Varkenshouderij

Achtergrond 41 reacties

Vion doet er negen cent af

Vion verlaagt zijn varkensprijs voor deze en volgende week met 9 cent naar € 1,26 per kilo geslacht-gewicht. Deze notering geldt alleen onder voorbehoud dat er geen grote calimiteiten meer optreden. De forse prijsdaling is een gevolg van lagere opbrengsten van varkensvlees als gevolg van de dioxine-affaire in Duitsland.
De vandaag uitgebrachte Vion-notering is het resultaat van de verkoopinspanningen van Vion op de diverse afzetmarkten., zowel bij Nederlandse retailers alsook buitenlandse klanten. Vion Farming betaalt de prijs alleen aan trouwe varkenshouders. Dit zijn varkenshouders, die Vion al sinds langere tijd verzekeren van een vaste aanvoer van varkens. Deze leveranciers nemen deel aan één van de Vion Good Farming-marktconcepten. Good Farming Star-varkens leveren nog eens 6 cent per kilo meer op, zodat de prijs voor deze dieren uitkomt op € 1,32 per kilo. Voor leveranciers die hun varkens voor het eerst of in het verleden incidenteel hebben geleverd, houdt Vion een bedrag in op de basisprijs als reservering. Dat bedrag is gerelateerd aan de varkensnotering en bedraagt voor deze en volgende week 6 cent per kilo. Die reservering krijgen varkenshouders terug als zij tot het eind van dit jaar continu leveren. Vion wil op deze wijze een vaste relatie opbouwen met varkenshouders

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gesloten bedrijf

  Direct gebak ophalen, we worden weer rijk.

 • no-profile-image

  optimist

  Als ze er maar geen 3 weken over doen om aan min 20 te komen.

 • no-profile-image

  denk goed na

  Ja ja de rest van het jaar aan vion leveren word die centen 25 dubbel terug betaald, ze lopen normaal voorop met zakken en achterop met dalen zal in 2011 niet anders zijn.

 • no-profile-image

  vernooy

  wordt er in duitsland nog geslacht?

 • no-profile-image

  G.B.

  "alleen aan trouwe varkenshouders. Dit zijn varkenshouders, die Vion al sinds langere tijd verzekeren van een vaste aanvoer van varkens,MAAR VOORAL HUN MOND DICHT HOUDEN"

  Zullen ze er echt nog zijn dit soort klanten...

  Als je in deze tijden zo klanten wil dwingen,dat zegt genoeg over het bedrijf!
  Lang leve de andere afzetkanalen!!

 • no-profile-image

  wimpy

  volgende week toch maar weer bij vion voor de poort ??????

 • no-profile-image

  DJIER

  Niet bij VION staan.
  Je moet lekker naar duitsland gaan.
  Wie heeft deze ellende veroorzaakt?
  Zijn jullie zeker al weer vergeten.
  Breng die varkens dan ook naar andere kanalen als je het daar zo goed voor elkaar hebt.
  Ze durven alleen maar de mutatie van VION over te nemen.
  Vertel mij maar waar we het beste de varkens heen kunnen brengen en tegen welke prijs!!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  vuile duitsers, hoeveel keer gaan die mannen nog onze economie naar de knoppen helpen?? eerst 2 wereldoorlogen, en nu dit weer. waarom doen we nog zaken met die mannen

 • no-profile-image

  jos

  afpersers, koppelverkoop, chantage, maffia Kortom Vion VARKENS INKOOP ONDER NIVEAU

 • no-profile-image

  jeroen

  wat een afpersers op deze manier misbruik maken van de situatie. denken ze echt dat een boer op deze manier wel zaken wil doen met vion. dit bevestigd maar weer eens mijn mening over deze maffia firma.

 • no-profile-image

  casev

  ik ben geen varkenskenner. Wie kan mij vertellen wat gemiddeld ongeveer de break even prijs is ?

