Varkenshouderij

Achtergrond 213 x bekeken

Vion-varkens boven Duitse notering

De varkensprijs van Vion blijft deze week gelijk op € 1,45 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee blijft die prijs 2 cent boven het niveau van de noteringen van Duitse varkensslachterijen. Het anbod van vleesvarkens is ruim, omdat houders hun dieren niet langer vasthouden. De varkensprijs stijgt op korte termijn niet en varkensvoer is redelijk duur. Zodoende is het langer mesten van vleesvarkens langer dan strikt noodzakelijk financieel gezien niet interessant. Varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. Varkensnekken leveren 10 cent per kilo minder op. De opbrengst van varkensbuiken a en b stijgt met 3 cent per kilo. Varkensbuiken deli leveren 2 cent per kilo meer op. De Vion-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door een prijscorrectie van 10 cent per kilo eerder dit jaar, leveren vleesvarkens netto 6 cent per kilo minder op dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.