Varkenshouderij

Achtergrond 210 reacties

Varkensbeurs Vleuten noteert niet

De beurscommissie geeft vanavond geen verwachtingsprijzen voor vleesvarkens en biggen als gevolg van de grote onzekerheid op de varkensmarkt als gevolg van het dioxine-schandaal in Duitsland. Duitse slachterijen verlaagden hun varkensprijzen vanmiddag met 23 cent naar € 1,12 per kilo geslacht-gewicht. "Als Nederlandse slachterijen ook zulke forse prijsdalingen willen doorvoeren, moeten zij dat volgende week zelf maar als eerste aangeven. Daarom hebben de commissieleden van de varkensbeurs besloten om geen verwachtingsprijzen voor volgende week uit te geven", legt beursvoorzitter Piet de Koning uit. Hij denkt in de loop van volgende week met de prijzen uit te komen. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders gaf vanmiddag ook geen prijzen voor volgende week.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  betuwse boer

  om te beginnen een week geen varkens leveren.slachterijen liggen eerder droog als menigeen denkt. zegt het voort.

 • no-profile-image

  varkens

  Domme reactie van Betuwse boer. Je speelt de slachterijen in de hand door niets te leveren. Er hangt momenteel heel veel varkensvlees boven de markt die nog gedumpt moeten worden.Dus niet doen maar zorgen dat consumptie op peil blijft. Ga desnoods met varkensvlees op de markt staan om de tussenhandel de wind uit de zeilen te nemen.

 • no-profile-image

  Jonas

  Niets doen lost in ieder geval zeker niets op varkenshandelaar, we hebben al te lang passief toegekeken. En met varkensvlees op de markt gaan staan zet al zeker geen zoden aan de dijk! HOOGSTE TIJD VOOR ACTIE!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Varken

  Helemaal eens Jonas. Die varkenshandelaar snapt het nog niet. Onze dioxinevrije varkens hoeven niet goedkoper te worden. Die zijn en waren al superveilig om op te eten. Als de Hollanders komende week toegeven aan de prijs worden we genaaid als brugman en is het rap tijd voor actie !!!!
  Al zullen ze wel proberen om de prijs te laten zakken. De gevolgen zijn voor rekening slachterij en dan bedoel ik hoe boeren hierop reageren komende week.

 • no-profile-image

  Jan

  De varkenshandelaar spreekt van een domme boer(zo wordt er over ons gedacht), of is hij bang om zijn leasevrachtwagen stil te zetten.
  Droogzetten die slachterijen! Varkens leveren voor deze prijzen kan altijd nog.
  Vlees word toch ingevroren en komt van de zomer op de BBQ. Zo wordt heel 2011 slecht.
  NVV kom in actie !!!!

 • no-profile-image

  boer jan

  Inderdaad Jonas, laten we EINDELIJK eens actie gaan voeren! Na 4 superslechte jaren zijn we allemaal aan het einde van ons latijn en we gaan allemaal kapot! De vraag is natuurlijk: welke actie KUNNEN we voeren, zodat het tenminste eindelijk zoden aan de dijk zet. Wie heeft de oplossing of wie heeft een idee???

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik heb vanavond een mailtje ontvangen van de NVV, met een oproep aan alle leden (en verder iedereen die met het lot van varkenshouders begaan is) om a.s. dinsdag vrij te houden op je agenda.
  Ben benieuwd, maar ik hou dinsdag in ieder geval vrij!!

 • no-profile-image

  boerke

  stoppen met leveren van varkens. allemaal en per direct. zullen we eens kijken wie dit het langst volhoud. wel leuk dat we flink wat steun van de zlto krijgen

 • no-profile-image

  Jan

  Boerke van wie is VION ???

 • no-profile-image

  varkens

  had dinsdag afspraak staan mestboekhouding effe verzetten dus , ik doe mee

 • no-profile-image

  boer jan

  Ik hou dinsdag ook vrij en doe zeker mee. Ik doe hierbij een oproep aan ALLE BOEREN om mee te doen zodat wij eindelijk eens voor ons zelf op gaan komen. Ik hoop wel dat de NVV een goede actie in petto heeft! Wordt het trouwens niet eens tijd om Den Haag ervan te overtuigen om de plannen voor 2013 een aantal jaar in de ijskast te zetten? Er is toch geen boer die de verplichte milieu-aanpassingen kan betalen? Ik zie al dat Den Haag tegen een burger zegt: je moet de helft van je salaris inleveren en daarnaast moet je wel je huis verbouwen! Heel Nederland zou op zijn kop staan! Helaas zijn de boeren in de minderheid en wordt er naar ons niet geluisterd. Ze laten ons gewoon kapot gaan en het kan ze niets schelen.

 • no-profile-image

  WW

  Hou niet alleen dinsdag vrij maar er zijn komende weken alle dagen actie totdat we een fatsoenlijke varkensprijs hebben, Nu of nooit, erop of eronder de NVV gaat ervoor.

 • no-profile-image

  jan

  Inderdaad, het is nu of nooit, laat de varkensprijs maar een kwartje zakken, en de biggen ook niet boven 20 euro, en dat tot minstens juli laten staan. Dan zullen er knopen doorgehakt worden, veel mensen stoppen, en pas DAN zal het een keer beter kunnen worden voor de overblijvers. TOt die tijd blijft het kwakkelen. Dit dioxine verhaal komt misschien wel als geroepen

 • no-profile-image

  WW

  Jan als jij denkt dat het zo werkt heb jij een of geen hersens of te weinig. Er zijn er al te veel nood gedwongen gestopt en dat moet afgelopen zijn.

 • no-profile-image

  varken

  Daar moeten we geen half jaar mee wachten Jan Zuiden. Het is al 5 over 12 voor velen en we gaan nu op pad. Het moet ergens beginnen en het kon wel eens een half jaar duren voordat alle partijen wakker worden maar de armoe is groot genoeg om de verantwoordelijke partijen erop aan te spreken. Ik verkoop mijn varkens aan de slachterij en niet aan een supermarkt. Als de slachterijen het europees gezien niet voor mekaar hebben om een eerlijke prijs neer te zetten zijn ze eerste aanspreekpunt. Het is toch van de zotte dat we alle slachthaak saneringen zelf betaald hebben en dat ze nu nog niet de macht in europa naar zich toe kunnen trekken om de boer een eerlijke prijs te betalen. Buiten de EU zijn de prijzen gewoon hoger dan hier. Wij worden momenteel gedwongen door de slachterijen om onder wereldmarktprijs te produceren met een eisenpakket wat vele malen hoger ligt dan buiten de EU.

 • no-profile-image

  varkenboer

  We hebben het ons zelf aangedaan, sorry dat ik het zeg. Als er een cent te winnen valt, zetten we weer maar een stal bij. We vragen ons niet af of er vraag naar is. Nee, lekker doorbouwen. Het structurele overschot aan varkens (en daar is Nederland helaas tegenwoordig maar een relatief kleine speler in) is er de oorzaak van dat de supermarkten overal kunnen shoppen.
  Levert Piet uit Den Bosch niet goedkoper, dan doet Helmut uit Duitsland het wel, of Francois uit Frankrijk, of Paco uit Barcelona. Aanbod afstemmen op de vraag zou slechts werken indien dit Europess gebeurt, en dat is een utopie. Ik ben het met Marc van Rooi eens dat het onmogelijk is om (zoals de NVV wil) als "Nederlandje alleen" samenwerking te gaan zoeken met de retail, dat moet echt op Europees niveau gebeuren. En daar zijn de belangen weer te divers. Wat gaat er dus gebeuren. Simpelweg een keiharde koude sanereing, diegenen die omvallen vallen om en geven de overblijvers ruimte om geld te verdienen. Keihard, maar wel de realiteit. Er zijn misschien wel stoppers, zoals WW Haarle schrijft, maar als er 1 stopt met 2000 varkens, staat er elders 1 op met 8.000 varkens. En dat is funest !! En als dit nou alleen maar in Nederland zou gebeuren, dan viel het nog wel mee, maar dit gebeurt dus in heel Europa en zie daar nu maar eens een goede lijn in te krijgen. Zoals Van Rooi al zegt, lukt dit misschien om met quota te gaan werken, zoals bij de melk, maar ook dat heeft gevaren. De vrije markt werkt uiteindelijk het beste, hoe hard deze ook is. Op een gegeven moment zal vraag en aanbod in balans zijn, maar dan is er ook al wel veel ellende veroorzaakt bij de boeren, die gedwongen zijn om te stoppen.

 • no-profile-image

  jan

  Varkensboer uit Eersel, dat is precies wat ik bedoel, jij verwoordt het wat uitgebreider. Dan pas kunnen overblijvers weer geld gaan verdienen. Eerder niet. Het is keihard maar ik verwacht ook dat het zo zal komen. Is het mestprobleem ook meteen opgelost.

 • no-profile-image

  Waarheid

  Ik ben het helemaal met je eens varkensboer Eersel. En wat betreft varken Brabant, lees zelf je eigen stukje nog eens kritisch door. Hoezo verantwoordelijke partijen??????? Jij bent producent en dus verantwoordelijk. Die verantwoordelijkheid weet je zelf al niet om te zetten in een voor jou acceptabele prijs voor je geproduceerde produkten. Wel heel zielig om die verantwoordelijkheid bij anderen te leggen. Aanbod beperken / afstemmen op de vraag is het middel, maar ik geef toe dat het eigenlijk onmogelijk is om alleen al in Europa de neuzen van de varkenshouders dezelfde kant op te krijgen. En nee, natuurlijk gun ik het ons varkenshouders niet zo'n slechte tijd, maar helaas zijn wij zelf de oorzaak. We produceren maar door en door om te denken zo het hoofd boven water te houden. We weten weinig over onze afzetmarkten (landen) en helemaal niets over de consumentenmarkten als varkenshouders. Maar uiteindelijk moeten wij het wel van die laatste hebben. Een ernstige tekortkoming zo blijkt. Misschien is een gemiddelde notering van 1,40 over enkele jaren wel de juiste, wie zal het zeggen. Je kunt ook anders redeneren en aan de kostenkant gaan kijken. Is er wel toekomst in NL als bijvoorbeeld het mestprobleem niet wordt opgelost in die zin dat de afzet geen kapitalen meer kost. We plaatsen ons zelf onderhand in een te hoge kostenhoek, en eisen vervolgens dat onze afnemers een kostendekkende prijs gaan betalen in een overvoerde markt. Dus welke partij moet nu wakker worden varken Brabant?

 • no-profile-image

  Derks

  Dat de beurs niet noteert is een enorm slecht signaal, iedereen is bang. Waarom noteren de Duitsers -23? Er is duidelijk tussen de grootmachten veel overleg, dat is wel duidelijk. Spanje verhoogt de prijs met 3cent, de tweede markt in Europa. Een forse prijsverlaging in Nederland zal een dreun zijn voor alle varkenshouders in Europa inclusief die van Spanje, de Denen zullen volgen. Verstandig is rust te bewaren, de prijs weinig te wijzigen, anders gaan we een hele hete lente krijgen. Natuurlijk hebben de Duitsers iets recht te zetten, de prijzen moeten en kunnen snel verbeteren, de Chinezen en de Russen verdienen veel geld aan de productie van varkens, de EURO is niet sterk. Het mag toch niet waar zijn dat deze landen vandaag goedkoop vlees kopen van Europa. Dit is alleen mogelijk als Europa niet meer vraagt. VION zou nu een belangrijk signaal moeten geven en de notering rustig te laten bewegen, anders is het hek van de dam. De Europese commissie zal met steun moeten komen, particuliere opslag of extra restituties bieden een oplossing. Dit zouden jullie "varkenshouders", als "eigenaar" van VION toch mee moeten kunnen afdwingen. Alle leden en besturen kunnen het management toch aanspreken?!! Anders wordt het tijd eens na te denken over de cooperatieve gedachte. VION koopt grote ondernemingen in Duitsland en Engeland, welk voordeel heeft dit de Nederlandse varkenshouder gebracht?
  Zelfs Toennies stond op het verlanglijstje van de heer van Doorn, waarom, waarom? Veel Europese varkenshouders staan op de rand van de afgrond en de zeugenstapel zal sterk afnemen in de komende maanden, dat is wel zeker. Als direct belang hebbende in de sector is ongeloof en grote zorg alleen op zijn plaats. Het is de hopen dat Schalke 04 de komende wedstrijd van Hamburg wint en dat de Russische gasten voldoende politieke macht hebben om een Russische grenssluiting voor varkensvlees te voorkomen.