 • no-profile-image

  boycot

  moeten wij met onze gezond vlees nu gaan concureren met dioxine besmet vlees?!!schandalig, onze prijs zou moeten stijgen om het gat van het dioxinevlees te vullen. wat zal het de volgende keer zijn: dioxinecrisis in een oostblokland, waar ze waarschijnlijk nog wat meer met voeder prutsen, en dan zijn wij weer de dupe

 • no-profile-image

  varkensboer

  @casev ik heb 1,20 euro nodig om 1 kg varken te produceren, en krijg momenteel in belgie 89 cent per kilogram varken. en dan zijn de 80 uren die ik per week werk nog niet vergoed, laat staan dat we van winst spreken

 • no-profile-image

  superboer

  stichting wakker dier bellen dan stoken ze de tent daar wel weer aan!! vuile zakkevullers

 • no-profile-image

  pff

  tja, is het leven van een dier tegenwoordig ongeveer maar 1 euro per kilo meer waard, dat noem ik nu eens diervriendelijk produceren...

 • no-profile-image

  koeienboer

  Collega varkensboeren wie van jullie verkoopt zijn varkens nog zelf?
  Niet veel denk ik ze worden aan de handelaar of een enkele rechtstreeks aan de slachterij opgegeven en worden opgehaald.
  Eens in de zoveel tijd beuren jullie een kostprijs dekkende prijs zodat het schip blijft drijven anders kost het de handelaar of slachterij een gewillige klant. Ga zo door laat de verwaarding van het lekkere produkt wat jullie produceren aan een ander over die er steeds rijker van word en laat je vooral op jutten door deze andere met kostprijs verlaging uitbreiding etc zodat hij wekelijks meerdere combinatie,s van jullie produkt kan komen ophalen zodat zijn kassa blijft rinkelen.

 • no-profile-image

  varkens

  @koeienboer, hoe verkoop jij je koeien en kalveren?

 • no-profile-image

  geen fan van vion

  dat is leuk, voor het star concept krijg je 6 cent extra( dat er minstens 6 cent extra kosten op zitten word voor het gemak maar niet verteld.) waar haald vion het lef vandaan om te zeggen dat ze dit naar hard werken behaald hebben, kadavers, meer krijgen ze niet. volgende week vion slachterije blokkeren, onaangekondigt en veel langer

 • no-profile-image

  down under

  @varkensboer belgië en casev. Kijk maar eens naar deze site: http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/de_varkensbubbel_stijgende_voerprijs_en_dioxineschandaal_nekken_de_boer . Ik heb zelf danwel niet die €1.72 nodig maar wie beweert dat ie met de huidige voerprijzen voor €1.20/kg vlees (karkas) kan leveren liegt of werkt met afgeschreven meuk (en teert dus in op eigen vermogen)

 • no-profile-image

  koeienboer

  Aan de hoogst biedende op dat moment,zorg er altijd voor dat er ruimte is als de prijs op dat moment te laag is de beesten kunnen wachten op een beter moment leverd voor mij meer op als quotum aan te schaffen en naast de emmer te melken ga niet mee wat ik eerder al noemde met de pep talk van kostprijs verlaging en steeds uitbreiden.
  Volgens de personen die hier wel achter aan hollen behoor ik niet tot de blijvers maar dat doen we toch geen van allen.
  Heb op deze manier toch 30jaar een redelijke boterham verdiend en lig niet gelijk wakker als mijn produkt de kostprijs eens niet opbrengt.
  Het spreekwoord zegt het al niet het vele is goed maar het goede is veel.

 • no-profile-image

  mester

  Hoe kun je nou koeienverkoop vergelijken met de verkoop van varkens??
  Ze verkopen mischien 1x per week een paar koeien, wij elke week 350 varkens, die moeten voldoen aan bepaalde eisen zoals spier spek en vlees%. Mijn gespeende biggen komen er weer aan en we moeten weer gaan opleggen dit is elke week een cyclus. En nee wij kunnen niet altijd wachten tot de prijs beter is en dan pas leveren want dan worden we aan alle kanten gekort, vooral met beren!!
  En iedereen zit hier te schelden op vion, maar andere slachterijen nemen ook niet het voortouw om de prijs te zetten. Ze volgen ook altijd maar duitsland, en daar zeikt niemand over. Ik lever ook aan vion maar omdat mijn varkens zeer goed scoren wordt ik "goed" betaald (meer als bij de andere slachterijen) tegen over wat andere presteren, beurs geslacht + 2. Dit beur ik omdat ik het management en het voer goed in de handen heb.
  Als we een goede prijs willen hebben moeten we de winkelketens blokkeren en droogzetten, 1 stap verder dan nu. Laat de consument maar voelen dat we de grondstof leveranciers zijn en dat we goed betaald willen worden voor het gezond stukje vlees!!

