Varkenshouderij

Achtergrond 11 reacties

Vion verliest marge op varkens

Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 2 cent naar € 1,39 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee volgt het de Duitse slachterijen, die hun varkensnoteringen afgelopen vrijdag met 2 cent lieten dalen naar € 1,37 per kilo. Opmerkelijk blijft het verschil van 2 cent per kilo tussen Vion in Nederland en Duitsland. Dat prijsverschil is op basis van opbrengsten van varkensvlees in Nederland en Duitsland niet te verklaren. De Vion-varkensprijs ligt deze week 7 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door een prijscorrectie van 10 cent per kilo in week 13 van dit jaar als gevolg van een andere uitbewtalingsmethode, brengen vleesvarkens deze week in feite 3 cent per kilo minder op dan vorig jaar. Varkensvlees levert deze week volgens Vion 2,5 cent per kilo minder op dan vorige week. Vion verliest dus 0,5 cent per kilo aan marge op het slachten van varkens en de verkoop van varkensvlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ynit

  Derk ,zeg gewoon dat vion al 3week meer betaalt dan de rest.

 • no-profile-image

  boerke

  die 2 ct hebben ze al jaaaaaaaaaaaaaarenlang te weinig betaald

 • no-profile-image

  gust

  V I O N
  varkens inkoop onder niveau

 • no-profile-image

  johnny

  wij als varkenshouders verliezen elke week marge op onze varkens!

 • no-profile-image

  boer

  Dan moet je er maar minder houden, eigen schuld, en een hele erge dikke bult.

 • no-profile-image

  johnny

  Als wij er minder houden wordt dat gat door andere landen weer ingevuld, wel nadenken boer drijzand.

 • no-profile-image

  hans

  varkensmesters geen varkens meer via farmingnet 2 weken van tevoren opgeven,je moet ze pas vrijdags van tevoren opgeven

 • no-profile-image

  anoniem

  beter is om ze helemaal niet aan vion te leveren

 • no-profile-image

  john

  om er minder te houden moeten er eerst minder gemaakt worden!.. je kan nu wel minder biggen in je stal stoppen .. die biggen die jij niet op legt komen dan wel in een ander hok.. Mijn gevoel zegt nu dat de prijs zo is gezet dat de beste 20% een boterham verdient.. wat er minder voor de biggen betaald wordt gaat er bij de opbrengst weer af. Met deze biggenprijzen komt de 1,22 snel in beeld.

 • no-profile-image

  gert

  ik heb ook een poos via farmingnet opgave gedaan, ze maken je lekker met bonus , maar wijk je 10% af dan krijg je helemaal niets, nadat ik weg ben naar een ander zit die bonus in de toeslag die je altijd beurt

 • no-profile-image

  henry

  Lever dan niet aan Vion. De anderen zakken net zo hard mee. Het belangrijkste is: Marktprijs volgt op termijn altijd de kostprijs, continentaal bezien. Dus jullie weten wat je te doen staat!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.