  Derks

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Opheffen die Beurs en de NVV notering. Wanneer je niet durft te noteren en alleen maar in staat bent om te reageren op wat anderen doen, voeg je niets toe. Een kind kan ook wel een notering leveren als afgeleide van de rest, daar ben je geen gewichtig doende marktdeskundigen voor nodig. Dat de NVV in deze tijd op haar website verwijst naar de Boerderij en daar de communicatie voert via een zekere WW Haarle (LB-lid), getuigt ook niet bepaald van volwassenheid. Van LTO weten we dat ze in de discussie niet verder komen dan een kettinkje hier en een loslopende kraamzeug daar, ze zijn in ieder geval wel duidelijk dat ze niets aan de marktsituatie willen doen.

 • no-profile-image

  WW

  Laat ik het dan zo vertalen: Nederland komt amper een varken bij, rechten beperken dat. De uitbreiding zit in Duitsland en daar moeten wij dus maar voor inleveren.?
  Volgens mij zit het zo, supermarkten beconcureren elkaar op leven en dood, dit gebeurt heel vaak met vlees want dit trekt heel veel klanten naar de winkel. Ze betalen de vleeshandel/ slachterij dus ook te weinig om ons een fatsoenlijkeprijs te betalen maar als ik een slachterij eigenaar in de Quote top 500 zie staan, kan ik met de slachterijen geen medelijden hebben.

 • no-profile-image

  handelaar

  Varkensboer Eersel snapt het en legt het duidelijk uit. Niemand is verplicht om in Nederland varkens te produceren of ze te verkopen aan een Nederlandse slachterij/handelaar. Voor de rest veel dom gezeur over dit onderwerp.
  Toen tijdens een lezing voor agrariers door de directeur van Sanders Supermarkten aan hem door een boer werd gevraagd: "wat moeten wij nu doen om net zoveel als U te verdienen" was het antwoord: "ook een supermarkt beginnen, mijn vader was ook maar een gewone kruidenier.........."

  Natuurlijk kan de beurscomm. geen prijs bekend maken; het grootste deel van de varkens die op beurs worden verkocht gaan naar Duitsland. Niemand weet wat daar gaat gebeuren. Trouwens NVV/WW; als je geschoren wordt moet je stil zitten....... weten jullie HEEL zeker dat niet over 2 weken blijkt dat er ook vervuild vet naar Nederland is gekomen......?

  Derks; toen Coveco Dumeco werdt is ons heel duidelijk door Helmer (destijds directeur) verteld dat die laatste twee letters stonden voor commercieel en niet voor cooperatief......... Vion is gewoon een groot commercieel bedrijf dat toevallig is ontstaan uit de ZLTO maar denk nou niet dat er ook maar één boer zeggenschap heeft in dit bedrijf.

 • no-profile-image

  handelaar

  WW, JIJ HEBT OOK VARKENS IN DUITSLAND (of tenminste gehad), matig je toon dus een beetje. Waarom begin jezelf geen slachterij? Er staan er nog wel een paar te koop in Nl en/of in Dld, kan de NVV mooi haar eigen varkens verwaarden, de boeren krijgen een topprijs en jij komt in de Quote top 5000......

 • no-profile-image

  Stekker

  Toch niet de handelaar Oosten die er in een paar jaar 400 ha. grond bijkoopt en nog enkele tienduizenden varkens bij gaat houden? Conclusie is wel duidelijk, boeren willen niet anders dan grootmachten, die hun strak in het gelid laten lopen. Ze voeren van 1 van de 5 grote voerjongens, hebben een Topigs zeug en leveren aan een Dallas-handelaar. De kleinere partijen vinden ze net zo zielig als zich zelf en laten ze links liggen.

 • no-profile-image

  Waarheid

  WW, Haarle, ik irriteer mij steeds meer aan de NVV. Natuurlijk hadden jullie een notering moeten neerzetten al was die achteraf niet haalbaar. Daar is de NVV toch voor opgericht??? Iedere week dom achter Duitse noteringen aanlopen en die publiceren, wat een kul. En natuurlijk komen er varkens in NL bij, ook al moeten die veelal als big afgezet worden in het buitenland. Gem. 30 biggen is ca. 7 stuks per zeug meer dan 10 jaar geleden. En wat een onzin dat duitse collega varkenshouders "onze" markt niet mogen afpakken. Zolang we in NL niet teruggaan naar zelfvoorzienendheid kun en mag je niet zo spreken. Maandag ontvangt u mijn lidmaatschapsopzegging.

 • no-profile-image

  Jonas

  Jammer, heeel jammer dat de varkenshouders ook nu niet de neus in dezelfde richting willen draaien, de bekende kikkers in de kruiwagen. De rest van de keten lacht zich krom!!
  Nu zijn er al twee belangenbehartigers voor varkenshouders in Nederland, en zelfs binnen de eigen club zijn de verschillen blijkbaar al te groot.

 • no-profile-image

  Ard

  Inderdaad heel jammer dat zowel NVV als beurs geen notering durven te geven. Nu lopen we weer aan het handje van de retail / verwerker. Steek je voelsprieten in de markt en geef deze weer in een prijs. Is nederlands vlees nu meer waard? Geef dit dan weer in de notering. Sleept Duitsland iedereen mee? Laat dit dan blijken in de notering. Geef een notering en onderbouw deze. Daarmee geef je ook de slachterijen meer argument om het vlees te verkopen.
  GEEN notering is per definitie een slechte notering.

 • no-profile-image

  knor

  Als met deze crisis 1 ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat de vleuten notering en de NVV notering helemaal niets voorstellen. Natuurlijk had vleuten vrijdag een signaal moeten geven !!!!
  De hele duitse retail besteld in nederland en denemarken varkens. Dus de nederlandse prijs hoeft zeker niet zo hard te zakken als de duitse. Daar komt bij dat van Rooij levert aan rusland en daar ook meer kan verkopen. Als Vion maandag -20cent noteerd moet iedereen zijn lidmaatschap bij de ZLTO opzeggen per direkt !!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Van Nistelrooy

  Hallo meneer Derks,wat heeft de uitslag van schalke 04-hsv met de toestand van de varkensprijzen te maken?? Gegroet Clemens Tonnies

 • no-profile-image

  Leo

  Ik denk dat iedereen wel een beetje gelijk zal hebben. Goed is in iedergeval de frustratie te merken die bij iedereen leeft en terecht. Het zal niet gemakkelijk zijn om heel vlug met een oplossing te komen, maar ik denk dat het weinig zin heeft om elkaar hier gaan af staan zeiken. En het is al helemaal te gek dat er mensen zijn die hopen dat de buurman er maar vlug mee ophoudt, zodat men dan denkt meer kans te hebben om te overleven.
  Er zal best voldoende/of meer dan voldoende vlees in de markt zijn. Maar als er veel te veel vlees zou zijn, dan zou er ergens een vleesberg moeten ontstaan. Partijen incourant en onverkoopbaar vlees. Vrieshuizen zouden uit moeten puilen. Daar hoor ik of zie ik niets van. Dus de argumenten die gebruikt worden van: "jullie produceren teveel dus eigen schuld dikke bult" , daar geloof ik niet meer in. Van alle producten die de retailers in hun winkel hebben staan is er een bepaalde voorraad, alleen die producenten hebben de mogelijkheid om niet te hoeven leveren. Die mogelijkheid hebben we als varkenshouderij niet en ik vind dat daar schandalig misbruik van gemaakt wordt.
  Wat geeft hun het recht om zo weinig voor het product te betalen. We produceren immers voedsel. Op de een of andere manier zullen we die partijen op hun gedrag moeten kunnen aanspreken. Via de politiek of via de media of id. Maar iets moet er gebeuren.

 • no-profile-image

  Varkensboer

  Meneer Leo uit Bergeijk. Het is zeker niet mijn bedoeling om iemand af te zeiken, maar we moeten we de realiteit onder ogen zien dat we met zijn allen werken in de bijna meest open markt, die er bestaat. Dat betekent dus gewoon dat vraag en aanbod de prijs bepalen. Deze vrije markt hebben we met zijn allen (democratisch besloten) gewild. Het harde aan een open markt is dat het recht van de sterkste of het recht van de beste geldt. Ik zeg niet dat dit systeem goed is, maar het is wel het systeem waaronder we nu moeten werken. De sterksten (c.q. beste, c.q. grootste) blijven over, want die kunnen kostprijstechnisch het goedkoopste werken. De rest is gedoemd om naar de klote te gaan. Een trieste maar realistische vaststelling.

 • no-profile-image

  Varkenshouders

  Niet hypocriet gaan doen Leo. Van de 7000 varkenshouders zijn er 1000 die het leeuwendeel van de varkens verzorgen. Die hebben bij de laatste en huidige opschaling van hun bedrijven echt niet gedacht: "Nou eerst mijn buurman wat gunnen en mijn voorsprong verkleinen". Niet alleen VION, 4 voerbaronnen en Topigs hebben we samen tot grootmachten gemaakt en de kleinere laten barsten. Varkenshouders zijn niks beter en volgen het zelfde spoor.

 • no-profile-image

  varken

  Varkensboer Eersel, Hoezo vrije markt. De vrije markt in de vleesvarkenshandel is compleet van de kaart geveegd. Ga jij eens handelen met je varkens en je komt snel van een koude kermis thuis. De tijd dat de handel op zaterdagavond nog belde ligt al meer dan 10 jaar achter ons. We hebben de slachters de macht gegeven en die weten het produkt varken niet te verwaarden. Alleen in de biggenmarkt zit nog handel. Verder wil ik € 1.60 vragen voor mijn varkens maar de kopers weten dit niet te verwaarden. Waarom betaal je boeren niet gewoon hun kostprijs met het eisenpakket dat je oplegt. Dat is toch de normaalste zaak van de wereld. Je zal mij niet horen zeggen dat de slachters hieraan de grote schuldige zijn maar het mag wel duidelijk zijn dat ik mijn produkt aan de slachterij verkoop en niet aan de supermarkt. Op het moment dat ik te weinig beur (al 4 jaar) is dus de slachterij mijn aanspreekpunt. Die kunnen op hun beurt hun afnemers droog zetten. Zolang ze dat niet doen worden de slachters ook als een zeem uitgeknepen door de retail, supers enz.
  Verder vindt ik het zeer goedkoop om partijen als NVV en WW aan te vallen als varkenshouders die op de bres springen voor deze situatie. Dat zegt alles over de varkenshouders en handelaren die deze 2 partijen veroordelen. Ben blij dat er in NL nog mensen zijn die het initiatief durven te nemen om slachterijen op hun verantwoording aan te spreken. Ook gaan er minder varkens komen als ik hoor wat er hier in brabant momenteel per direct is gestopt met insemineren. Alleen is onze tegenmacht zo sterk dat zelfs met minder varkens zij de macht naar zich toe trekken. Als de NL slachterijen komende week verlagen volgen zij niet de markt. De -13 van 2 weken geleden is de markt momenteel. De rest van europa blijft gelijk of stijgt iets en buiten europa is de prijs veel hoger. Ik vind ook dat de NVV en beurs een prijs moeten zetten en wel onveranderd. De media probeert de dioxinecrisis nog verder op te blazen maar die duitse worst zal geeten blijven worden.
  Ik roep ook de Duitsers, Belgen, Fransen, Denen en de Engelsen op om in opstand te komen tegen hun afnemers !!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  WW

  Als de laatste afvalt staat er weer iemand onderaan en nu moet iedereen voor zichzelf maar uitmaken hoe ver hij/zij nog kan/mag van zichzelf of van de bank. De NVV gat er volgende week vol tegen aan en wie dit niet past die blijft maar thuis.