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  Als ik het goed begrijp houd vion 6 cent in op de uitbetaling dus 1,26 wordt 1,20 aan vleesvarkenshouders die de afgelopen tijd incidentieel gelevert hebben, en als ze dan netjes het hele jaar doorleveren krijgen ze die terug op 31-12-2011. Slachten 5% van alle varkens in de europese unie zegt marc van de lee. Kleine speler op de markt. Wat als vion failiet gaat. UHMM,UHMM. De opslagregeling die bleker toe wil passen zal ook wel+/- 6 cent per kilo bedragen. Dus die boeren betalen zelf de opslag van het vlees. Als ik er volkomen naast zit hoor ik het graag.

 • no-profile-image

  boer

  Hoewel ik geen VION-fan ben, vind ik dit een slimme aktie. Varkensboeren die normaal in Duitsland leveren (omdat dat veel meer op zou brengen, wat ik ernstig betwijfel)willen nu natuurlijk in Nederland leveren. Vion maakt daar gebruik van door ze meer te betalen dan ze in Duitsland beuren, maar minder dan de boeren die "vast" in Nederland leveren. Blij dat er toch nog een beetje handelsgeest is bij VION.

 • no-profile-image

  WW

  Tuurlijk is dit een slimme zet, maar op dit moment worden er veel varkens naar Duitsland gereden en dat zal vast niet voor een lagere prijs zijn dan in Nederland

 • no-profile-image

  jan

  ik ben geen vion fan ,er komen van mij geen varkens bij vion . maar ik moet wel zeggen ze hebben wel een prijs gemaakt en de nvv en beurs deden dat niet .de biggen prijs van nvv slaat nergengs op ik hoop voor de fokkers dat je de biggen er voor kunt verkopen.ik denk meer voor € 30 op het hok incl circo enting we zullen zien

 • no-profile-image

  belg

  @ down under, die 1,20€ is nen levende prijs hé, gewogen kg-2kg ! In belgie wordt nog altijd op levend gewicht uitbetaald !

 • no-profile-image

  koeienboer

  Mester Venray ga op het inhoudelijke van mijn reactie in. Jullie varkens houders zijn afhankelijk geworden door schaalvergroting kostprijs verlaging etc.
  Jullie afnemers hebben dat heel goed door(Handelaar slachterij inkoperssupermarkten etc) en de akkerbouwers zijn ook nog eens blij met jullie. Zou zeggen op naar de 600 per week.

 • no-profile-image

  Willem

  Wat zit iedereen mekaar hier af te zeiken, te triest voor woorden. Het is erg genoeg dat de markt instort door de Dioxine in Duitsland, anderzijds zijn januari niet de allerbeste weken voor de vleesvarkensverkoop. Ik heb ook varkens in Hongarije en daar daalde de prijs voor levende varkens helaas ook 6-7 cent afgelopen vrijdag al, dus Vion doet niet meer dan de Europese markt aangeeft. Helaas voorzie ik voor de fokkers wel problemen met de afzet van de biggen, de graanprijzen ook in Hongarije strijgen met rap tempo als je al kunt kopen. Biggen worden niet opgelegd, begrijpelijk. Lichtpuntje is Roemenie waar men 30 cent subsidie krijgt per geleverde kg levend varken, dit zou de vraag naar biggen zoals in 2009 kunnen aanwakkeren.

 • no-profile-image

  Broker

  Dikke vette pluim voor VION .Zij zijn de enigste in Nederland die een prijs zetten welke erg acceptabel is . De Star deelnemers zullen helemaal tevreden zij met € 1,32 in week 3 en 4 .

