Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Biggenprijs verandert niet

Op de biggenmarkt zijn de prijsontwikkelingen al net zo saai als bij de meeste vleesvarkensnoteringen. Alle biggenprijzen blijven deze week voor de achtste keer onveranderd. De DPP-notering blijft 22 euro per stuk.
Door het uitblijven van een stijging van de varkensprijs, willen vleesvarkenshouders absoluut niet meer betalen voor biggen. Het ziet ernaar uit de de opbrengst van vleesvarkens begin volgend jaar ook niet niet zo hoog is. Pas in het tweede kwartaal van 2012 neemt het Europese aanbod van vleesvarkens af. dat kan leiden tot een stijging van de varkensprijs. De termijnmarktnoteringen voor vleesvarkens lopen op tussen januari en juni van volgend jaar. Alleen Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs deze week met 1 cent naar € 1,44 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Waar blijft johnny met de opkoopregeling ik zit erop te wachten?

 • no-profile-image

  ik

  wachten duurt altijd lang he

 • no-profile-image

  dirk

  Kan je lang wachten Econoom,die komt er nooit!Het uitrookbeleid is er niet voor niets gekomen op wetenschappelijke basis van misschien wel die "hoogleraar" uit Tilburg en/of Wageningen!

Of registreer je om te kunnen reageren.