 • no-profile-image

  boerke

  ww mij past dit en ik ga mee. ik hoop dat we ook nog zlto mensen tegenkomen

 • no-profile-image

  Boer

  Eindelijk komen de Hollandse varkensboeren in opstand . hierop hebben de Belgen al maanden gewacht. Ik ben blij dat jullie het eindelijk doorhebben dat we gewoonweg gekloot worden. Als jullie actie voeren , doe dat dan niet tegen de slachterij maar pak de retail aan . Die willen ons maar juist in leven laten , ook bij een veel kleiner aanbod zullen zij er alles aan doen om ons juist genoeg te geven om niet kapot te gaan . Daarom actie tegen de retail , het zijn zij die hiervoor verantwoordelijk zijn . De Belgische boeren steunen jullie. Ook in Belgie is het nog lang niet gedaan met actie voeren, zelfs binnen de boerenbondbestuurders ( binnenskamers in het bestuur ) groeit het besef dat er op straat moet gekomen worden. Waar blijft LTO ?? Succes , wij steunen jullie !!!

 • no-profile-image

  Fien

  WW, Haarle je zegt: "de NVV gaat er de volgende week vol tegen aan en wie dit niet past die blijft maar thuis." Wat gaat de NVV volgende week dan doen en hoe kunnen wij meedoen?

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Doop het symposium voor gezonde varkens van dinsdag maar om tot het symposium voor gezonde varkenshouders. Het Willem-2 stadion in Tilburg is groot zat.

 • no-profile-image

  Varken

  @Fien, bel een regiobestuurder van de NVV en die zal je verder sturen naar de actieleider. Wat er gaat gebeuren wordt nog niet vermeld. Reiobestuurders zijn te vinden op de NVV site.
  @Boer Belgie, We gaan de retail ook nog aanpakken, ben maar niet bang. De meeste slachters zijn zelf ook gedeeltelijk retail.

 • no-profile-image

  Jonas

  Welke actie er komt maakt in principe niet uit, ALS er maar actie komt. Als iedereen een beetje water bij de wijn doet vwb zijn eigen mening over hoe een actie er uit moet zien dan gebeurt er in ieder geval wat. Bij andere grootmachten moeten individuele personen ook water bij de wijn doen om met zijn allen een grootmacht te zijn. En vergeet niet dat wij als varkenshouders een grootmacht zijn! Alleen dan moeten de neuzen wel dezelfde kant op, water bij de wijn dus! Andere partijen in de keten zullen er alles aan doen om ons als varkensboeren te verdelen, zoals ook de handelaar op dit forum en de directeuren van de slachterijen (lees hun uitlatingen elders op deze site), laat je daar deze keer NIET toe verleiden!!!!

 • no-profile-image

  nvv lid

  Het is allemaal niet zo moelijk als het lijkt. Ieder nvv lid wil een betere opbrengstprijs het afgeleverde product. Het doel is dus voor iedereen hetzelfde alleen verschillen de meningen hoe dit tot stand kan komen. Dus eerst actie ondernemen en dan moet het een en ander de in goede richting gestuurd worden (taak nvv). Praten/overleg hierover kan altijd nog!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Engelse varkenshouders zijn woest over prijsdaling van 1 cent in Engeland door VION, bericht van de NPA (Mr. Stewart Houston). Tulip (Danish Crown) en andere Engelse slachterijen verlagen prijs niet!

  Die Engelsen krijgen 138p, oftewel meer dan 1,50euro per Kg geslacht. De Engelse markt is de tweede afzetmarkt voor VION, dus blijkbaar hoeft de prijs niet veel omlaag.

  Varkensprijs moet omhoog.

 • no-profile-image

  Realist

  Geen varkens houder die dit kan volhouden, helder!

  Echter één ding snap ik niet, bij elke voerprijs verhoging gaan ook de bijprodukten omhoog, en dit wordt ook nog gepikt!

  Waarom steken de gebruikers van natte bijprodukten de koppen niet eens bijelkaar. Enige optie voor de leveranciers van die prut is de stort en dat betekent dokken.

  Dus even afspreken om 3 weken niets af te nemen, en de prijs zal na enkele dagen al gaan dalen.

  Succes en sterkte in de strijd!

 • no-profile-image

  miep

  beste collega's
  dinsdag as verzamelen op het Ketkplein te Erp jullie worden om 5.15 's morgens
  verwacht .deze actie wordt door nvv
  georganiseerd.
  wat de aktie precie inhoudt wordt maandagmiddag via de pers bekend gemaakt
  tot dinsdag!!!!

 • no-profile-image

  jan

  Het wordt tijd dat ongezonde bedrijven niet langer het hand boven het hoofd wordt gehouden door banken en voerleveranciers.

 • no-profile-image

  boer

  Niet alleen de retail moet aangepakt worden, maar alle graaiers in de sector. Dus ook handelaren, veeartsen, voerfabrieken, mesttransporteurs enz. Het kan niet zo zijn dat zij de lachende derde zijn, en zo deze dans weer ontspringen.

 • no-profile-image

  knorrie

  Wij om 5.15 al in Erp; varkens gevoerd ,
  er naartoe etc. Onze voerleveranciers,voorlichters,boekhouders,dierenartsen,bankmedewerkers,handelaren en andere mee-eters slapen dan nog!

 • no-profile-image

  boerke

  ik ben om 5.30 in deurne bij roba. ik hoop met velen. moet ik morgen nog wel effe mijn lampen van de tractor maken en de kachel. al heeft die zonder cabine wel niet zo veel nut

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  oproep aan alle vleesvarkenshouders niet leveren als je van te voren niet weet wat de kiloprijs is. als je het wel weet bepaal je het natuurlijk zelf .maar Voor niets meegeven kan altijd nog.

 • no-profile-image

  boerke

  er zal toch geen een varkenshouder zo gek zijn dat ie maandag varkens leverd als ie mischien wel 20 euro/minder krijgt als vorige week. het kan overigens nog wel eens mee vallen met de prijs. in duitsland bereid het dioxine schandaal zich steeds verder uit en het zal me niets verbazen als meer landen, waaronder nederland zijn grenzen sluit voor duitse vlees en ei producten.dus slagterije verkoop het vlees maar effe nog niet want voor je het weet heb je het weer te goedkoop van de hand gedaan ,en moet je daarom de inkoopprijs onnodig veel verlagen om je eigen stomiteit recht te breien

 • no-profile-image

  mester

  Eigen schuld, dikke bult.Als wij het met elkaareens beter eens waren dan werden we ook fatsoenlijk beloond en betaalden we ook geen 30 euro voor een kuub mest.

 • no-profile-image

  ik zie kansen

  ik respecteer ieder zijn mening, maar ik ben wel meer geintreseert in oplossingen als in eigen schuld dikke bult termen

 • no-profile-image

  wildpork brabant

  waar het probleem begonnen is is geen geld meer (vervuiler betaald) dus volgende week de voer rekening niet betalen bij verandering van voer terug gegeven als ere geen probleem zijn geweest zelf een eigen verzekering maken. moet de voerindustrie dit ook maar doen bij de VET leveranciers

 • no-profile-image

  Leger

  Ik heb net mijn oude leopard tank aan de praat gekregen. Voor het laatst heb ik die gebruikt midden jaren negentig. Morgen nog een paar keer proefschieten en dan Dinsdagmorgen op pad. Ik tel er al op !!!!!!!

 • no-profile-image

  oud strijder

  dan trek ik mijn bomvrijvest aan

 • no-profile-image

  Jonas

  Annechien gaat de crisis te lijf door in overleg te gaan met de gehele kolom. Moet ook gebeuren natuurlijk, niks mis mee, maar haar leden moeten machteloos toekijken/-horen. Het zou goed zijn als ook haar woorden kracht worden bijgezet door een "straatactie". Oproep aan alle LTO-leden vakgroep varkenshouderij: Laat je horen en zien en strijdt samen met de NVV voor hetzelfde belang: een betere varkensprijs. Dinsdag kunnen we samen een vuist maken!!!!!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik hoop dat menig melkveehouder deze situatie van de varkenssector mee volgt. Binnen een 7 - 10 jaar is het onze buurt. Na het vrijlaten van de markt en wilde groeisenario's komen we in hetzelfde vaarwater terecht. Toekomst bepaal je door naar het verleden te kijken.

 • no-profile-image

  nvvtwente

  Oproep aan alle varkenshouders in twente, op dinsdag morgen om 5uur op de carpoulstrook in enter. Daar pakken we samen de strijdbijl op en trekken ten velde. verdere inlichtingen volgen.

 • no-profile-image

  arie van bommel

  als je het stukje van annechiem leest , dan is dat de reden dat ik na ruim 20 jaar geen lid meer ben van de zlto.praten doen we al 4 jaar, en zolang is het al slecht. het heeft niets uitgehaald en nu is er een tijd gekomen van iets anders naast praten. overigens begin ik mijn energie wel weer terug te krijgen na de -13 en -23. het werd ook tijd. samen staan we sterk en dat zullen we dinsdag. en mischien de volgende dagen ook nog wel, eens laten zien. zlto, nvv en andere belanghebbende doe dinsdag mee, dan zullen we wel eens zien of we geen macht hebben

 • no-profile-image

  nog geen idee

  heeft er iemand al een mooi idee voor een tekst voor op mijn tractor voor dinsdag?

 • no-profile-image

  koetjeboe

  idd melkveehouder, produceren wat de markt vraagt. Dan moet je achteraf niet lopen zeuren en deuren in trappen8

 • no-profile-image

  john

  alle nl supers die nu duits vlees aanvoeren mogen wel met naam en toenaam op tv komen kijken hoeveel klanten ze nog krijgen!

 • no-profile-image

  ah

  Waarom meer betalen voor vlees als we het ook voor minder kunnen krijgen? Wij moeten ook verdienen.

 • no-profile-image

  varkens

  Goed zo, maandag geen varkens leveren, dinsdag de straat op (waar naar toe?), woensdag overleg wie er het eerste gaat stoppen met varkenshouden. Dan gaan donderdag de Duitse slachthuizen weer open en hoeven wij volgende week maandag ook niet te leveren want dan liggen de supermarkten vol met Duits varkenvlees. Een gemiddelde consument krijgt meer dioxine binnen door het bbq- en dan door een weekje 100 gr met dioxine besmet vlees te eten!! Kennissen hebben vandaag hun slag geslagen door in Duitsland voor enkele weken vlees in te slaan dat gigantisch was afgeprijst!

 • no-profile-image

  WW

  NVV Salland vertrekt om 5 uur bij wegrestaurant De Heuvel. Iedere varkenshouder is welkom en iedereen die aan de varkenshouders verdient mag ons steunen.

