Varkenshouderij

Achtergrond 269 x bekeken 5 reacties

Biggenprijs iets omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met € 1,50 naar € 23,50 per stuk. Deze prijsverhoging is meer een gevolg van de hogere varkensprijzen, dan van een goed lopende biggenafzet. In het binnenland loopt die nog wel binnen de vaste koppelingen. De export van Nederlandse biggen naar het buitenland loopt niet goed. Gewone koppels brengen rond € 30 voor export op. Alleen hele goede grote koppels noteren € 38 tot € 39 per stuk.
Tussen de varkensslachterijen woedt een hevige strijd om het varken. Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar € 1,57 per kilo. Compaxo, Hickmann en Van Rooi Meat doen er 3 cent per kilo bovenop. Hun prijzen komen uit op respectievelijk € 1,47, € 1,51 en € 1,49 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Kom op fokkers op naar de 40 biggen per zeug

 • no-profile-image

  van rooi fan

  ja peter van balkom, rustig aan doen met verhogen, ik denk dat je ook rustig aan kunt doen met slachten, of coorrigeer je de 2 cent nog die je nu minimaal achter ligt op van rooi,(ook al zou je hem corrigeren, ik zou dat als vionsuporter niet pikken en maar eens aan het einde van mijn lidmaatschap gaan denken)

 • no-profile-image

  alleen kadavers

  vion 2 cent correctie, wel even goed onthouden aan wie je dit te danken hebt! als ze nou maar niet te duur worden peter van balkom?

 • no-profile-image

  .

  Altijd dat gezeur op Vion. Niemand verplicht jouw daar de varkens te leveren? Zijn ook positieve punten. Ik vind dat Vion als enigste slachterij gericht bezig is een deelmarkt te creeren waarbij ruim aandacht wordt besteedt aan geluiden uit de markt/maatschappij. Op termijn gaat deze slachterij en de boeren die hier leveren van profiteren. Is er nog ruimte binnen het star-concept?

 • no-profile-image

  john

  jammer dat deze deelmarkt gekoppeld is aan de grote bulk! maar verder wel goed initiatief. De extra inspanningen worden wel beloond.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.