Varkenshouderij

Achtergrond 22 reacties

Biggenafzet dramatisch

De afzet van Nederlandse biggen loopt dramatisch. De DPP-noteringscommissie verlaagt haar notering voor biggen voor deze week met 2 euro naar 25 euro per stuk. Volgens biggenhandelaren moet de prijs nog veel verder zakken om de afzet van biggen in de benen te houden.
De export van Nederlandse biggen naar Duitsland is een drama. Duitse vleesvarkenshouders zijn bang om biggen op te leggen uit angst voor een forse daling van de opbrengst van vleesvarkens als gevolg van de dioxine-affaire. Als Duitse consumenten daardoor besluiten om varkensvlees niet meer te kopen, kan de Duitse varkensprijs zomaar ineens met 15 tot 20 cent per kilo dalen. Bovendien komen bij Duitse vleesvarkenshouders bijna geen plaatsen vrij voor biggen, omdat zij veel minder vleesvarkens afleveren. Poolse vleesvarkenshouders leggen veel minder biggen op, omdat zij hun granen liever tegen hoge prijzen verkopen. Spanje neemt het ondereind van de Nederlandse biggen meestal wel op, maar dat is nu ook niet het geval. De DPP-biggenprijs ligt deze week 9 euro per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mester

  het zal wel meevallen want de nvv zakt maar met 1 euro

 • no-profile-image

  henk

  die biggen worden kunstmatig omhoog gehouden,slaat nergens op,kapot schieten die prijs zetters

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Nou ik weet niet wat je hoog vind, het water staat de meeste fokkers aan de lippen. De ene na de ander moet uitstel van aflossingen vragen of grond of dergelijke verkopen. Het probleem is weer de vleesprijs en dit nu nog niet goed.
  Groeten brabant

 • no-profile-image

  zeugenhouder

  Kunnen ze jou ineens mee kapotschieten! henkieboy !

 • no-profile-image

  miep

  nvv biggenprijs is zo hoog omdat de duitseprijs hier in mee verrekend wordt
  deze staat nog steeds op 40 euro voor 25 kg.

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Ik weet niet of je 40 € veel vind, maar probeer ze daar maar voor te maken.
  SUCCES

 • no-profile-image

  henk

  Biggen zijn aan straatstenen niet kwijt te worden,waarom dan maar 1 euro omlaag,mesters gaan er aan,als vlees varken 1 cent omhoog gaan moeten de biggen meteen mee omhoog

 • no-profile-image

  boer

  Sinds de artikel 10 status zijn de biggen structureel 4 a 5 euro te duur. Vooral hierdoor wordt er bij de mesters structureel te weinig verdiend.

 • no-profile-image

  gesloten bedrijf

  zou het nut hebben om de biggen nog goedkoper te maken? dioxine crisis of niet, de varkens moeten gewoon veel duurder worden. daar zit het probleem. bij mij zitten de putten redelijk vol, maar met dit duur voer en lage prijzen heb ik geen middelen om mest af te voeren. ik hoef de komende 2 maanden nog geen mest af te voeren maar als de varkens niet fors duurder worden is het over en uit met mijn bedrijf, met dank aan de winkels, de parasieten

 • no-profile-image

  ikke

  geen big meer aan Duitsland verkopen, worden de varkens vanzelf duurder.

 • no-profile-image

  Joseph,de man van Maria

  verkoop de biggen maar aan de BANKEN, die hebben ons massaal gedwongen en geadviseerd om van vleesvarkens over te schakelen naar zeugen, met deze situatie als gevolg,
  op dit moment mogen de biggen niet meer kosten als 10 euro en 3 voor 25 euro,en laat de banken dan het verlies maar eens dragen
  helaas de nvv slaapt [winterslaap]
  de belgen doen het veel beter
  met vr groeten hopende op betere tijden
  Joseph, de man van Maria

 • no-profile-image

  boereke

  Wat een colegialetijd weer tussen fokkers en mesters; De slachterijen moeten de winst bij de supermarkten halen, de handelaren bij de slachterij ,de mesters bij de handelaren ALLEEN NU IS HET NET ANDERSOM terwijl de supermarkten dikke winsten draaien en fokkers de rekeningen amper tot niet kunnen betalen.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Als er al te veel biggen zijn komt dit doordat de slachterijen de varkens weer zwaarder willen hebben in 10 jaar van 87 kilo naar 94 kilo geslacht en biggenproduktie per zeug van 22 naar 28. Toch zie ik hier in het zuiden vooral nieuwe vleesvarkensstallen komen en nu maar weinig uitbreiding in zeugen. Ik snap het van de mester ook wel het is makkelijker om de fokker onder druk te zetten dan de slachter !!!!

 • no-profile-image

  simpel

  en zo schuift ook iedereen de verantwoordelijkheid door...en zolang of dat het aanbod niet mindert, komt het niet goed ! ! ! ! ! ! ! !

 • no-profile-image

  Stopper

  Jongens, zit niet te zeuren. Elk jaar stopt er 10% van de varkenshouders, terwijl iedereen dacht en denkt bij de blijvers te horen.

 • no-profile-image

  Jan

  Hee Joseph, jij bent zeker timmerman in loondienst en geen ondernemer. De bank dwingt een ondernemer niet maar een ondernemer gaat naar de bank met een goed plan en vraagt daar een financiering bij. Niet de schuld bij een ander leggen.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  dramatisch vindt ik niet gepast het gaat
  niet zo vlot als voor de dioxine crisis maar als er plaatsen vrij komen worden ze goed opgelegd het probleem is dat de varkens niet weg gaan en daardoor minder plaats is maar uiteindelijk gaan ze wel goed weg niet overdrijven derk

 • no-profile-image

  boertje

  NVV actie actie

 • no-profile-image

  WW

  Actiecomitee NVV draait op volle toeren

 • no-profile-image

  boerke brabant. ex lid zlto

  met vriendelijke acties heb je wel dat we de pers eens uit kunnen leggen hoe het werkelijk zit. mijn voorstel is om een keer per week een actie te voeren, net zo lang als wij nog varkens hebben of we weer boven de kostprijs beuren. nvv laat maar eens wat van je horen, en als het me aanstaat doe ik mee en word lid van jullie. in bels heeft het goed gewerkt wat betreft media aandacht en begrip bij de consument

 • no-profile-image

  WW

  Hou je hart vast , de Duitse prijs word zo bekend. Ze hebben het over -23. Sterkte

 • no-profile-image

  wacht af

  Over 2 a 3 weken is probleem biggen opgelost,er zijn weinig biggen door sterke najaarsdip vorig jaar Ik lever minimaal ,gooi wat bij elkaar net als bij vervoers verbod en hoop dat ik de oude prijs weer beur, dan heb ik genoeg voor mijn uren die het nu kost.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.