 • no-profile-image

  Kees

  Ga aub je frustratie op een ander forum spuwen varkenshandelaar!!

 • no-profile-image

  realist

  Als we dinsdag eens bij de super gaan vragen waar hun vlees vandaan komt

  De beurs laat de boeren gewoon stikken Nvv noteert ook niet als ze lef hebben dan kwamen ze met een notering. Dachten jullie werkelijk dat het ook maar iets helpt om de zooi plat te leggen ?? • no-profile-image

  boer h

  Is er nu echt geen melkvee bedrijf dat heeft gevoerd van die voerfabriek komen die koeien er weer langs.
  Kan me het niet voorstellen laat dat maar eens uit zoeken

 • no-profile-image

  boer h

  Realis je hebt gelijk maar je morgen ook moet stopen kan je teminste zeggen ik heb er wat aan proberen te doen Jij niet !!!

 • no-profile-image

  mester

  evt tekst voor spandoek.
  Ik wil meer geld KUT!!!

 • no-profile-image

  Berendien

  Nooit met vleeswaren gooien, ook niet op spandoeken.

 • no-profile-image

  john

  i.p.v. de handel plat te leggen stel ik een stickeractie voor. Stickertjes met een duitse vlag op de folie van de verpakking in de supermarkt plakken. Trekken ze het stickertje eraf dan gaat meteen de folie kapot. Laat die handelaar maar met zijn partij goedkoop duits vlees zitten alle consumenten laten duits vlees liggen als ze ook nl vlees kunnen krijgen! En de supermarkten kennende is de prijs voor beide producten hetzelfde.

 • no-profile-image

  boer jan

  actie voeren is prima, zolang het maar net zo lang gebeurt tot er een goede structurele oplossing komt. Verder voor de toekomst bedingen dat de mestwet niet nog verder wordt aangescherpt. De agrariërs klagen ook al dat de gewassen niet meer goed genoeg groeien en wij betalen ons straks helemaal scheel aan mestafvoerkosten! Ook zou het in Europa geregeld moeten worden dat IEDEREEN (dus heel Europa) 10% van zijn varkensstapel in moet leveren om weer een gezonde prijs voor de varkens te kunnen krijgen. Liever met minder varkens een normaal inkomen, dan met meer varkens geld toe moeten leggen!

 • no-profile-image

  WW

  John, de tijd van lieve actie's is voorbij.
  Praten wil men niet, tenminste niet met de NVV. We gaan voor een eerlijke prijs, voor een varkensprijs notering die kosten dekkend is en dit voor heel Europa. Wie er deze week niet bij is vergeet echt iets, de kans op een toekomst met een faire prijs. Wie denkt dat we stoppen voor we ons doel bereikt hebben heeft het mis, geen rechter, geen staatssecretaris of minister president kan ons stoppen voordat de diefstal ten einde is.

 • no-profile-image

  boer

  Zo is het Boer Jan, Brabant. Voor de langere termijn gaat het om deze 2 punten. Duidelijk. Anders heeft het allemaal geen zin. Wie kan iets meer vertellen over die handelaar die van onze centen 300 ha grond koopt, terwijl wij als boeren naar de kloten gaan. Ik stel voor om deze graaiers dinsdag ook aan te pakken. Laten we het gelijk maar goed doen. Opruimen dus.

 • no-profile-image

  slachtoffer

  NIET ALLEEN DE AANDACHT OP ONZE AFVOERKANT VAN ONZE DIEREN OOK DE VOERKANT VOORAL GOED IN DE GATEN HOUDEN. DAAR BEGINNEN DE VERVUILINGSESCALATIES, MET ALE GEVOLGEN VAN DIEN VOOR ONS EN OOK VOOR DE CONSUMENTEN VAN ONS PRODUKT.
  Zolang we ook als sector niet eisen van onse voerkant dat er gewerkt word met erkende laboratoria , zit daar een levensgroot gevaar in de wetgeving. NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT ZAL IEMAND KUNNEN GARANDEREN DAT ONS PRODUKT VEILIG IS. Vergeet niet de levensgrote macht die de agroindustrie heeft op dit gebied. Het is ook de agroindustrie die momenteel zeer fors aan het investeren is in het buitenland van onze centen, Eigenlijk vergelijkbaar als met die varkenshandelaar die honderden ha. grond kan kopen. Ik doe overigens wel mee met de actie. Doen we niets dan weten we zeker dat we verloren zijn. Alleen maar praten heeft ook nooit iets opgeleverd als alleen een hoop beloftes.

 • no-profile-image

  ikke

  Die handelaar die zoveel grond kan kopen, wie levert daar dan zijn varkens aan? Die boeren ook maar gelijk aanpakken.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hallo stop allemaal ik vindt dat het juist nu ongepast is om aktie te gaan voeren de schuld van dit alles ligt niet bij de slachterij en niet bij de retail en al helemaal niet bij de consument om nu een
  produkt te promoten wat hier en daar niet in orde is vindt ik niet slim ik heb ik een heel ander idee namelijk de voerindustrie is hiervoor verandwoordelijk zij zijn mijn aanspreekpunt op ons bedrijf doordat daar dingen gebeuren die niet kunnen zakt onze varkensprijs wat gebeurt er met onze voerprijs sterker nog volgende week wordt ons voer weer duurder de smeerlappen en zij zijn debet in deze zaak ik heb een goede aktie maar dan alle boeren meedoen nvv isn lto met ingang van morgen de voerrekening nog maar voor 50 procent betalen zij zijn immers de schuld hiervan als iedereen dat doet hebben zij toch een probleem en komt de media vanzelf het is potverdorie hun schuld het is een makkelijke aktie je hoeft er niks voor te doen alleen maar te laten verder rustig je werk blijven doen en afwachten

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Jammer Geert, de vetleverancier staat bij zowel TrusQ als Safefeed op de zwarte lijst. Jouw vlieger gaat in je geboorteland niet op.

 • no-profile-image

  WW

  Dan snap je het niet. De slachterijen zijn al begonnen met stelen voordat er van dioxine in duitsland sprake was

 • no-profile-image

  Jonas

  Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar de neuzen zullen voor een keer toch allemaal dezelfde kant op moeten om het uiteindelijke doel te bereiken: een hogere varkensprijs. Allemaal een beetje water bij de wijn aub, anders blijven we voor altijd het pispaaltje van de rest van de keten. Als varkensboeren samenspannen zijn ze oppermachtig, dat zou een lust zijn om zien.

 • no-profile-image

  boerke

  klopt jonas, iedereen heeft een andere mening over hoe het paracitair gedrag van de vleesinkopers aan te pakken, praten hebben we al 4 jaar gedaan en we glijden steeds verder af. samen staan we sterk en we volgen de nvv. ook al zal daar ook wel wat over op te merken zijn. maar niets doen is het stomste wat je kunt doen. overigen roep ik de varkenshouders op om als er vandaag geen prijs bekent word gemaakt morgen geen varkens te leveren . indien er wel een prijs komt kan ieder zijn keus maken om wel of niet te leveren

 • no-profile-image

  Jan

  De "grote"ondernemers waar morgenvroeg een man of 5 klaarstaan om varkens te laden schoonspuiten e.d.
  Hebben allang een prijsgarantie gehad van VION/van Rooij etc. Die zul je dus ook op geen een demonstratie zien. Echter die dat niet hebben, houdt die varkens thuis!

 • no-profile-image

  geenprijsgarantie

  klopt jan, ik heb ook gehoord van ondernemers zelf dat ze varkens kunnen leveren voor de prijs van vorige week. deze varkens zijn wel over gebleven van vorige week, maar daarvoor hebben ze vorige week van bepaalde ondernemers extra varkens geladen

 • no-profile-image

  boerin limburg

  er moet me nu toch even iets van het hart na alle reacties gelezen te hebben.
  Hier in Nederland MOETEN we toch aan alle eisen voldoen om uberhaupt een varken te mogen leveren aan de slachterij!!!! Dat eist de retail en de consument, wordt ons voorgehouden.. TrusQ, safety. IKB, welfare, milieu, dierwelzijn(verdoofd castreren), AID wat hebben we niet alles aan controle hier in Nederland, dan nog de mestafzetkosten en varkensrechten, de negatieve publiciteit.
  Het kan toch nu niet zo zijn, dat we na de varkenspest, MKZ en vogelpest hier alles in orde hebben er 600 km verder, in een ander land, mensen zich verrijken aan een vervuild product, wij er weer de dupe van zijn.
  Het kan toch niet zo zijn dat er volgende week "mogelijk vervuild Vlees" uit Duitsland in de Nederlandse supermarkten ligt. Zij, de retail die van ons als vleesproducenten eisen dat we aan alle regels voldoen en die worden dan nu zomaar langs hun neergelegd om zo meer te kunnen verdienen aan een mogelijk onveilig product. Dan kunnen we hier net zo goed alle regels schrappen, want de geloofwaardig voor en van de consument hangt aan een zijden draadje ....

  Limburgse boerin

 • no-profile-image

  boerke

  misschien moeten we het tv programma kassa wel inlichten.

 • no-profile-image

  Varkensboer

  De rabobank is aardig buiten schot gebleven bij de krediet crisis. Maar vanaf volgende week zitten zij in de varkensvoeren crisis.

 • no-profile-image

  Ik wil meer geld

  De acties zijn ook vooral gevolg van de -13 twee weken geleden en helemaal van de laatste 4 jaar en dat pikte de LTO toen zomaar en nu willen ze erover "praten" ???? Puur alleen omdat de NVV nu wat gaat doen, ik heb de buik helemaal vol van die scheiters daar bij lto...... NVV MIJN STEUN HEBBEN JULLIE !!!!

 • no-profile-image

  wil graag actie zien

  waar, wanneer, wat, hoe, waarmee gaan de acties gevoerd worden?

 • no-profile-image

  actie

  Hou Dinsdag maar vrij, meer info volgt

 • no-profile-image

  Jonas

  Dat blijft tot het laatste moment het best bewaarde geheim van Nederland. Nadere info krijg je vanzelf.

 • no-profile-image

  stop

  hierbij roep ik de varkenshouders op maandag geen varkens te leveren als de prijs niet bekend is. denk wel dat er de dinsdag weer vers vlees in de maffia schappen moet liggen, en het zou me niets verbazen als er meer landen komen waaronder nederland die haar grenzen sluiten voor duits vlees en ei producten. dan is het gedump van vlees ten einde en moeten ze bij ons kopen. wat kan je er mee verliezen om geen varkens te leveren?8a

 • no-profile-image

  knor

  Die annachien die snapt het echt niet,
  Franse akties moeten er komen .
  De tijd van thee drinken is voorbij.
  Al die diknekken lachen ons allemaal uit, het waait wel weer over wordt er gedacht.Ik beklaag die boeren die mee doen aan het star concept, de varkens op een vierkante meter liggen en dan nog geen reet beuren.

 • no-profile-image

  Boer uut het zuiden

  Boeren, die klagen dat ze de laatste 10 jaar niets hebben verdiend en toch zijn verdubbeld in aantallen, niet mee actie voeren ivm de geloofwaardigheid.

  Nederland is exporterend, zijn dus afhankelijk van de export.

 • no-profile-image

  Leger

  De voorbereidingen zijn getroffen. Ik heb al bepaald waar mijn leopard tank moet staan en waar de loop op gericht moet zijn. Kom op hulptroepen, zorg dat je d`r bij bent Dinsdagmorgen vroeg !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  afzegger

  ik heb net mijn varkens voor maandag afgezegt, ze reageerde niet echt blij. dat vind ik toch raar, want ze klagen steen en been over geen afzet, (dan moeten ze met elk varken minder toch een gat in de lucht springen?)

