Varkenshouderij

Achtergrond 204 x bekeken 4 reacties

Prijsstijging bijproducten voor varkens niet voorbij

Aan de prijsstijging van de bijproducten voor varkens is nog geen eind gekomen. Duynie verhoogt zijn prijs voor aardappelstoomschillen Duynie-SUVA met ingang van vandaag met 10 cent naar € 2,20 per procent droge stof. Het tarwezetmeel Hamino Spezial noteert bij Duynie ook 10 cent hoger op € 2,60. Voor het tarwegistconcentraat Sastapro rekent Duynie ook 10 cent meer (€ 1,80). Bij Bonda stijgen de prijzen met 10 cent naar achtereenvolgens: Bondatar € 2,55, Bondamix € 2,49, Tarwemix Corami € 2,55 en Optimaalmix € 2,69 en boerenbroodmet € 2,75. Conabij verhoogt zijn notering voor het tarwezetemeel Kröner met 10 cent naar € 2,70 per procent droge stof. Bij Hedimix stijgen de prijs van Soyfeed met 10 cent naar € 1,90. Het tarwegistconcentraat Protiwanze noteert 20 cent hoger op € 1,80. Rined Fourages verhoogt zijn prijs voor het tarwezetmeel Premium met 10 cent naar € 2,70. Voor het tarwegistconcentraat Eiwitplusz moeten varkenshouders 20 cent meer betalen (€ 2,10). De prijs van energiemix stijgt met 5 cent naar € 2,75.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Realist

  Omdat graan duurder wordt verhogen de heren leveranciers van bijproducten hun prijzen ook maar.
  Varkenshouders wordt eens wakker en neem dit spul 3 weken niet af.
  Enige optie is de stort waar ze er mee naar toe kunnen, dus zal in ieder geval de prijs hiervan gaan zakken.
  Suc6

 • no-profile-image

  ben

  Zo zie je dat vraag en aanbod zich afspeelt .
  Graan duurder ,ja bij produkten ook ,is de normale gang ,maar wij sukkels wij doen niet mee ,we produceren liever heel veel ,en als gaat nog meer maar kennen niets af van zakelijk boer zijn want buur of vriend moet ik kunnen laten zien hoeveel ik produceer ,mijn beurs zien ze toch niet en ja mijne is leeg hoor door de domme contrakten aan aalmoesprijzen ,ja de boer ploegt gewoon door

 • no-profile-image

  zuiden

  oproep bojcotten dat afval produkt??!!!
  ergste is wij betalen voor afval en moeten geld bij betalen voor onze mest af te voeren nee die fourage handelaren lachen ons uit .

 • no-profile-image

  Nog ff wachten

  Het is idd een goed idee, om op 1 of andere manier druk te zetten en een aantal weken niets afnemen. Beter is het denk ik om ff te wachten totdat de aanvoer weer is genormaliseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.