensprijs word bepaald door vraag en aanbod, was de prijs de afgelopen weken al met minimaal €0.15 gestegen ipv de schamele 6ct die we nu krijgen. Er zijn onderdelen van het varken die nu meer dan €0.30 opbrengen dan 2 maand geleden. +15ct voor volgende week is meer realisting dan wat we nu krijgen.

 • no-profile-image

  guillaume

  Wat zou je zelf doen boer /twente.Eerst helpen ze je ze groeien,adviseer,helpt zoveel mogelijk dieren over te houden=voer.Vervolgens geeft dat problemen=ander pakket voer/ras.Helpt ze aan goedkope rechten van stoppers,kijken waar nog reserves zitten om die ook in je bedrijf te stoppen,verzorgt en adviseert in groeienplannen.Ze helpen je dus aan een (goedkope) kostprijs waardoor je weer kunt groeien en meer werk uit kunt besteden en je manager voelt en doordat je gemakkelijker meer dieren kunt houden en nog grotere teamplayer bent. Je denkt dat je het voer goedkoper krijgt door jouw unieke resultaat en coachen je naar nog meer resultaat.Gezien het assortiment kunnen ze je alles wijsmaken.Hebben ze teveel marge lopen ze weer weg naar een ander.Dit noemen ze klantenbinding.Niets mis mee.We lopen nu gewoon tegen een geregisseerd overaanbod aan en wie de beste klantenbinding heeft blijft over en met de slechtere papieren betaald al jaren mee om de andere in het zadel te houden. Rabo,Voerfabriek,lto,Vion.Ach je laat ze ook nog voor de mestverwerking zorgen hoef je alleen nog te werken,gezien de beloning niet te hard!

 • no-profile-image

  ex varkensboer

  ww haarle, jij wilt dus iedere week grote schommelingen in de prijs, tijdens vakanties bijvoorbeeld -50 ct. Dat komt de rust in de sector ook niet ten goede. Op zich waren de garantieprijs contracten van twintig jaar nog niet eens zo verkeerd. Toen werd tenminste het verlies ook nog gedeeld met de slachterij en voerfabriek.

 • no-profile-image

  john

  wat te denken van een combinatie? 80% op garantie prijs en 20 % schommelingen? Als die laatste 20% maar 50 cent de kilogram opbrengen worden er veel eerder maatregelen genomen om de productie te verlagen of juist te verhogen als ze 3 euro de kilogram opbrengen. Kijk maar wat er gebeurt bij aardappelen. 70 % is contractteelt. De overige 30% vangt de klappen van de markt op. Is er veel vraag en het aanbod krap dan brengt die 30% goed geld op zie vorig jaar. Is het aanbod ruimer dan de vraag dan zit je met de gebakken aardappelen.

 • no-profile-image

  guilllaume

  Behalve als er wat als er wat op je rekening overbleef kwamen ze vragen of je dit prive niet nodig had omdat ze bang waren dat je ze voor eigen kop ging houden en je ze niet nodig hebt.Gewoon zorgen dat er krapte ontstaat en quoteren.Alles wat ze tekort komt laat ze maar uit het buitenland halen.Dat punt moeten we eerst komen. Is dat te duur stiigt de prijs en krijgen we weer marktwerking.We worden op onze wenken bedient.Hopelijk schieten er nog genoeg marktpartijen over,anders word het contractwerk en blijft er geen ondernemer meer over,wel varkenshouders,de naam zegt het al,daar heb je het ook mee gezegt.

 • no-profile-image

  varkens(houder)

  hopelijk vind peter van balkom het niet erg als de varkens vrijdag in duitsland 15 cent omhoog gaan, dit lijkt veel, maar als je je bedenkt dat de vleesafzet al maanden tegen wekelijks hogere prijzen loopt, lijkt me dit niet meer als redelijk. ook de biggen zullen vrijdag wel + 10 doen, als de varkensprijs niet geccorigeerd word tov de vleesprijs ga ik kalm aan doen met leveren

 • no-profile-image

  boer

  Ja eerst twee weken de prijs proberen te drukken en dan goede sier maken omdat je alsnog 2 cent bijbetaalt. Dit is de omgekeerde wereld. Maar goed dat Hilckmann en Van Rooi VION vorige week even de les gelezen hebben. Ik neem aan dat Van Balkom nog niet vergeten is dat hij als VION-profeet € 1,70 voor de varkens heeft geroepen als opbrengstprijs, dus die 10-15 cent moet er nog wel bij komen.

 • no-profile-image

  alias

  Varkenshouders, droom rustig verder. In deze tijden van crisis kan de prijs alleen maar inklappen als referendum in Griekenland doorgaat

 • no-profile-image

  Frits

  Als dan de grondstoffen ook in elkaar klappen !!!!! 8 of 10 euri`s van het voer af zou ook wel lekker zijn en de mest naar min 10 euri`s.

 • no-profile-image

  john

  onze varkensmarkt wordt nu ook in de benen gehouden door het midden oosten. geloof niet dat er veel verandert met wat die grieken allemaal van plan zijn. De varkensstroom naar griekenland is al opgedroogd.

 • no-profile-image

  Jonas

  Een euro die in elkaar dondert is goed voor export naar landen buiten de EU

 • no-profile-image

  ikke

  wat denk je van de rente en de grondstoffen die in voer zitten en van buiten de eu komen jonas, veel kans gaan deze omhoog.

 • no-profile-image

  Jonas

  De rente zal voorlopig wel laag blijven, anders komen ze nooit uit de crisis, en er komen wel grondstoffen uit het buitenland, maar dat is maar een (klein) percentage van het totale voedselpakket van een varken, dus die stijging zou ook wel mee kunnen vallen.

 • no-profile-image

  ook

  ik hoor dat v rooi plus 3 gaat doen , zou vion weer een correctie moeten toepassen ??

 • no-profile-image

  ook

  da was schrikken he VION

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.