 • no-profile-image

  varken

  Juist gehandeld afzegger. Alle boeren die vanavond of morgen eigenlijk moeten laden. Zeg die varkens af en lever niet. Dat is een dolksteek voor de vershandel en dat is een doel. Op Maandag wordt er veel voor de vershandel geslacht dus aub varkens afbellen die anders vanavond of morgenvroeg geladen worden. Denk nu eens een keer aan het algemeen belang en niet aan de dag van morgen, varkenshouders !!!!

 • no-profile-image

  actie graag

  We zouden ook de toegangshekken tot slachthuizen kunnen blokkeren!

  de nvv moet gwn de dagen tijden en locatie`s organiseren en de boeren elkaar aflossen 24 uur per dag actie

 • no-profile-image

  List en bedrog

  In de bovenste helft van NL zit geen enkele slachterij meer en vertrekken vrijwel alle varkens naar Duitsland. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen. De handelaar zal zijn onlangs verworven 400 hectare niet inzetten om nu zijn klanten eens een keer tegemoet te komen.

 • no-profile-image

  handelaar

  In de 1e plaats: het probleem in Duitsland heeft zich uitgebreid, er is nu een 2e leverancier. Deze week was op de Duitse TV een vertegenwoordiger van de regering uit Beieren te zien die stelde dat het een klein probleem in Noord Duitsland was. In Beieren was alles safe....... mooi niet dus. Nu blijkt dat ook Beierse boeren vervuild voer hebben ontvangen. Wie zegt me dat wij volgende week niet in net zo'n situatie zitten...........?
  Als je wordt geschoren moet je stil zitten!!!!

  Dan de actie's/stellingen op dit forum:
  Dit gaat natuurlijk HELEMAAL mis, er wordt afgegeven op elkaar, en op zakenrelaties in de sector. Er wordt zelfs opgeroepen om maar niet te betalen.... Voor de duidelijkheid, niemand hoeft varkens te produceren in Nederland en niemand hoeft ze aan mij of een andere Nederlandse partij te leveren. Iedereen die zaken doet met mij doet dit vrijwillig en alles wat ik heb gekocht heb ik altijd betaald.... Dinsdag zal er wel één en ander gaan gebeuren maar die dinsdag daarna zijn jullie allemaal weer aan 't werk (of je zit in de bak). De agrarische wereld is mondiaal en daar doe je helemaal niets aan. De mijnwerkers in Limburg, de textielarbeiders in Twente en de turfstekers in Drente, allemaal hebben ze actie gevoerd omdat "hun levenswijze" werd bedreigd en daarna afgebroken. Er vielen rake klappen, er volgde veel verdriet maar de ontwikkelingen zijn niet gestopt. De nakomelingen van deze mensen verdienen nu hun boterham op een andere manier dan hun (groot)ouders maar de wereld bleef wel bestaan..... Zo gaat het ook voor agrarisch Nederland, als je niet mee kunt/wilt in de mondiale stroom (met mondiale voerverkopers en mondiale prijsinvloeden) zul je andere keuze's moeten maken. Ik ben daar mee bezig omdat ik denk dat dat ik niet tot mijn pensioengerechtigde leeftijd (zal dan wel ongeveer 73 zijn....) een inkomen uit de agrarische sector kan halen......
  Ik wens jullie allemaal veel sterkte op de langere termijn maar ook veel wijsheid in de komende week.De maatschappij zal van ONS niet accepteren dat we publieksonvriendelijke acties gaan houden. De nieuwe regering is de sector best redelijk goed gezind maar ik denk dat ze ook niet zullen schromen om ONS met harde hand van eventuele blokkades en andere protestacties te weerhouden/te breken.

 • no-profile-image

  Tiny van Tilburg

  Ik had het niet beter kune zegen
  oosten Bedankt

 • no-profile-image

  Leger

  handelaar oosten,
  Wij gaan geen publieksonvriendelijke acties doen. Het publiek zal er zelfs weinig van merken en dat is niet de doelgroep in 1e instantie. Die zullen uiteindelijk in west europa meer gaan betalen voor vlees en de marge`s zullen beter verdeeld moeten worden. De vergelijking met textiel en mijnbouw is niet te onderbouwen, maar ik begrijp je reactie. Ook jij zit als een baksteen vast aan de slachterijen, maar durf nu eens je hand in het vuur te steken ipv te vluchten voor je pensioen naar een andere sector. De varkenshouderij in NL heeft wel degelijk toekomst maar of het nu een bedrijf is dat vooruitstrevend is of èèn dat stilstaat, ze gaan er op deze manier allebei aan. En overigens vind ik het bijzonder dom om in je reactie gaan te vermelden dat wij volgende week ook wel eens in een crisis terecht kunnen komen. Daar hebben wij nu niets aan en zolang als wij er niet inzitten en misschien wel nooit inkomen hebben wij recht op rechtmatige prijzen. Overigens wordt er actie gevoerd voor de situatie van de laatste 4 jaar en niet voor die van laatste maand. Succes.

 • no-profile-image

  Leger des Heils

  Tiny, jou reactie had ik zo wel verwacht als Zlto voorziter. Spring nu eens op de bres voor je leden of durf of mag je geen openheid van zaken te geven van Zlto, Vion, Sobel, Rendac enzovoort..........

 • no-profile-image

  Kom op

  De mijnwerkers en turfstekers mogen dan verloren hebben. Er is ook genoeg gewonnen door strijders en dat vieren we nog ieder jaar. Niet te bang met zijn allen, geen oorlog of er blijven soldaten over. Dat het in deze publieksvriendelijk moet staat vast, dat vertrouw ik de NVV ook wel toe. Wyno en mannen/vrouwen, succes ermee, ik blijf niet bij de kachel zitten sokken stoppen.

 • no-profile-image

  Wouter

  Tiny, z'n mensen zoals jou zijn het grote probleem van de landbouw julie moeten de landbouwers "verdedigen" en krijgen hier in inkomen voor. Want als je van de varkens moest leven dan gaf je niet z'n laffe uitspraak.
  Groeten

 • no-profile-image

  Tiny van Tilburg


  De brand is maar op een manier te blussen: de private sector (lees: de twee grootste Duitse slachterijen Vion en Tönnies) moet een garantie afgeven dat ze eventuele varkens met een te hoog dioxinegehalte uit de markt neemt. Handigts is om direct ook een paar duizend varkens voor de bühne op te kopen. Dat is de enige manier om het consumentenvertrouwen in Duitsland snel terug te krijgen en de exportmarkten te (her)openen of sluiting ervan te voorkomen. Vion deed het in 2005 al een keer in Nederland (http://www.boerderij.nl/106563/Landbouw/Weblogs/HULDE.htm).
  Zo’n opkoop van zeg 7.000 varkens met kost inclusief destructie een kleine twee miljoen euro. Peanuts. Dat is nog geen cent per kilo vlees die komende week geproduceerd wordt. De garantie wordt toch niet aangesproken, want er zijn geeneens varkens die boven de limiet zitten.

 • no-profile-image

  Jan

  Voormalige Oostblokleiders en graaiers in de financiële markten hebben het gemerkt. Je kunt ver gaan met persoonlijke zelfverrijking, maar er zijn grenzen. Wordt er niets (terug) gegeven, dan komt men het wel halen.

 • no-profile-image

  robert bodde

  Zeg Tiny van Tilburg, als je mijn tekst van foodlog.nl copieert, wil je dat wel even vermelden?
  Staat ook in de reacties bij Annechiens blog trouwens. Wel onder mijn eigen naam en door mijzelf geplaatst.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Zo is het @Handelaar uit het Oosten, u hebt duidelijke voorbeelden genoemd !!!... Als de vraag daalt is de aanbieder machteloos!!!... Dan rest haar/hem alleen stil te blijven en de storm over zich heen te laten gaan!!!...

 • no-profile-image

  ikke

  Het is heel eenvoudig. Het is al eens eerder voorgesteld: Een fonds oprichten om varkens-rechten op te kopen.
  We kunnen niet meer geld krijgen voor een varken als in het buitenland maar wel de (mest)kosten omlaag krijgen.

 • no-profile-image

  vraag om tip

  ken die handelaar oosten niet, maar hoor wel dat ie flink de boel eraan heeft genaaid de laatste jaren, wat een klootzak. Naam mag wel vrijgegeven worden, is men in deze sector en in andere alvast gewaarschuwd.

 • no-profile-image

  filip bonte

  proficiat collega's in Nederland dat jullie ten strijden trekken.

 • no-profile-image

  Tiny van Tilburg

  Robert je hebt gelijk maar ik vind het een goede aan vuling in de diskusie.
  en dat je geboel goed in de gaten houd
  op zondag midag binnen 39 minuten
  zegt genoeg

 • no-profile-image

  robert bodde

  Okay Tiny, no hard feelings.

 • no-profile-image

  anoniem

  zouden de mensen die de komende uren/nacht varkens gaan leveren al weten wat de prijs gaat doen? bij mij gaan er deze week geen weg voor minder als vorige week

 • no-profile-image

  weet het ookniet meer

  Er moet geld geinvesteerd gaan worden in mestverwerking, maar ik denk dat er over een paar weken alleen maar gedumpt gaat worden want ook ik heb geen geld meer.
  Ik heb ruim 2000 zeugen en 5000 vleesvarkens en het verlies was vorige week al 15.000 € per week gaat nu naar 25.000 tot 35.000 € per week . Er zullen nog wel drama's komen van veeverwaarlozing en dergelijke.
  SUCCES

 • no-profile-image

  Boer

  Hier zeggen ze "Woar de duvel dret, dret'e met bulten".

 • no-profile-image

  boerke

  lees ik nou goed dat de nvv de actie laat afhangen van wat de slachterije maandag met de prijs doen, ik hoop dat de eis dan word, nu gelijk en binnen 4 weken minimaal kosttendekkend

 • no-profile-image

  Leger

  Degene die vannacht varkens gaan laden zonder te weten wat ze opbrengen hebben toch een plank voor hun hoofd. Ze hebben dat trouwens iedere week. Wie geeft er nu varkens mee aan een handelaar of slachterij en laat diezelfde partij achteraf de prijs maken. Hier zou zo`n bestuurder als Tiny zijn leden op moeten attenderen, maar die laat ze lekker de varkenstjes laden zodat inderdaad dat bestuurdersloontje veiliggesteld wordt. Wat is het toch een hypocriete bende alles bij elkaar !!!!!!!! Wordt toch eens een keer wakker mannen.
  We gaan aftellen, nog een dikke 30 uur voordat we vertrekken.

 • no-profile-image

  jip

  hebben we het over jan

 • no-profile-image

  wil je niet weten

  @leger des heils, je bestelt toch ook je voer zonder te weten wat de exacte prijs is. Is net zo dom.
  Iedereen heeft boter op zijn hoofd, echter momenteel spelen twee zaken: overproduktie en calamiteit. Men moet echter de calamiteit niet de schuld geven dat er momenteel weinig verdiend wordt door de overproduktie.
  Actie voeren lost een gedeelte van de frustaties op maar zal de prijs niet met dubbeltjes doen stijgen.
  Succes allemaal en neem een verstandig besluit.

 • no-profile-image

  john

  over de hele linie ongeveer 15% slachten. 15% speenbiggen, 15 % biggen. en 15 % halfwas vleesvarkens. Er komt meteen liquditeit vrij, hebben minder voer nodig en over een paar weken hebben we betere prijzen. Als de eu dit nu zou subsidieren i.p.v. particuliere opslag maken we teminste stappen.

