Varkenshouderij

Achtergrond

Daling biggenprijs voorbij

De forse daling van de biggenprijs is weer voorbij. Zowel de DPP als Vion houden hun biggenprijzen deze week gelijk op respectievelijk 20 en 23 euro per stuk. Dat is een gevolg van het langzamerhand verdwijnen van de angst onder Duitse consumenten voor dioxine. De afzet van varkensvlees trekt daardoor weer wat aan in Duitsland. Misschien leidt dat volgende week tot een kleine stijging van de varkensprijzen. Bovendien komt er een particuliere opslagregeling voor varkensvlees.
Varkenshouders leggen volop biggen op. Omdat vorige week weinig biggen zijn opgelegd, zijn de gewichten van de dieren hoger. Toch is het aanbod niet groot door de zomerse verharingsdip. De DPP-biggenprijs ligt door de zeer lage varkensprijzen nog 17,5 euro lager dan een jaar geleden. Het fors aantrekken van de varkensprijs moet de biggenprijs fors omhoog krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.