Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Duynie verlaagt prijs aardappelbijproducten

Duynie verlaagt zijn prijzen voor aardappelbijproducten voor varkens met ingang van vandaag. Aardappelkroketten noteren 3 euro lager op € 55,50 per ton. De prijs van voorgebakken aardappelproduct zakt met 4 euro naar 70 euro per ton voor een dubbele container. De prijsverlagingen zijn een gevolg van een toenemend aanbod van de producten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  broodvechter

  Kunnen we zelf niet beter hele aardappels gaan koken rechtsteeks van de akkerbouwer
  Heb je alleen maar de kookkosten... aardappels brengen heir hooguit 2 (twee) eurocent op.
  Ook een regelrechte ramp dus

 • no-profile-image

  Bart Jan

  mais,tarwe, soya de hele granenmarkt crasht vandaag. Binnen enkele weken mengvoer min € 4.00 /100kg

 • no-profile-image

  hans

  duiynie probeert zijn friet nog vlug even bij de boer te slijten voor 70 euro

 • no-profile-image

  brijboer

  vandaag nieuwe rantsoen gemaakt. ongemalen tarwe voor 195 euro/ton in de silo, die rekent er de natte bijproducten grotendeels uit. ze zullen hard moeten zakken anders moeten ze maar zien waar ze blijven met hun spullen, zeker met de verwachting dat de tarwe ed in de vrije val zitten en er voor we het weten nog 20 euro/ton af gaat. ik geef mijn leveranciers nog 5 dagen de tijd om te zakken met de natte producten anders stoppen we ermee tot het weer intersant is om het restgoedje weer te gaan voeren

 • no-profile-image

  restproducten afnemer

  vandaag al 2 vrachten bijproducten afgezegt deze week. tarwe voor 195 euro ton rekent er bij ons de natte producten grotendeels uit. massaal anuleren die natte prut, zullen we eens kijken wanneer we met het voeren van dat spul weer een flink lagere voerkosten hebben tov alleen droogvoer( dat is ook hard nodig, meer investeringen , meer onderhoud, meer mest, meer afwijkende gehaltes, meer fosfaat, meer werk) geeft allemaal niks, maar het moet wel allemaal betaald worden

 • no-profile-image

  twz

  Dat lukt alleen als we gezamelijk optrekken maar ik zal hier zeker aan mee werken.

 • no-profile-image

  restproductenafnemer

  gezamelijk is natuurlijk beter, maar in varkensland gaat dat niet lukken, maar als ze met 10 of 20 % blijven zitten hebben ze ook al een groot probleem, denk niet wat ik doe maakt niet uit! alle beetjes helpen en begin bij jezelf

 • no-profile-image

  twz

  Alleen bereik je niets!!
  10-20% wel natuurlijk. Ik sta voor alles open.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.