 • no-profile-image

  boer

  Handelaar Oosten. Als jij werkelijk zo de bloemetjes buitenzet, terwijl de sector waarin jij handelt, op sterven na dood is, dan mogen we gerust zeggen dat er op een gigantische manier gegraaid wordt. Natuurlijk geef jij standaard opmerkingen, zoals niemand is gedwongen om zaken met mij te doen. Allemaal waar, alleen iedereen weet dat er in deze maatschappij geen echte concurrentie meer is. Of je nu de Rabo hebt of de I.N.G., Shell of de Esso, handelaar Pietje of handelaar Jantje, genaaid wordt je overal! Wanneer jij je klanten een cent meer uitbetaald of 2 kwartjes meer voor de biggen betaald, dan nog heb je een megainkomen, i.p.v. altijd maar achter het laatste dubbeltje aan te gaan. En jouw klanten met hun gezinnen zouden jouw er dankbaar voor zijn. Alleen hiervoor moet je menselijk zijn. In een maatschappij is geen plaats voor Scheringa's. Dit heet maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gezien jou antwoord vindt je de financiële ellende bij de meeste varkensgezinnen wel erg maar je blijft gewoon doorgraaien. Hypocriet dus. Iets weggeven ( herstel teruggeven) kan je als mens veel goed doen. Helaas is er in deze maatschappij weinig gerechtigheid te vinden. Het is te hopen dat er na je dood wel enige gerechtigheid gesproken wordt en of je dan wegkomt met jouw antwoorden, het is niet te hopen. In ieder geval telt al jouw geld en bezit dan niet meer.

 • no-profile-image

  varken

  Er wordt hier in deze discussie vaak gesproken dat er vanalles veel teveel is en dat we overproduktie hebben. Ik zou heel graag willen weten hoeveel vlees er in de EU momenteel in opslag zit. Wie gaat mij dat vertellen ??
  Let wel dat er van de zomer toen er te weinig vlees was de slachterijen ook al een keer hun macht misbruikt hebben met een dikke min. Ik vergeet dat niet. Vertel mij maar eens waar de overproduktie ligt opgeslagen ????

 • no-profile-image

  Frank Post

  Ben geen varkenshouder maar melkveehouder. Sta dan ook al lange tijd met verbazing te kijken naar de prijs ontwikkelingen van de varkenssector. Structureel lijkt er verlies te zijn? Komt dit door structureel overaanbod? Te hoge kostprijs tov "goedkope" oostblok of zuid amerika? Of zoals hier nog al vaak gesugereerd word een verkeerde verdeling van macht in de keten? Kan het me moeilijk in denken dat de laatste mondiaal gezien de prijs kan bepalen. Mocht je zin hebben lees ik graag je reactie kunnen we als koeboeren wat van leren. Groet frank

 • no-profile-image

  kenner

  De marktverdeling zit fout Frank , maar pas maar goed op , want de melkprijs zou in een vrijere maktbeweging zoals heden ten dage ook eens grondig onder kostprijs kunnen donderen , maar varkenshouders zijn door de band solidair , kan van velen onder de boeren niet gezegd worden , toch jammer

  Collega's van Nederland , geef er volgende week een goeie lap op met jullie acties , België zal solidair zijn en t'zelfde doen , woensdag , Sterkte

 • no-profile-image

  arie van bommel

  de lage prijzen hebben niets met overproductie te maken, het komt door het paracitair gedrag van de vleesinkopers, en de slachterije kunnen of willen daar niets aan doen. een paar voorbeeldjes, weet iemand de zogenaamde vleesberg te liggen, natuurlijk nu gaat er wel wat in de vriezer en dat zal in het verleden ook wel eens zijn gebeurt maar het gaat altijd snel weer weg, als er dan te veel vlees zou zijn , waarom besluiten de slachthuizen dan niet om de varkens een kilo lager in te kopen. dit scheelt al vlug 2 % verkoopbaar vlees. het gelul dat de onderdelen dan niet meer goed zijn voor de winkels moeten ze maar aan iemand anders wijs maken.ps de actie bereidheid komt niet uit de lucht vallen en heeft niets met de - 23 in duitsland te maken. de al 4 jaar lage prijzen en de - 13 rond de jaarwisseling zijn de oorzaak en het laatse was de druppel!

 • no-profile-image

  bas

  Ik begin me toch een beetje zorgen temaken of de akties morgen doorgaan.
  Ik ben er klaar voor biggen heb ik al ontvangen en de varkens afgebeld.
  Kan iemand meer duidelijkheid geven of ze doorgaan of niet anders heb ik morgen wel heel veel tijd over!!

 • no-profile-image

  Henri van Loo

  Waarom spreken we altijd over overproduktie, het is incidenteel dat er vlees ingevroren wordt.
  Zodoende kunnen wij ons aanbod niet afstemmen op de vraag. Simpelweg omdat geen enkele inkooporganisatie daar in mee zal gaan. Deze manier van inkopen is toch veel gemakkelijker...
  Lange tijd was ik overtuigd van de vrije markt, heb hier m'n bedrijf ook op aangepast. Nu word het tijd om eens buiten het bedrijf orde op zaken te stellen. Ik hoop dat de acties morgen zich richten op de retail en niet op de slachterijen.
  Onze marge moet bij de retail wegkomen, de consument zal hier praktisch niets van merken in de winkel.
  Een paar cent voor een karbonade extra kan ons lucht geven om onder de huidige strenge eisen duurzaam varkensvlees te produceren.
  Verder heeft het niet zoveel zin om druk op de voerindustrie te zetten als het gaat om prijs, WEL wat betreft veiligheid!.
  Natuurlijk heeft de voerindustrie veel geld verdiend maar kijk dan ook eens naar de omzetten die men haalt.
  Al zou de voerindustrie met 0-marge draaien dan had dat niet veel invloed op de financieele situatie op het gros van de onze bedrijven.
  Ik hoop verder dat men de komende dagen/weken eensgezind optrekt als sector. verdeeldheid is er al genoeg...

 • no-profile-image

  varkensboer

  ik zou graag weten wat jullie morgen van plan zijn, welke acties jullie zullen ondernemen? kan iemand mij dit vertellen?

 • no-profile-image

  Varken

  @Henri en Arie, ben het met jullie eens. Er ligt niet veel overproduktie opgeslagen mocht die er zijn. Dat is allemaal gelul in de media en iedereen huppelt er achteraan.
  Verder komt de retail ook nog aan de beurt maar er zal ergens een begin gemaakt moeten worden. Ik verkoop mijn varkens immers via de handel aan de slachterij en niet aan de retail. Het is dus de opdracht aan de slachterijen om de retail flink onder druk te zetten voor betere prijzen en margeverdeling. Anders gezegd, daar zal de schoffel door moeten. De zelfverrijking in sommige schakels moet gestopt worden en er zullen duurzame prijzen voor duurzame produktie moeten komen !!!!! en wel op korte termijn.

 • no-profile-image

  actie

  hou maar gewoon vrij dinsdag, dan horen jullei vanzelf wat er gaat gebeuren

 • no-profile-image

  boertje

  Gewoon de nvv voorman bellen die zecht wel waar waneer hoe verzamelen en wat hoe je niet te weten als je er maar bij bend wand we zwijgt stemt toe. Kort om actie En belgie en duitsland mee doen eenheid maakt macht

 • no-profile-image

  meer

  Acties NVV...ook voor lto leden. Er is genoeg gepraat, nu tijd om voor ons op te komen !!!

 • no-profile-image

  boer jan

  Oproep aan alle varkensboeren!!! Voer eensgezind actie voor een betere toekomst!!! Ik zal er in ieder geval zeker bij zijn!

 • no-profile-image

  ikkk

  het zou onder tussen wel handig zijn als we wat meer informatie krijgen over de acties

 • no-profile-image

  Jonas

  meer info vanavond om een uur of 8

 • no-profile-image

  ikkk

  ikkk wacht af... Word er nog wat nieuws verteld in nijkerk?

 • no-profile-image

  Boertje123

  er zijn geruchten dat de NVV de autobaan wil blokkeren bij Enter???

 • no-profile-image

  Jonas

  Sake Moesker is er verdraaid snel bij met de plannen van de NVV. Zie "Lont in kruidvat na prijsval" op de site van AGD.

 • no-profile-image

  NVV

  Alles staat op www.nvv.nl

 • no-profile-image

  uhm

  mer da betekent da ik merge nie kan leveren

 • no-profile-image

  Leger

  As ge slim bent doede dè ok nie !!!!!!!!!

 • no-profile-image

  jonge varkenshouder

  Sorry NVV maar deze actie is op dit moment de slechtste actie (blokkeren van varkensslachterijen) die je kunt bedenken!
  Er is een uitslaande brand en die is hiermee niet te blussen.
  Het werkt waarschijnlijk averechts omdat je de retail nu een handvat geeft om verplicht in duitsland te gaan inkopen.
  De nederlandse vleesverkoop gaat hierdoor dalen en -20 eurocent is een feit.
  Tip: stop deze actie!!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  laat de nvv ook dringende oproep aan de varkenshandelaren doen om de autos stil te laten staan

 • no-profile-image

  slachthuizen

  ik denk niet dat de nederlandse consument duits varkensvlees wil kopen in de winkel moest hij dit weten, en al zeker niet voor de zelfde prijs als men gewoonlijk moet betalen. als de retail zijn vlees nu goedkoop gaat halen in duitsland, en de mensen weten dit, dan zou voor IEDEREEN pas echt duidelijk worden dat de retail een stelletje BANDIETEN zijn. ik vind dit een goede actie: je moet ergens beginnen met druk zetten, je kan dus best beginnen met de eerste schakel in de keten.

 • no-profile-image

  uhm

  ik ga denk naar van rooi ,, daar hebben ze broodjes en koffie , see you tomorro

 • no-profile-image

  varkensboer

  ja, slachthuizen blokkeren is een goed idee, warenhuizen hoeven toch geen vlees te gaan kopen in duitsland omdat hier de slachthuizen dicht zijn. ze zeggen toch dat er overproductie is, ze kunnen dan eindelijk eens die imaginaire reserves uit de diepvries verkopen.

 • no-profile-image

  handelaar

  Om 6.00 uur blokkeren jullie de boel, om 9.00 uur staat er een lange rij met volle, wachtende, auto's en om 12.00 uur is dat beeld op televisie. Ondertussen koopt de retail bij Tönnies, D&S, Westfleisch en Vion Duitsland. Superactie!!

 • no-profile-image

  Boertje123

  Dan maar op naar Enter morgenvroeg om 5.00 u om te vertrekken de vion

 • no-profile-image

  BOERTJE123

  Ja idd, al die retail bestaat uit Criminelen, allemaal Corruptie daar!!!!

 • no-profile-image

  putvol

  Handelaar Oosten,

  Advies ; zeg je transporten voor woensdag iig af, je hebt dan namelijk wat wagens bij de slachterij staan.

  M. vr. gr,

  Putvol

 • no-profile-image

  handelaar

  mijn auto's zijn morgen voor 5.00 uur weg bij de binnenlandse slachterijen. daarna nog een vrachtje export of biggetjes en morgenmiddag zien we wel wat we woensdag gaan doen......

 • no-profile-image

  zak toch in

  handelaar oosten denkt weer eens aan zichzelf, wordt z'n rommel geblokkeerd, zijn bedrijf moest maar eens een paar weken geblokkerd worden !

