Varkenshouderij

Achtergrond 154 x bekeken 3 reacties

Vion-varkensprijs 10 cent hoger

Vion verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 10 cent naar € 1,36 per kilo geslacht-gewicht onder voorbehoud dat er geen verdere calamiteiten optreden. De prijsverhoging is een gevolg van betere afzetmogelijkheden van varkensvlees. Die markt is nog niet stabiel. Duitse consumenten eten weer volop varkensvlees, nu zij weer vertrouwen in dat vlees hebben na de dioxine-affaire. Duitse varkensslachterijen verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag al met 13 cent naar € 1,33 per kilo. Daarmee komen de Duitsers nog niet op het prijsniveau van Vion in Nederland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen vion fan

  hebben ze vorige week toch weer mooi 2 cent in eigen zak gestopt, als ze een beetje fatsoen hadden gehad hadden ze daar nu een deel van betaald, maar ja, je hoeft niet aan vion te leveren!

 • no-profile-image

  Bart Jan

  Wordt die 6 cent nog ingehouden op niet trouwe leden? Zo ja dan noteren ze 3 cent onder duitsland.

 • no-profile-image

  net nvv-lid

  we hebben nog maar 1 cent van de 13 te pakken. en dan zitten we nog lang niet op de 1.72 euro/kg( berekening volgens het lei. en dat zijn volgens mij toch geen stommerikken) ik vind het hier in nederland verdraaid rustig. ik weet niet hoe het bij jullie is maar mijn putten zitten redelijk vol, maar mijn euros zijn al lang op. de kortlopende schulden, met name van voer lopen snel op. waar blijft mijn nvv? van de zlto hoeven we niets te verwachten, die praten allen maar. ik hoop dat het stilte voor de storm is, ik ben door een rietje aan het ademen, en dat rietje word steeds verder dichtgenepen. kijk maar naar onze zuiderburen, die hebben woensdag weer actie. wanneer wij, ik ben er klaar voor!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.