Varkenshouderij

Achtergrond 181 x bekeken

Biggenafzet loopt iets beter door betere varkensprijs

De biggenafzet loopt iets beter dan de afgelopen weken.Onder invloed van de varkensprijsontwikkeling trekken de prijzen iets aan. Dat is nog niet terug te zien in de noteringen; die blijven gelijk. Vooral in het binnenland loopt het allemaal wat vlotter.

De vraag is natuurlijk of er nu sprake is van een structureel herstel. De overtuiging is dat er sprake is van een opleving. De biggenprijzen gaan iets omhoog onder invloed van de betere vleesprijs. Structureel herstel kan pas plaatsvinden als de varkensprijs fors doorstijgt.

Vooralsnog is het te vroeg om daarop te vertrouwen. Uit Duitsland komt het signaal dat Tönnies de varkensnotering vrijdag gelijk wil houden, ondanks de betere vleesmarkt.

Prognose: gelijke prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.