 • no-profile-image

  Varken

  Handelaar oosten is èèn van de handelaren die geen handelaar meer is maar verplicht is om zoveel varkens per week te brengen op commissie en anders kan ie ophoepelen bij de slachterij. Als dat niet zo was kwam hij nu op voor zijn klanten !!!!!! Schande om je eigen klanten te laten creperen.
  Van Rooij is vannacht al de stal vol aan het rijden en de parkeerplaats komt vol staan met varkenswagens vol varkens om toch maar te kunnen slachten. Dat doet ie allemaal omdat ie er geen flikker aan kan verdienen. Smerige streken maar van Rooij komt ook aan de beurt want die is geen ene moer beter dan Vion, Compaxo, Hilckmann, Westfort enz. De actie van morgen is maar een begin. De retail volgt..........
  De actie is totaal niet gericht op dioxine maar wel op de absurde prijsverlagingen van afgelopen jaar die niet nodig waren. Dat kun je diefstal gaan noemen. Marc van der Lee (Vion) heeft hierin gelijk, dat de NMA hier naar moet kijken. Dit kun je zien als samengezworen prijsverlagingen en dat mag inderdaad niet, van der Lee !!!!!

 • no-profile-image

  Leger

  Morgenvroeg 5.15 uur Hertogjanplein ( bij de kerk ) te Erp (NBr).
  Eten en drinken aanwezig

 • no-profile-image

  Bart

  Er is een vermoeden wie Handelaar oosten is. Dus die komt ook aan de beurt ..........
  Handelaren horen zowieso aan de beurt te komen want die kopen mijn varkens voor veel te weinig. Die moeten de druk in binnen en buitenland ook op gaan voeren.

 • no-profile-image

  John Reimert

  De actie van de NVV komt te vroeg. Waarom niet wachten of het ketenoverleg van vanavond wat opleverd.Alle schakels in de keten zijn bij dit overleg aanwezig, behalve de nvv, die heeft zich terug getrokken.Dit is het slechtst wat je als sector kunt doen, verdeeldheid zaaien nog voordat er een actie geweest is. Bij dit soort acties moet je samen optrekken en eensgezindheid uitstralen, dan maak je misschien een kans, Want dat er wat moet gebeuren staat als een paal boven water.

 • no-profile-image

  zak toch in

  jaja john reimert, blijf jij maar thuis, gezellig aan tafel praten en dan toch NIET doen wat we net af hebben gesproken, ACTIE moet er komen, boeren laat zien dat je wilt blijven !

 • no-profile-image

  varken

  NVV heeft geen antwoord op hun brief gekregen van Vion. Vion denkt steeds de baas te kunnen spelen. Verder zal het ketenoverleg over de dioxinecrisis gaan en de actie`s zijn niet gerelateerd aan dioxine maar aan het prijsbeleid van de slachterijen afgelopen jaar. De actie`s zijn nodig om iets in gang te zetten. Zonder actie`s zullen de machtspelletjes gewoon doorgaan. Andere vraag. Wie heeft er het volste vertrouwen in dat de slachterij of handelaar hem de meest eerlijke prijs geeft voor zijn varkens ? Als ik iets koop en ik mag zelf bepalen wat ik er voor geef dan probeer ik het zo goedkoop mogelijk. Dat doen slachterijen ook maar die leggen dan samen met de overheid daar wel een ontzettend zwaar pakket van milieu en welzijnsmaatregelen bovenop die ze niet willen betalen.

 • no-profile-image

  WW

  Het keten overleg is al waardeloos als je vooraf stelt dat er meer krediet ruimte moet komen bij de bank en voerleverancier, dat betekent dat wij het verlies als varkenshouder moeten accepteren. Het eerste winst punt voor de NVV is al binnen, Vion heeft het niet aangedurft om de prijs vandaag met € 0.20 te verlagen in navolging op de duitse notering

 • no-profile-image

  handelaar

  John, jij snapt het..... Bart, jij hóeft ze niet te leveren, ga gewoon samen met de NVV een gesprek aan met de curator van Deen Bussum. Die heeft zoveel verdiend aan varkens slachten dat hij vrijdag failliet is gegaan........., van Rooij (en anderen) rijden hun stal vol omdat zij niet a.s. vrijdag met hetzelfde te maken willen krijgen. Trouwens als ALLE varkenshouders achter jullie actie zouden staan kregen ze op dit moment geen varkens in de stal/op het terrein. Een kleine groep varkenshouders maakt nu veel stampij.
  Let op mijn woorden; de varkenshouder
  van 2020 is er morgen niet bij......
  Voor uitvoerig argumentatie zie mijn comm. van 15 en 16 jan. Zoals Reimert al zegt ER MOET WAT GEBEUREN, maar niet op deze manier.

 • no-profile-image

  handelaar

  ww, Vion heeft het niet aangedurfd een prijs uit te brengen, kan dus ALLE kanten nog op....... welke notering heeft de NVV ook alweer afgegeven, als jullie moed EN VERTROUWEN hadden in jullie actie had je afgelopen weekend ook gewoon een notering uitgebracht met daarin de prijs gekoppeld aan het door jullie verwachte resultaat.

 • no-profile-image

  zak toch in

  ach handelaartje oosten, als we nix doen zoals jij zegt ben je straks geen handelaartje meer, maar dat maakte je toch al niet uit had ik begrepen. Dus bemoei je je er ook maar niet mee, en ga weer lekker terug bij je vrienden vion achter der kont aan hollen, eikel

 • no-profile-image

  Bart

  Als ik Handelaartje oosten zijn reacties lees is hij zoals hij zelf aangeeft over enkele jaren geen handelaar meer. Ik sta aan de vooravond van een gigainvestering en die hoop ik in 2020 ook nog te runnen. Daarom ga ik nu op de barricade en niet achteraf net als handelaartje die vooraf al de handdoek in de ring had gegooid.

 • no-profile-image

  Fair play

  Handelaar( beter gezegd verlengstuk van de slachterij) Nu kan er wel gepraat worden. 4 jaar heeft deze uitbuiting al geduurd, De toekomstige overblijver komt nu voor zijn rechten op en dat is een eerlijke prijs voor zijn varkens. John je praat maar mooi met je Lto vriendjes, ze hebben voor de sector weinig bereikt en ze zullen dat op deze manier ook nooit doen.

 • no-profile-image

  varkensmester die gewoon levert

  Als we niet gewoon blijven leveren en de zaak gaan blokeren krijgen we over 1 a 2 weken zoveel varkens die bovendien ook zwaarder zijn dat de slachterijen die niet weggewerkt krijgen. Ik denk dat we dan niet beter af zijn. Als er boeren zijn die niet willen leveren zou ik zeggen: lever niet maar belemmer de ander niet.

 • no-profile-image

  varkens verkopen

  Waarom verkopen jullie ze niet in de levende kilo?? Kan iedereen het voor zichtzelf doen en zoek je zelf de uiterste prijs op! Zoals ik aangenomen heb, hebben de slachterijen samen met de pvv jaren geleden dat de classificatie in combinatie met de formule van de henessy dat de prijs gevormd wordt. Mijn inziens is dit al het begin van het eind!

 • no-profile-image

  welterusten

  weltruste

 • no-profile-image

  slaaplekker

  slaaplekker

 • no-profile-image

  Leger

  Goedenmorgen, Wakker worden !!!
  We moeten zo gaan. Tot straks. Eerst ff werken. Dat is het leven van de boer vandaag.

 • no-profile-image

  WW

  Succes collega's

 • no-profile-image

  bertus

  Hebben jullie nou echt niet in de gaten dat jullie dit allemaal zelf zullen gaan betalen? De slachterijen zullen jullie voor de kosten op laten draaien die jullie bij ze maken van vandaag, zou ieder weldenkend mens ook doen.
  Hoe dom kun je zijn?

 • no-profile-image

  ex varkensboer

  Groot gelijk ex collega's ik ben inmiddels gestopt, ga door en verenig je zoals de franse boeren doen op de barricades, niet goedschiks dan maar kwaadschiks aan alle eisen te moeten voldoen en geen ene flikker voor je product krijgen en de tussenhandel maar lachen dat wij zo stom zijn om de varkens voor weinig te verkopen.

 • no-profile-image

  markt

  Ik begrijp dat jullie actie willen voeren tegen de lage prijzen van de laatste jaren. Maar als je nu eens helder terug kijkt de laatste jaren, was hetgene wat nu gebeurd dan ook al wel niet te voorspellen met al die grote stallen die gebouwd werden/worden. Waarom wordt er nog steeds gebouwd, ook al zijn de prijzen slecht? dit alles is toch een logisch gevolg van marktwerking.
  Als de prijs nu beter wordt, blijven we toch nog met de problemen van het mest, megastallen, ziekterisicos, en voer uit het buitenland zitten. Zijn er niet gewoon te veel varkens hier, zoals menige constateerd, en waarom zien jullie varkensboeren dit niet ?

 • no-profile-image

  bertus

  Precies markt, en zo is het helemaal, er moeten eerst veel minder varkens komen voor de overblijvers weer wat kunnen gaan verdienen

 • no-profile-image

  boer

  Als jullie niet snappen waarom die grote stallen gebouwd worden, dan ga ik er voor het gemak maar vanuit dat jullie geen boer zijn.

 • no-profile-image

  mesterke

  als mijn varkens in de rij stonden, omdat de NVV de ingang blokkeert, wie is dan de dupe van deze actie ?
  Mocht dit gebeuren, dan snel met het Fendtje naar Odiliapeel.

 • no-profile-image

  stal

  Boer, Brabant. Leg mij dan maar eens uit waarom er dan die grote stallen gebouwd worden.

 • no-profile-image

  johnny

  Dat er actie gevoerd wordt vindt ik prima, maar deze met deze actie hebben we alleen ons zelf, varkens doorschuiven, te zware varkens, extra gewichtskorting, laat bij de kleinere mesters maar een week langer liggen enz. En als we niet oppassen gaat het personeel van de slachteringen staken als tegenactie. Dan zijn we helemaal de sigaar.

 • no-profile-image

  boer

  heeft geloof ik iets te maken met kostprijs per zeug of per big

 • no-profile-image

  stal

  We willen allemaal een goed inkomen uit de varkens, maar hoeveel moet je er daarvoor hebben? Door een flinke investering gaan rentelasten en aflossingen flink omhoog en daarmee ook de kostprijs.

 • no-profile-image

  markt

  Ik ben geen vvarkensboer, maar sta als agrarier wel aan jullie zijde. Ik vind dit een ZEER foute actie, want in de media komt het bericht, dat jullie tegen de lage varkensprijzen actie voeren.Dit geeft een raar beeld, eerst mega stallen willen bouwen, en nu lage prijzen krijgen. Jullie moeten actie voeren VOOR de welzijnseisen van 2013, en dat deze niet op te brengen zijn.

 • no-profile-image

  VLEESVARKENSHOUDER

  VARKENSPRIJZEN IN ITALIE GELIJK GEBLEVEN.

 • no-profile-image

  varkensboer

  VARKENSPRIJZEN LUXENBURG PLUS 2

 • no-profile-image

  varkensboer

  Deze actie,s hebben geen zin gooi het distrubutie centrum,s van jumbo en andere super markten maar dicht dan komen de winkels van zelf leeg dan luisteren ze mischien maar niet een ander voor de kar spannen die er ook niet door komt.

 • no-profile-image

  mester

  Helemaal mee eens.Ik ben voor actie voeren maar ik denk dat we bij de verkeerde poorten gestaan hebben. We moeten het winkelketen aanpakken. die leveranciers tegen houden, laat de schappen maar eens een week leeg liggen, dan komt er pas paniek in de tent en weten ze pas hoe hard ze ons varkenshouders nodig hebben. Wij zijn de grondstofleveranciers en dat snappen ze tegenwoordig nie meer!!

