Varkenshouderij

Achtergrond 20 reacties

Beursprijs geslachte varkens hoger

De beursprijs voor geslachte varkens stijgt volgende week met 2 cent naar € 1,49 per kilo. Deze prijsverhoging is een gevolg van iets betere verkoopmogelijkheden van varkensvlees en een niet al te groot aanbod van vleesvarkens. Levende varkens noteren gelijk op € 1,19 per kilo. Dat is een gevolg van de gelijkblijvende Duitse varkensnoteringen. Slachtzeugen noteren 1 cent hoger op de beurs (geslacht € 1,15 en levend € 0,90 per kilo). De beursprijs voor biggen blijft gelijk op € 28,00 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ook

  hey wa lees ik +2 bouwe

 • no-profile-image

  eerlijk

  Hoi Derk, hoezo gelijk, door het nieuwe maske is de prijs in Duitsland met minimaal 2ct gestegen en de betere varkens zelfs 5ct. meer. De onderdelen zijn de komende week zelfs 4ct beter

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Duitse varkensnoteringen blijven wel gelijk. De daadwerkelijk uitbetaalde Duitse varkensprijs stijgt misschien door de nieuwe Maske. Westfleisch hiedl vorige week al 2 cent extra in op de rekening om die gestegen uitbetaling voor een deel te compenseren.
  Derk

 • no-profile-image

  eerlijk

  Maar die 2ct hebben ze achteraf wel betaald

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Dat klopt. Derk

 • no-profile-image

  mestleverancier

  effe iets heel anders, heeft er iemand problemen met de mestafvoer en aanvoer van graan bij agrilogica? bij ons loopt het als een trijn, maar ben een beetje benieuwdt hoe het op ander plaatsen loopt ivm het afsluiten van kontracten voor het volgendt jaar

 • no-profile-image

  piet

  mestleverancier,waarom deze vraag? als het nu toch zo goed gaat bij jouw dan hoef je voor volgend jaar toch niet te twijfelen?

 • no-profile-image

  mestleverancier

  ach, je hoort ooit is wat!

 • no-profile-image

  miep

  hallo derk
  heb je herfstvakantie,ik lees geen bericht van je afgelopen maandag 17-10

 • no-profile-image

  WW

  Goed nieuws is blijkbaar geen nieuws. Afgelopen vrijdag de NVV +2, de beurs snapte het een deed ook +2 en Vion ziet ook dat er in Duitsland meer word betaald en deed dus ook +2. Nu vind ik dit positief maar wat nog veel positiever is dat de onderdelen de laatste 10 weken de verwaarding van het varken al met 10ct hebben verbeterd en als je de onderdelen prijzen van maandag ziet word je blij. poothammen +0.04, ribben +0.05, Procureurs met been zelfs +0.07, schouders +0.04, middels +0.04, buiken 0.04 trimmings +0.05 haas +0.00. Een eenvoudige rekensom leert dat het varken deze week 5ct meer opbrengt dan de week ervoor .

 • no-profile-image

  boerke

  mooi nieuws, hopelijk en ook eerlijk als de biggen nu ook de weg omhoog gaan vinden. wel jammer dat onze vion er maar 2 cent bij deed, van rooi doet vandaag denk ik ook weer +2 en zelf mischien wel +3. loopt onze vion er wederom achteraan, of zouden ze de toeslag bij de boeren met de grootste mond verhoogd hebben, zodat ze het gros lekker voor te weinig in kunnen kopen? ik zal er wel naast zitten!

 • no-profile-image

  guillaume

  Maar dat doen er wel meer,ook grote handelsorganisatie's.Je moet eerst tot aan het nok nog volgefinanciert zitten en dan pas ontvang je de maximale prijs.Zo blijf je gegarandeert van stabiele aanvoer en hou je en met deze noteringen gaan zich ook nog beter voelen.De boertjes die nu tekort komen krijgen niets meer zo veel bij de bank en staan op instorten,die varkens pik je voor weinig binnen zodat het structuurbeleid van banken,lto ,voer en slachterijen(grote handelaren) perfect werkt.Maar een ding,we kunnen de "Vion" wel de schuld geven,maar het was al jaren te voorzien,en waar te nemen.Bij (overproductie) en duur voer hou je de voorlopers aan de gang en acteer je de markt met als doelstelling...afhankelijkheid van mekaar.Die vrije markt bestaat allang niet meer,een soort kontraktwerk.Nu nog een bordje aan de weg net als bij het dumeco/coveco tijdperk.Je kunt ze het ook nog niet kwalijk nemen,bordesprijs begon bij 60 stuks,maar je hebt altijd cowboys die de markt verpesten en grotere aantallen aanbieden en handelaren het brood niet gunnen en maar doorgroeien in een kort verleden,ook in brabant,dan moet als je veel aanbieders hebt kiezen,wat zou jij doen,Boerke.Met dit als resultaat.

 • no-profile-image

  miep

  internetveiling + 4 d.d.19-10-11

 • no-profile-image

  ww

  Verwachting voor vrijdag Duitsland +3/+4

 • no-profile-image

  miep

  hallo ww
  zullen we zelf ons marktbericht maar maken, lijkt mij niet onverstandig.
  groeten miep

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder brabant

  Derk of jan meld even bij de berichten dat de teleporc +5 cent heeft gedaan.

 • no-profile-image

  Fanny ter Bregt

  Als je het marktbericht van die Dunnink hoort op boerenbussines kan de markt nog veel hoger

 • no-profile-image

  miep

  duitslandprijs slachtvarkens + 6 cent.

 • no-profile-image

  miep

  vion en tonies hauspreis 1.57

 • no-profile-image

  Jan uit Gelderland

  Kijk toch eens naar die Dunnink op varkensmarkt.nl, vaste stemming!!!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.