Varkenshouderij

Achtergrond 473 x bekeken 10 reacties

Vion blijft meedoen in strijd om zeugen

Vion heeft zijn zeugennotering voor deze week met 15 cent verhoogd.

De notering komt uit op €  1,35. Vion blijft zo meedoen in de strijd om de zeugen, die al enkele weken woedt en werd aangezwengeld door slachterij Tönnies in Duitsland.

Volgens een woordvoerder van Vion wil het bedrijf zijn marktaandeel in Nederland vasthouden en lukt dat vooralsnog ook. Met de verhoging komt de slachtzeugenprijs in de buurt van de vleesvarkensnotering. Vion noteert deze week €  1,41 voor de varkens.

De sterke verhoging van de zeugennotering heeft ook tot gevolg dat er nogal wat meer zeugen worden afgevoerd van de bedrijven. Het Productschap Vee en Vlees heeft over de laatste drie weken echter nog geen concrete gegevens beschikbaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  je denkt toch zeker niet dat vion meedenkt door de zeugenprijs te plusssen die denken echt aleen maar aan dr eigen

 • no-profile-image

  Subfokker

  Geen probleem John. In Nederland is er 25-30% overproductie aan fokgelten. Er zijn er meer dan voldoende. Hoeveel wil je er hebben, ik kan je er deze week nog wel een paar honderd brengen.

 • no-profile-image

  de winter

  deze strijd kost de vleesvarkenshouder bakken met geld!!! biggenprijs moet en gaat omlaag

 • no-profile-image

  john

  B, B A en waar moet ik die gelten zo snel vandaan halen? een afgekeurde fokgelt voor een goede oudere worps inzetten? niet echt een goede ruil lijkt me.. Wil ik zelf meer gelten dan moeten die toch eerst gefokt worden.. van zaad toch afleveren eerst vleesvarken duurt toch zeker 20 Maanden.. eerst moet die fok zeug geinsemineerd worden en daarna de gelt nog eens. Als nu 6 % van de zeugenstapel verdwijnt door stoppers en nog eens 6% doordat boeren minder zeugn houden zitten we weer gebakken. Laat de eerste europese cijfersover de zeugenslachtingen maar komen!

 • no-profile-image

  WW

  Tonnies heeft zijn prijs verhoogt naar € 1.56

 • no-profile-image

  john

  ben blij met deze stap van tonnies en waarschijnlijk de keus van veel zeugenhouders om nu een deel van de dieren te ruimen. Over 10 maanden (april , mei) is er dan een kleiner aanbod aan vleesvarkens in europa wat ook de vleesvarkenshouders geld oplevert! Gewoon even lange termijn denken en verder kijken dan je eigen portemonnee en erf! Als de slachtzeugenprijs verhogen een goed instrument is om het vleesaanbod over 10 maanden te verlagen mogen ze het van mij vaker inzetten!

 • no-profile-image

  b

  jonh ik denk dat de biggen productie hier mee alleen omhoog gaan wat zal jij nu doen als fokker ik zal oude worps zeugen en terug kommers nu opruimen en daar voor gelten in zetten dus je zeugen stapel verjongen kost relatief weining eind van het liedje volgend jaar veel 2e en3e worps zeugen en nog meer biggen en in december heel veel vleesvarkens dus jou verhaal klopt niet helemaal gegroet

 • no-profile-image

  john

  ik heb er geen nodig. Er liggen er genoeg in de stal. Vervang jaarlijks 40 tot 45 % dat is meer dan voldoende.

 • no-profile-image

  klein

  dan de varkensprijs -12 die zeugen prijs zal toch betaald moeten worden [b.b.a.] boer betaald alles

 • no-profile-image

  a hamstra

  Krijgt Vion lees Z.L.T.O een koekje van eigen deeg.
  EN het bewijs dat niet de markt maar Z.L.T.O. de prijs bepaalt ,
  Ja boer, het Z.L.T.O moet veel verdienen.
  Om u te dienen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.