Varkenshouderij

Achtergrond

Binnenkort eerste schaduwprijs varkensbeurs

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) introduceert volgende week nieuwe beursprijzen voor vleesvarkens (levend en geslacht), biggen en slachtzeugen. Deze noteringen gaan de prijzen die de noteringscommissie van de varkensbeurs iedere vrijdagavond vaststelt op termijn vervangen. Vierhonderd varkenshandelaren die lid zijn van de NBHV, krijgen binnenkort een uitnodiging van de bond om iedere week prijzen op te geven. Daaruit berekent de bond gemiddelde prijzen. Die komen iedere vrijdag op zijn vroegst om 16.30 uur op de website www.beursprijs.nl. De komende tijd zijn de beursprijzen een schaduwnotering van de notering van de beurscommissie. Als blijkt dat het systeem goed draait, gaan de nieuwe beursprijzen de noteringen van de varkensbeurs vervangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.