 • no-profile-image

  dikke pluim

  gaan we de slachthuizen nu al een dikke pluim geven als ze de prijs verlagen, ik geef aan ieder varken die buiten gaat al 20 euro mee, en dat vind ik al meer dan genoeg, die dikke pluim kan er bij mij niet meer van af, ik ben al helemaal gepluimd. acceptabele prijs???? loop naar de maan

 • no-profile-image

  karel

  Gelukkig ook enkele normale reacties op Vion. Jonge jonge wat hebben we een hoop laag opgeleide en domme varkenshouders op dit Forum.Niemand die het lef heeft om echt iets aan de communicate te doen richting vleesafnemers behalve Vion en wat schrijven de zgn varkenshoiuders???
  Wat een gebrek aan verstand.
  En nog iets : als Nvv echt een biggennotering maakt van gem ontvangen prijzen wordt er gewoon gelogen!!!!!!!!!! Hoe kan de notering 15 gaan als de duitse noetring al 1 4 is geagaag en nog 8 meer aangeeft??

 • no-profile-image

  Peerke

  Blijkbaar heb je geen 10 voor schrijven gehaald dan !!

 • no-profile-image

  slimme

  Ja karel, enig vorm verstand is bij jou ook niet te vinden, dus wel, kom bij de club dan. Als de notering van de biggennotering van de NVV omhoog gaat en de rest onveranderd/lager dan betekend dat er meer toeslagen worden betaalt in de markt. Enige kennis bij vion boeren over prijsvorming is helaas ver te zoeken. En als de NVV notering je niet aanstaat dat handel je toch op een andere notering...

 • no-profile-image

  varkensboer

  beste karel, in belgië produceren wij bijna het veiligste varkensvlees ter wereld, juist om dit soort toestanden te vermijden, als er dan eens dioxine uittbreekt dan zien we dat al die moeite voor niets is geweest, we doen al die investeringen om milieu en diervriendelijker te produceren en op het einde van de rit is het geen kloten waard. het laatse dat ik dan nodig heb is een eikel zoals jij die hier de boeren voor laaggeschoolde dommerikken komt uitschelden omdat ze niet tevreden zijn met de gang van zaken. als je denkt dat je dan toch zo slim bent, ga dan maar bij vion werken, want daar zoeken ze waarschijnlijk nog zo'n incompetente klootzakken zoals jij die graag eens met de domme boertjes lachen

 • no-profile-image

  ing

  Volgens mij kan karel en niet rekenen en niet schrijven want van het laatste snap ik niks van.

 • no-profile-image

  Djier

  Wat een gezeik over VION.

  ALS JE DAN EEN BEETJE FATSOEN HEBT GA JE NIET ALLEEN ZEIKEN MAAR OOK AAN EEN ANDER LEVEREN.

 • no-profile-image

  geen woorden

  Boeren schreeuwen veel, maar blijven ondertussen hondstrouw aan ZLTO=VION=Rendac=Topigs.

 • no-profile-image

  Hendrik

  Als boeren alleen bluffen zal Vion ze compleet onder de voet lopen. Als je als "organisatie"iets aankondigt, moet je je daar ook aan houden. Vion weet nu dat boeren bluffen en toch voor dat beetje geld gaan! Men moet niet alleen investeren in produceren maar ook in afdwingen. %^&* je werkt toch keihard om een gezonde veestapel te creëren volgens alle regels. Laat Vion en de supermarktketens daar niet goeie sier mee maken.

 • no-profile-image

  Leger

  Ik vind ook dat je niet alleen op Vion moet kankeren want alle andere slachterijen kun je op èèn lijn zetten !!! Als ze nu ook nog èèn lijn zetten samen met de Duitsers richting de retail kunnen we een lans breken. Zolang ze dat niet doen blijf ik ze veroordelen tot zelfverrijkers.

 • no-profile-image

  mester

  de oplossing is om net zoals het is met campina onze vion weer terug te geven aan de boeren als cooperatie,het bedrijf is tenslotte wel van ons ncb ers,wij gaan er meer varkensboeren in het bestuur zetten en vollop varkens aan leveren,van rooi en de rest moet dan vol aan de bak met de prijs en de circel is rond.Alleen moeten de bobos en koeboeren hun commesariaat en goed betaald baantje op willen geven maar dat moeten wij gewoon eisen en dan beste colegas komt alles goed.

 • no-profile-image

  heikneuter

  Beste varkenshouders,
  Jullie kunnen klagen, zeuren en schelden zoveel je wil, maar zolang jullie blijven overproduceren komt het niet goed. Kijk eens wat er gebeurt als er 1% te weinig varken is..

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.