Varkenshouderij

Achtergrond 294 x bekeken 7 reacties

Vleuten verlaagt big meer dan NVV

De Vleutense beurscommissie verlaagt haar biggenprijs meer dan de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen zakt voor volgende week met 2 euro naar 20 euro per stuk. De NVV-biggenprijs gaat voor komende week met 1 euro omlaag naar 34 euro per stuk. De afzet van biggen loopt moeizaam. Vleesvarkenshouders laten hun stallen na het afleveren van hun slachtrijpe dieren langer leeg staan, omdat zij biggen te duur vinden ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Zij vrezen bovendien dat zij de stijgende voerkosten niet geheel terug zien in de varkensprijs. Als de hogere voerkosten niet geheel gecompenseerd worden door de slachterijen, nemen de verliezen bij vleesvarkenshouders toe. De biggenprijs ligt na de prijsdaling ook ver onder de kostprijs. Bovendien krijgen vermeerderaars ook te maken met hogere prijzen voor zeugen- en biggenvoer. De Vleutense verwachtingsprijzen voor vleesvarkens blijven onveranderd. Levende dieren noteren € 1,08 tot € 1,10 en geslachte varkens € 1,37 tot € 1,39 per kilo. Varkensvlees levert 1 cent per kilo minder op dan vorige week. De opbrengst van nekken zakt met 5 tot 10 cent en die van schouders met 3 tot 5 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henkie

  20 euro notering, 20 euro toeslag, wie is er gek?

 • no-profile-image

  econoom

  20 euro maar, dan heb je echt slechte biggen

 • no-profile-image

  Vleesliefhebber

  Wat moet je nu geloven. Wie heeft er gelijk? 20 of 34, NVV noteert 70% boven Vleuten. Als je zulke prijsverschillen hebt, stop dan gewoon met noteren. Dit is niet meer geloofwaardig. Of.... zijn de toeslagen idd zo groot dat dit het verschil verklaart. Mijn inziens gewoon stoppen en vervangen door een marktwaardige notering. Ben benieuwd.

 • no-profile-image

  Varkenshandelaar

  De prijs Vleuten staat voor slachtbiggen, je weet wel uitgeselecteerde muiters.

 • no-profile-image

  slachtoffer van de handel

  Ja, ja handelaar

 • no-profile-image

  ger

  Inderdaad de toeslagen zijn zeker
  16 euro. Dus dit verklaart het verschil
  belachelijk deze noteringen

 • no-profile-image

  knor knor

  al die noteringen zeggen me niks. kijk naar de belachelijke toeslagen die betaald worden. In voorjaar moesten toeslagen weer omhoog. Dat gaat nu wel anders. Toeslagen inperken en NVV notering weer een zuivere notering laten zijn voor iemand met 300 zeugen. En dan voor kwaliteit korten of plussen en omvang korten of plussen. Nu komt er druk op de ketel in biggenprijzen en toeslagen. Goed dat Vleuten weer ingewisseld heeft, dan kan basisprijs weer verder zakken en gaat lucht vanzelf uit toeslagen. Moeten andere noteringen ook eens doen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.