 • no-profile-image

  Leger

  Gaan jullie toch lekker bij de Jumbo staan. Wordt je in ieder geval door Jumbo enz. uitgelachen. Ik verkoop mijn varkens niet rechtstreeks aan een supermarkt maar aan een slachterij. Die houd ik dan ook verantwoordelijk voor te lage prijzen. Die zullen dan ook gezamelijk met Tonnies enz. de prijs omhoog moeten zien te krikken. Tonnies belevert voor alle prijzen Aldi en Lidl over onze rug. Vergelijk het maar met als je zelf iets koopt en achteraf zelf de prijs mag bepalen. Dat wordt dan ook nooit de hoogste prijs. Dan kun je iets voor alle prijzen weggeven. Dat is wat er nu in de europese slachtwereld gebeurt en dat is iets wat de laatste 10 jaar ontstaan is !!!!!!!!!!
  Dat moet gestopt worden en snel.

 • no-profile-image

  handelaar

  wat heb ik gisteren voorspeld: "Blokades varkenshouders gebroken vanwege dierenwelzijn": www.fd.nl.......
  prima reclame!
  luister eens naar wat deze grossier te zeggen heeft: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=120561

  NVV; als je denk dat de slachterijen er iets aan kunnen doen: de curator van Deen in Bussum zoekt een overnamekandidaat, kunnen jullie je eigen varkens slachten er verwaarden....

 • no-profile-image

  WW

  @handelaar, oosten, wat jij schrijft is niet waar. Ten eerste alle slachterijen waren op de hoogte zo ook alle handelaren, dus wie heeft de varkens aangevoerd terwijl hij wist dat hij ze niet kwijt kon. Juist een handelaar zoals jij bent, graag geld verdienen over de rug van de varkenshouder. Het welzijn van de bewuste varkens is geen moment in het geding geweest volgens de AID die ter plaatse was en waar regelmatig contact mee was. De bewuste vleeshandelaar is gewoon het terrein opgeweest. Vion Apeldoorn nog bedankt voor de koffie en het broodje, politie Apeldoorn zeer bedankt voor de begeleiding, AID/VWA bedankt voor het toezicht op de varkens, zonder jullie aller medewerking is het lastig om een actie als deze op een nette manier te houden.

 • no-profile-image

  Jonas

  Proef ik daar een gigantische frustratie bij handelaar oosten, door het succes en de positieve media-aandacht voor de NVV vandaag? Vandaag is ook voldoende duidelijk geworden dat de NVV de slachterijen niet als enige schuldigen aanwijzen, meer zelfs nog de rest van de keten. Maar de slachterijen zijn wel ons eerste aanspreekpunt, dus daar moet je met acties beginnen, de rest volgt daarna. Dus je opmerking over de overname van Deen in Bussum slaat nergens op. Dat artikel over "Blokkades gebroken" heb je goed naar moeten zoeken, alle andere artikelen hebben een positievere kop erboven staan. Bovendien geeft deze kop aan dat de NVV rekening heeft gehouden met het dierenwelzijn (wat overigens ons dagelijks werk is). Ze hadden ook het advies/gebod van de VWA kunnen negeren.

 • no-profile-image

  handelaar

  Heren, jullie snappen het echt niet hè? Ik geloof echt wel dat het welzijn van de dieren niet in het geding is geweest. Het gaat om de BEELDVORMING bij de onwetende burger. Die ziet rijen vrachtwagens en leest op meerdere plaatsen op het internet (zonder goed te hoeven zoeken, google maar eens op dierenwelzijn,blokkade) dat de NVWA de actie in 't kader van dierenwelzijn heeft gebroken.
  Voor de duidelijkheid; NIET IK maar mijn leveranciers (jullie collega's.....) beslissen wanneer de varkens weg gaan. Als zij zeggen "dinsdag laden" wordt er dinsdag geladen, overigens waren we met alle auto's voor 5.00 uur buiten de fabriekspoorten. WW, mischien heeft die grossier vandaag wél kunnen laden, het gaat om wát hij zégt: "Als ik 't hier niet krijg laat ik 't uit Duitsland komen..... " Mijn stelling over Deen heb ik geponeerd om aan te tonen "hoeveel" de slachters/grossiers wel niet verdienen! Als je kritiek hebt op deze mensen is hier de uitgelezen kans om voor weinig geld in deze tak van sport te stappen en te bewijzen dat je 't beter kunt....... (zo is héél vroeger Vion ook ontstaan.......)

 • no-profile-image

  piet

  Door deze lage prijzen lossen alle problemen(mest, megastallen en prijzen) in de varkenshouderij op den duur van zelf op, als er minder varkens worden geproduceert. Als er een kostprijs plus betaald zou worden, komen er nog meer problemen bij. Dit is hetgeen wat elke varkenshouder toch ook wel begrijpt??

 • no-profile-image

  Jonas

  Dus als over een paar jaar de helft van de Nederlandse varkenshouders tegen hun zin hebben moeten stoppen, dan noem jij dat "problemen vanzelf oplossen" Piet?
  Als er dan al minder varkens in Nederland komen (wat ik niet geloof want de vrijgekomen varkensrechten worden dan weer wel opgekocht door integraties van voerfabrieken, slachterijen e.d.) dan wordt dat gat moeiteloos door het goedkope buitenland opgevuld. En dan nog: ik geloof al lang niet meer dat er een overproduktie is: alle varkens worden opgegeten, het probleem zit hem in de prijsvorming die niets meer te maken heeft met vraag en aanbod.

 • no-profile-image

  john

  zoals we nu varkens produceren kan het gewoon niet meer. Eerst produceren en dan kijken wat je er voor kan vangen is niet meer van deze tijd. Kostprijs + beuren kan ook niet want dat betekent onbeperkt uitbreiden voor iedereen. Wat blijft erover: de middenweg. De klant maakt bekend hoeveel vlees, varkens of biggen wil ontvangen over 12 maanden. Daarna krijgen alle producerende partijen kans om een prijs op te geven waarvoor de varkens geproduceerd worden. Dit is dus ZIJN kostprijs. Na twee weken sluit de inschrijving en wordt gekeken welke partijen het gunstigste voor de klant ingeschreven hebben. Zij mogen dus de varkens voor de ingeschreven prijs leveren. Zit je met je ingeschreven prijs te hoog dan ben je veroordeelt tot de restmarkt (sterk fluctuerend) of je kan er voor kiezen om geen zeugen te insemineren en varkens op te leggen en te wachten op de volgende ronde. Dit verhaaltje komt dus elke maand voor. Uiteindelijk komt vraag en aanbod balans en alle bedrijven die mee kunnen met de kostprijs hebben een goed inkomen.

 • no-profile-image

  boerke

  ik lees hier van alles en kiek regelmatig maar wat doen deze week die prijzen eigenlijk , het is zo weer vrijdag

 • no-profile-image

  Tommie

  Hou toch op. Alle huurstallen en kontraktstallen onder de 500 stuks leeg en over een half jaar hebben ook de varkenshouders het goed. Wees eerlijk tegen de achterban Annechien, zeg dat er gewoon te veel zijn. Aangejaagd door inderdaad de voerfirma's wordt elke stal volgehouden. Stop daar eens mee. De markt is hard en daar helpt overleg en praten echt niet aan. Hou op met slachtoffer te zijn. Maak je keuzes en verwacht niet dat een ander zijn marge gaat inleveren. Als de varkens in Duitsland 2 ct per kg meer op brengen gaan ze toch ook levend de grens over???

 • no-profile-image

  mester

  We willen allemaal met de neus dezelfde kant op????
  Nou, als je hier alles leest is dat nog heel ver weg, wat een ergernis aan elkaar!!!!
  iedereen wil actie, maar iedereen op zijn eigen manier en wat HEM het beste uitkomt. en dat noemen ze collectief en éénsgezind??

 • no-profile-image

  john

  effe over die voergeld/huur stallen:rechten afgelopen jaar 8 euro, huur stal 10 euro per plaats, is 18 euro. Dit is net zoveel als de rente over een nieuw te bouwen stal dan heb ik de rechten en aflossing nog niet geteld! In plaats van de kleine voergeldstalletjes afkraken moeten we ons maar eens afvragen of het nog interessant is om nieuwe stallen te bouwen.

 • no-profile-image

  baas

  John kijken of je er in 2013 nog zo overdenkt.

 • no-profile-image

  neus

  even reageren op venray
  we krijgen nooit de neuzen allemaal in de zelfde richting , gister sprak ik eenvan de grotere boeren onder ons , die vinden dit prachtig wat er gebeurt
  hij zij letterlijk , kan nie hard genoeg gaan wordt het voor ons alleen maar beter en hij zei ook nog hoop dat er veel stoppen , dus die neus richting ging bij hem alleen maar omhoog . triest maar waar

 • no-profile-image

  boerke

  bij van rooi was het gisteren goed, bedankt voor de koffie en de friekendellen, jammer dat de tomatensoep niet af kwam, maar wat ik meer gemist heb is de steun van de zlto, aan de zlto leden die deze actie( en de vervolg actie waarbij deze nog maar een spelletje bij was)ondersteunen zou ik willen vragen om dit kenbaar te maken bij de zlto. aan jullie is het dan om daar een gepast antwoord op te geven. de tijd van allen praten heeft lang genoeg geduurd! nummer zlto informatie lijn 09002359586

 • no-profile-image

  Laat me niet lachen

  Collega's, word wakker. Van Rooi laat zich volrijden met karkassen vanuit Duitsland voor - € 0,23. Hij lacht ons en de hele wereld uit. Hoe moeten we nu samen met zulke gasten de toekomst in !!

 • no-profile-image

  Leger

  Van Rooi heeft nog nooit iets om zijn leveranciers omgegeven en dat zal ie ook nooit doen ook niet. De van Rooi`s zijn bikkelhard. Ikke en de rest kan stikke !!!
  Al vind ik het wel goed dat hij er is met zijn slachterij als particulier. Hij doet het ook goed alleen kan hij met de uitbetaalprijzen ook niet mee, net als de anderen.

 • no-profile-image

  pijzen

  van rooi heeft min 9 gedaan hoop ik

 • no-profile-image

  fair play

  Vion -9 ipv de voorspelde -20. De NVV actie heeft de varkenshouder voor deze week al ruim € 3.000.000 opgeleverd. Wie durft er nu nog te zeggen dat de NVV niet voor de varkenshouder op komt.

 • no-profile-image

  down under

  fair play, moeten we blij zijn met ons kaliteits vlees wat dioxinevrij is en toch met 9 cent gekort wordt? Tuurlijk ik ben ook opgelucht dat het geen -23 cent is geworden maar dan nog ben ik het er niet mee eens dat we met de Duitsers mee fietsen terwijl we goed vlees kunnen leveren. Ik hoop dat Duitse media nu alleen nog niet weken door blijft mekkeren want anders vrees ik dat we toch richting de €1.10 gaan.

 • no-profile-image

  varken

  onveranderd was een statement geweest richting de rest van europa. Zeker nu de Duitse overheid met maatregelen komt richting de Dioxinebedrijven. Inderdaad nieuwe actie`s nodig.

 • no-profile-image

  Fair play

  Duitsland kan vrijdag zomaar weer +10 tot +13 doen, zeer grote vraag naar varkens.

 • no-profile-image

  jovos

  let op: de vrijdagmiddag onrust is weer aanwezig om de prijzen te drukken( rusland verhaal etc)

Laad alle reacties (206)

Of registreer je om te kunnen reageren.