Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken 11 reacties

Tönnies corrigeert varkensprijs weer

De Duitse varkensvleesbedrijven Tönnies en Vion Nord corrigeren hun varkensprijzen vandaag weer met 2 cent naar € 1,59 per kg. Daarmee komt die weer uit op het niveau van vorige week vrijdag. Toen stegen die prijzen met 6 cent per kg. Afgelopen maandag haalden Tönnies en Vion Nord opeens weer 2 cent van die prijs af, omdat de verhoging niet goed uitpakte op de verkoop van varkensvlees. De Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch hield de verhoging van 6 cent afgelopen week wel in stand. Vandaag noteert de Vereinigung onveranderd op € 1,59 per kg. Daarmee komen alle Duitse noteringen weer op hetzelfde niveau.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet pelle

  Zie je wel, Tonnies moet ook gewoon de markt volgen en dicteert de markt niet.

 • no-profile-image

  Armlastige

  Verhoging 2 cent is toch mooi 1 miljoen euro deze week. Met 6 miljoen euro kosten aan beurs Hardenberg komen we echter nog steeds tekort.....

 • no-profile-image

  WW

  Tonnies gaat dinsdag (vrije dag Duitsland) slachten om het tekort van afgelopen week in te halen. Mijn varkens komen er voorlopig niet meer tenzij ze de WWprijs willen betalen. Het heeft niks meer met vraag en aanbod te maken, alleen nog met laten zien wie de macht heeft.

 • no-profile-image

  john

  zo zie je maar weer wat er gebeurt als een slachterij te weinig varkens krijgt om aan de sfspraken te voldoen met de afnemers.

 • no-profile-image

  Jan

  Er stonden geen varkensslachterijen in Hardenberg, zij houden de kostprijs laag. Daar kunnen velen nog van leren.

 • no-profile-image

  johan

  Stonden varkensslachterijen in het verleden dan wel op de beurs in Hardenberg? Horen die daar? Er stonden genoeg handelaren dus... Zijn er boeren die rechtstreeks zaken doen met slachterijen. Ik zag bijv. ook geen stand van een notaris of deurwaarder.

 • no-profile-image

  Jan

  VION stond er altijd groots en zeker kopen slachterijen ook rechtstreeks. En horen die daar? Nee en voor 6 miljoen euro horen er wel meer niet.

 • no-profile-image

  rd lemlervld

  hoi ww kun je die prijs niet nationaal maken of europees vast beter dan zmp , kunnen we allemaal voor die prijs de varkens weg doen, hoe simpel kan het zijn

 • no-profile-image

  john

  je kan ook gewoon je eigen prijs hanteren en kijken hoe lang het duurt voordat ze jou varkens komen halen of niet meer.

 • no-profile-image

  Voorlichter

  Begin dan met verkoop op levend gewicht en verstuur zelf de factuur. Als je een deel van de macht opeist, wees dan ook geen slapjanus die uit gemakzucht alles uitbesteed.

 • no-profile-image

  WW

  Er word €1.62 geboden netto op de bank incl btw vanuit Nederland geleverd. Meegeven is geen optie meer, zelf de prijs bepalen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.