Varkenshouderij

Achtergrond 21 reacties

Duitse varkensprijzen 3 maanden gelijk

De Duitse varkensprijzen blijven deze week voor de dertiende keer onveranderd op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht. Het is nog nooit voorgekomen dat de varkensprijs zo stabiel was. Er is ruimte voor een prijsverhoging, maar Tönnies wil dat nog niet. Dat bedrijf bepaalt de varkensprijs in bijna geheel Noord-West Europa op vrijdagmiddag. Varkensvlees gaat beter van de hand. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens niet groot.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Hier konden we op wachten Tonies is toch veel te groot geworden 50.000 per dag slachten nu nul varkens naar Duitsland.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Het is nu toch wel helemaal duidelijk dat Tonnies de macht heeft. Waar blijft Nelie Smit Kroes nu ??? Geen varkens naar Duitsland !!!

 • no-profile-image

  klaas

  De andere slachterijen kunnen dan toch wel verhogen. Een handelaar moet ook een keer durven te veranderen van slachterij, dat moet aantrekkelijk gemaakt worden, maar dat gebeurd dus ook niet. Dat de prijs zolang constant is geeft aan dat vraag en aanbod in evenwicht zijn. Gekeken vanuit de ogen van de consument zijn de vleesprijzen niet erg laag.

 • no-profile-image

  .

  Duitsland met de nieuwe classificatie enkele centen erbij deze week. Verschil NL en DL wordt dus nog groter. Maken NL slachterijen dit nog ongedaan (Hilckmann, Compaxo)?

 • no-profile-image

  wimpy

  Ben benieuwd wat de nvv en de beurs gaan doen, als ze ballen hebben verhogen ze in duitsland wordt meer betaald door de maske en de markt lijkt toch wat beter

 • no-profile-image

  jan

  normaal ongeveer 0.99 pnt deze week en vorige week 1.01 pnt is toch + 3 gr

 • no-profile-image

  boerke

  ik zeg het al weken, zet tonies maar eeens droog vanuit onze kant. van rooi heeft ze graag en als je dat niet wilt lever ze dan desnoods maar aan vion, alles beter als aan het vriendje van poetin!

 • no-profile-image

  zool

  neen, droog zetten geeft ons weer een slecht imago! gewoon nog een beetje meer afbouwen, dan komen we er wel.....

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Droog zetten Ja. Snap je het nog steeds niet, Zool. "gewoon nog een beetje meer afbouwen". We worden al jaren genaaid en jij praat over afbouwen. Tonnies naait momenteel de hele varkenshouderij in de EU als grootmacht zijnde en de rest gaat lekker meedoen. Die betalen lekker niets meer want het is zo gemakkelijk dat Tonnies de markt trekt en de kritiek krijgt. Wat mij betreft gaan alle slachterijen 14 dagen droog. Per direct !!

 • no-profile-image

  Jan

  Leg één week de KI centra droog, moet je zien wat het schrikeffect is. Er gaat echter helemaal niets gebeuren. Iedereen in de sector werkt samen, behalve bij boeren is het ieder voor zich en God voor allen.

 • no-profile-image

  john

  hang gewoon een prijskaartje van 1,80 aan de vleesvarkens, alles wat we niet voor die prijs verkocht krijgen brengen we ver weg of voeren we op aan de honden en katten.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Jullie wilden toch meedoen op de wereldmarkt? 1.53 Euro is op wereldniveau gewoon een hele beste prijs. Het is hartverscheurend dat jullie met zo'n mooie prijs de kar niet kunnen trekken maar dat is de wereldmarkt en daar vallen de zwakste deelnemers af. Het zou niet redelijk zijn dat jullie toegestaan wordt teveel produceren voor 1.80 Euro en dan het overschot dmv exportsubsidie voor andermans voeten op de wereldmarkt te dumpen toch?

 • no-profile-image

  Jansen

  Klopt Geverink, eerlijker is dat elk werelddeel zichzelf voorziet van grondstoffen en export achterwege laat. Tot een eeuw terug werkte dit ook goed.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Wat is de gemiddelde wereldmarktprijs buiten de EU ? Weet je dat ook Geverink. Volgens mij ligt die hoger momenteel. Wie weet dit te vertellen?

 • no-profile-image

  patrick peumans

  Zuid-Korea, €4,65 per kilo levend; China, €2,07 per kilo levend; Rusland €2,32 per kilo levend en ten slotte Japan, €4,10 per kilo geslacht-gewicht

  stond op 26/8 in de boerderij

 • no-profile-image

  opgelichte

  tja, dan is 1.53 zo'n beste prijs nog niet, zal de overschot hier gedumpt worden met exportsubsidie door andere landen.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  week 28 beurs geslacht € 1.52
  levend: € 1.21. Er wordt niks gedumpt tegenwoordig maar wel legaal gestolen. Kom op Neli Smit Kroes. Laat Tonnies-Vion, Danisch, Westfleish enzovoort eens een poepie ruiken !!!

 • no-profile-image

  varkens

  hoorde dat een zuid koriaanse inkoper varkenspootjes wilde kopen voor ruim 2 euro de kilo , was niet aan te komen hier voor dat geld , idd we worden bestolen tot en met

 • no-profile-image

  zuid

  @varkenspoot, kan jij mij die poten niet verkopen.

 • no-profile-image

  zool

  en dan zeggen sommiggen nog dat verder afbouwen geen optie is???? onozele varkenshaas!!!! hoe minder er zijn, hoe minder mestkosten!
  hoe minder er zijn, lagere voerkosten!
  hoe minder er zijn, hoe minder aanbod! wanneer gaan jullie eens wakker worden! iedereen lacht ons gewoon uit! ik weet niet hoe jij denkt, maar volgens mij hang je tot over je oren vast!

 • no-profile-image

  Jos

  Die meneer Geverink in Canada heeft de wereldmarkt goed in de gaten! Voor Nederland zie ik het met de dag ""Bleker"" in.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.